Én af Danmarks absolut bedste triatleter, Helle Frederiksen, har nu givet et lille indblik i, hvilke stævner vi kan forvente at se hende i, i den kommende sæson. Det løftede hun selv sløret for i går aftes, på sin Facebook-side. Og går du med drømmen om, at opleve hende i topform på dansk grund, så er der altså gode nyheder.

Kun halvanden måned til sæsonstart i Puerto Rico

Det er så sent som i går aftes, at én af verdens allerhurtigste kvindelige triatleter på den halve jernmandsdistance, Helle Frederiksen, offentligjorde sin sæsonplan for 2017. Sidst vi så noget til hende, var, da hun blev nummer syv i Island House Triathlon i slutningen af oktober.

Og er man Helle Frederiksen-fan, så er der heldigvis ikke længe til, at vi igen kan forvente at se hende i aktion. Det kan vi nemlig den 19. marts, når hun åbner sin sæson i Ironman 70.3 Puerto Rico, altså godt og vel et halvt år efter at have kørt race sidst.

Skal det blive til et Challenge-VM i Slovakiet?

Fra den 19. marts, med racet i Puerto Rico, kommer det til at være en tætpakket sæson, med ofte kun få uger imellem konkurrencedagene.

Allerede den 2. april, gælder det nemlig Ironman 70.3 Texas, og den 30. april, gælder det St. Anthony’s International Olympic Triathlon, for hun holder en kort race-pause for at blive klar til ét af sæsonens allerstørste mål; Challenge The Championship i slovakiske Samorin den 3. juni.

Sidste år, da racet ikke var Challenge Familys verdensmesterskab, vandt Helle i øvrigt Challenge Samorin. Det ser dermed yderst positivt ud for de danske chancer i Slovakiet.

Helle lægger vejen forbi Danmark for at deltage i Ironman 70.3 European Championship

Fra Helle har krydset målstregen i Samorin, skal der kun gå to uger før, at vi igen ser hende på startstregen i endnu et mesterskab. Denne gang i Danmark, hvor hun stiller til start i Ironman 70.3 European Championship i Helsingør.

Sidste år var Helle til start i selvsamme europamesterskab, dog i Wiesbaden. Her lå hun længe rigtigt godt, men en tidsstraf, som satte hende for langt tilbage til at kunne vinde, fik hende til at trække sig ud af racet.

Forhåbentligt kan hun dog i den kommende sæson, lade sig hylde for en sejr i det europæiske Ironman 70.3-mesterskab. Det kunne være ganske smukt, når nu det er på hjemmebane.

To stævner mellem det europæiske Ironman-mesterskab og verdensmesterskabet

Efter de to mesterskaber i henholdsvis Slovakiet og Danmark, ser det ud til, at Helles sæson kommer til at stilne lidt af. Racet i Helsingør bliver kørt den 18. juni, og så skal vi helt frem til den 23. juli, før vi igen får Helle Frederiksen at se i konkurrence. Denne gang bliver det i New York City Triathlon, som hun i øvrigt blev nummer to i, i sidste sæson.

Herefter venter der Helle en tur forbi Ironman 70.3 Boulder den 6. august, før hun igen skal gøre sig klar til endnu et mesterskab.

Slutter sæsonen af i Chattanooga til Ironman 70.3 World Championship

Som det ser ud i Helles sæsonplan, kommer det næste mesterskab i hendes kalender, også umiddelbart til at være sæsonens sidste race. I hvert fald hvis man skal følge de foreløbige udmeldinger.

Til gengæld er dette mesterskab også et, hvor det kunne være den perfekte sæsonafslutning, såfremt det skulle blive til en sejr. Mesterskabet der venter, er nemlig Ironman 70.3 World Championship, som i den kommende sæson, bliver kørt i amerikanske Chattanooga.

Det bliver kørt den 9. september, altså traditionen tro, en måned før Ironman World Championship på Hawaii – og på grund af stævneterminen, plejer der at være utrolig hård konkurrence om sejren, når de professionelle Kona-deltagere finpudser farten på den halve distance.

Helle Frederiksen: Jeg ser særligt frem til juni og september

Det er en forventningsfuld Helle Frederiksen, der nu har offentliggjort de foreløbige planer for hendes 2017-sæson. Det er kun at håbe, at hun i den kommende sæson, kan holde sine skadesproblemer i skak, for hendes kalender ser ud til at byde på et par hårde race-perioder.

Helle selv, ser dog særligt utroligt meget frem til mesterskabsmånederne i juni og september. Og der er ingen tvivl om, at kan hun finde sin vanlige storform, så er hun absolut et godt bud på en vinder i faktisk samtlige af de tre mesterskaber hun stiller op i.

– “Jeg ser særligt frem til juni og september. Og jeg ser frem til at dele ruterne med jer,” skriver Helle Frederiksen, som kommentar til sæsonplanen, på sin Facebook-side.

Skulle du have lyst til at læse mere om Helle Frederiksens 2016-sæson, har vi lavet et sammendrag af hendes største op- og nedture i 2016 her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply