Om en måned går det løs ved Fynske Bank Multisport World Championships Festival på Fyn. Mere end 3.000 atleter fra 45 forskellige lande kommer til Odense, Svendborg og Middelfart for at deltage i et af de fem multisports-VM’er og derved gøre multisportsfestivalen til den største internationale sportsevent på fynsk grund nogensinde.

Fra 6.-14. juli bliver Fyn indtaget af multisportsatleter fra hele verden. Mere end 3.000 deltagere fra 45 lande kommer for at deltage i VM i en af de fem multisportsdiscipliner duatlon, aquatlon, aquabike, cross triatlon og langdistance triatlon. Nogle med målet om at blive verdensmester, andre med ambitionen om at blive verdens bedste udgave af sig selv og alle med ønsket om at samles om sport, livsglæde og fest.

Multisportsfestivalen bliver den hidtil største internationale sportsevent på fynsk grund, og eventen er meget mere end de fem verdensmesterskaber. Multisportsfestivalen bliver en fynsk folkefest, hvor borgere i værtsbyerne, tilskuere, turister, atleter og deres familier kan deltage aktivt i en sjov og anderledes festival med sideevents som blandt andet Familie-Fun-Run i Middelfart, Sport and Lifestyle EXPO og Torsdagskoncerter i Kongens Have.

– Det bliver en fynsk folkefest med et fantastisk internationalt aftryk. Mere end 3.000 deltagere fra 45 forskellige lande samt en masse tilskuere og deltagernes familier er en enestående mulighed for at sætte Fyn på verdenskortet og brande Odense, Svendborg, Middelfart og resten af Fyn. Det er den største internationale idrætsbegivenhed på fynsk jord nogensinde, og vi glæder os selvfølgelig enormt meget til at skyde festivalen i gang om mindre end en måned, siger Jacob Staun, forretningschef hos Sport Event Fyn.

Verdens øjne rettes mod Fyn

Bag multisportsfestivalen står Dansk Triatlon Forbund, Sport Event Fyn og Sport Event Denmark, mens værtsbyerne Middelfart, Svendborg og Odense er partnere på eventen, som afvikles for det Internationale Triatlon Forbund, ITU. Og hos Sport Event Denmark er der stor tilfredshed med deltagertallet, som det ser ud på nuværende tidspunkt.

 – Danmark har formået at trække mere end 3.000 deltagere og 45 nationaliteter til Fynske Bank Multisport World Championships Festival, og det er vi selvfølgelig rigtigt godt tilfredse med. Samtidig vil en masse øjne rette sig mod Fyn, når de fem verdensmesterskaber skal afvikles. Vi glæder os til sammen med Dansk Triatlon Forbund, Sport Event Fyn og de tre byer at invitere til triatlonfestival, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Man kan stadig tilmelde sig

Mens kvalifikationen for VM-deltagelse er overskredet, er det stadig muligt at tilmelde sig Open Race. Open Race er for alle, der har lyst l at prøve kræfter med en af de smukke VM-ruter og krydse den samme målstreg som den nykårede verdensmester.

– Multisportsfestivalen er er en kæmpe idrætsbegivenhed, hvor vi både skal kåre verdensmestre og en masse deltagere, som alle ender som verdens bedste udgave af sig selv. De fem verdensmesterskaber frankeres nemlig af Open Race i alle fem discipliner, hvor alle fra erfarne til helt grønne triatleter kan opleve de smukke fynske VM-ruter og prøve kræfter med en af de fem multisportsdiscipliner duatlon, cross triatlon, aquatlon, aquabike og langdistance triatlon, siger Morten Fenger, direktør i Dansk Triatlon Forbund, og tilføjer:

– Tilmeldingen til Open Race er åben helt indtil 22. juni, så det er stadig muligt at sikre sig et startnummer til multisportsfestivalen.

Leave a Reply