Med et fantastisk stævne ved Garmin Challenge Herning 2017 er eventvirksomheden RaceMakers i gang med at skue fremad og forbedre på et i forvejen godt stævne. Således er der fuld gang i planlægningen af Garmin Challenge Herning d. 9. juni 2018, og RaceMakers kan nu løfte sløret for nogle af de forbedringer de har lavet på ruterne fra sidste år.

Garmin Challenge Herning 2017 viste sig at være en kæmpe triatlonfest i Herning by med masser af glade tilskuere og atleter. Det har fået RaceMakers til at tage arbejdshandskerne på for at sikre en lige så stor succes næste år. Og det skal blandt andet ske gennem forbedringer af ruterne, som RaceMakers så småt kan løfte sløret for.

 – Vi havde et fantastisk stævne i år. Men vi leder altid efter nye steder at blive bedre, og her har vi fundet en række steder, hvor ruterne kunne blive bedre. Her har vi vægtet atleternes sikkerhed, men har også arbejdet på at tilgodese tilskuere og Herning by, fortæller Claus Vesterby fra RaceMakers.

Lettere check-in i kombination med velkendt svømning og T1

Den første ændring atleterne vil opleve, er færre check-in lokationer. Sidste år skulle atleterne aflevere cykeludstyret ét sted og run-bag et andet sted. Næste år vil Herning-stævnet kun have én check-in lokation for at gøre det lettere for atleterne.

 – Når atleterne møder op på raceday, vil der ikke være ændringer på placeringen af svømningen og T1. Svømning og T1 har været samme sted siden 2015, og vi har gennem årene skabt en meget sikker svømmerute med mange livreddere på land og på vand, mens vi har fået lavet en T1 med et godt flow og høj tilskuervenlighed, forklarer Claus Vesterby.

Cykling med 20-meter regel for pro-feltet

Cykelruten er i høj grad også den samme med de forskellige udfordringer, hvor Trehøje-bakken viste sig at være det perfekte hotspot, hvor atleterne fik pulsen op på vejen op ad den lange bakke. Hos RaceMakers har de dog ønsket at lave endnu et hotspot på cykelruten for at gøre den mere tilskuervenlig og interessant for atleterne. Det sker gennem et nyt hotspot ved Vildbjerg.

Derudover er der lavet en lille ruteændring på vej ind mod Herning, der tager atleterne væk fra en af de større veje til fordel for større sikkerhed. Det får samtidig trafikken til at glide lettere på de pågældende veje.

Det er ifølge Claus Vesterby en fordel for både atleter og byen.

 – Ud over ændringerne på cykelruten har vi valgt at holde fast i 20-meter-reglen i pro-feltet. Reglen blev afprøvet sidste år med stor succes, siger Claus Vesterby, der samtidigt pointerer, at det er vigtigt for arrangørerne at slå hårdt ned mod drafting og slår fast at 20-meter-reglen er et enkelt, men stærkt tiltag, der gør netop dette.

20-meter-reglen gælder indtil videre pro-feltet og det betyder, at atleterne i stedet for 10-12 meter fra forhjul til forhjul, nu skal have 20 meter mellem sig. 20-meter-reglen betyder også, at man nu har 40 sekunder til at overhale, mod de tidligere 20 sekunder.

 – Dette skaber mindre drafting og giver et mere dynamisk race, hvor atletens egen præstation er i fokus. For at gøre overgangen så let som mulig, vil vi placere skilte forskellige steder på ruten, der viser, hvor langt 20 meter er, lyder det fra Claus Vesterby.

Tilskuervenlig T2 og mere bynær løberute

T2 flyttes med ændringerne også til en ny og bedre lokation for atleter og tilskuere. Sidste år var T2 meget lukket og tilskuerne kunne ikke komme ind og se skiftet. Den nye lokation giver samtidigt arrangørerne mulighed for at optimere på deres flow, når atleterne skal hente tasker og cykel efter racet.

 – På løberuten har vi valgt at inddrage hele gågaden. Det giver os et meget større stykke til tilskuere, hvor der kan heppes på atleterne. Derudover laver vi flere hotspots, hvor vi samler tilskuerne ved nogle af de fedeste steder på løberuten, hvor der virkelig skal heppes på atleterne, forklarer Vesterby og løfter sløret for flere af forbedringerne.

 – Vi har nogle unikke features på løberuten, såsom broen over Dronningens Boulevard og tunellen under. Det vil vi gerne udnytte til at skabe en federe stemning. Sdr. Anlæg, det lange stræk ud af Gl. Vejlevej og biblioteket, er også nogle unikke features, som vi er stolte af og vil bibeholde som hotspots.

For tilskuernes skyld, har man hos RaceMakers også valgt at markere overgangene bedre, så tilskuerne lettere kan komme rundt til de forskellige hotspots. Det vil sprede sprede livet i byen mere ud på hele ruten, lyder det fra arrangørteamet.

 – Med de nye ændringer på ruten, synes vi, at vi imødekommer atleter, tilskuere og Herning Kommune. Jeg tror på, at ændringerne vil give flere tilskuere på ruten, der bidrager til en bedre oplevelse for atleterne og mere liv i Herning bycentrum. Dette giver de bedste betingelser for at gøre Garmin Challenge Herning 2018 til en kæmpe triatlonfest, slutter Claus Vesterby.

Garmin Challenge Herning 2018 afholdes d. 9. juni 2018 og tilbyder halv distance i bynære omgivelser.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply