Det lykkedes i dag Helle Frederiksen at vinde sølv ved IRONMAN 70.3 European Championship i Helsingør, hvor endnu en dansker i form af Camilla Pedersen var med helt fremme.

Det var – set med danske briller – et yderst spændende race der i dag blev kørt i kvindefeltet ved IRONMAN 70.3 European Championship i Helsingør. Til start var tre danske pro-kvinder, og efter at have kørt racet fra spids allerede fra startskuddet lød, lykkedes det Helle Frederiksen at vinde 70.3 EM-sølv og Camilla Pedersen at blive 4’er.

Sidste danske pro-kvinde Maja Stage Nielsen så ikke ud til at have en helt optimal dag, men sluttede alligevel som nummer 10.

Spændende kvinderace gav sølv til Helle Frederiksen

Det var allerede fra skuddet lød at de to danskere Camilla Pedersen og Helle Frederiksen, fik vist at de var mere end klar til at kæmpe om 70.3 EM-guldet i Helsingør i dag.

De to danskere indgik i en frontgruppe på tre kvinder allerede fra de første meter var svømmet, og sammen med australske Annabel Luxford, var de dermed de første til at sætte fødderne på fast jord på havnepromenaden i Helsingør, hvor de havde mere end et minut ned til en forfølgergruppe på fire kvinder med blandt andet britiske Sarah Lewis og finske Kaisa Sali.

Herefter indledte de tre kvinder et godt samarbejde på den teknisk krævende cykelrute, hvor Camilla Pedersen var særligt toneangivende særligt henimod slutningen. Pedersen, Frederiksen og Luxford udbygger hele vejen forspringet, hvor Kaisa Sali er den eneste forfølger der taber minimalt med tid – det blev dermed samme fronttrio der kunne sætte cyklerne i T2 på samme tid.

I T2 laver Helle Frederiksen et hurtigt skifte og er første kvinde på løberuten, men kun få meter blev der løbet, før en stærkt løbende Annabel Luxford overtog førepositionen fra Frederiksen. Luxford fik hurtigt et hul på en 10-15 sekunder, og selvom det i de efterfølgende kilometer så ud til at Frederiksen var i stand til at hænge på, så viste Luxford sig bare at være dét hurtigere på løberuten omkring Kronborg Slot og gennem Helsingørs indre by.

Ingen når nogensinde at hente noget tilbage på Luxford, og det bliver dermed hende der krydser målstregen som 70.3 EM-guldvinder, imens Helle Frederiksen med et stærkt og solidt løb krydser stregen 2:35 senere til en 70.3 EM-sølvmedalje.

I kampen om tredjepladsen blev Camilla Pedersen desværre overgået af Kaisa Sali, der gennem hele cyklingen har lagt på alenehånd og derefter haft et stærkt løb på niveau med vinderen Luxford. Det var lige omkring halvvejs på løbet at Sali indhentede og distancerede Pedersen, men spændingen varede alligevel lige til det sidste, da Camilla på de sidste par kilometer hentede lidt af den tabte tid tilbage – dog ikke nok til at nappe bronzemedaljen.

Det blev dermed til en velfortjent fjerdeplads til Camilla Pedersen, imens den sidste danske pro-kvinde Maja Stage Nielsen løb i mål som nummer ti.

Michael Raelert kørte den hjem hos herrerne – Esben Hovgaard bedste dansker

Til gengæld blev det ikke til nogen danske topplaceringer i pro-herrernes race, hvor den levende legende Michael Raelert tog sig en ganske solid sejr efter at have været først oppe af vandet, stillet cyklen i T2 som nummer to og derefter angrebet tidligt på løbet, for til sidst af løbe i mål som velfortjent 70.3 EM-guldvinder med 1:35 ned til Andy Boecherer og 2:34 ned til Nils Frommhold på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Esben Hovgaard blev bedste dansker med en 11. plads, imens sidste danske pro-herre Andreas Borch blev nummer 22.

Resultater IRONMAN 70.3 European Championship 2017 i Helsingør

Kvinder

1 Annabel Luxford, Australien, 4:07:00
2 Helle Frederiksen, Danmark, 4:09:34
3 Kaisa Sali, Finland, 4:10:28
4 Camilla Pedersen, Danmark, 4:11:24
5 Agnieszka Jerzyk, Polen, 4:17:02

10 Maja Stage Nielsen, Danmark, 4:22:52

Herrer

1 Michael Ralert, Tyskland, 3:42:52
2 Andi Boecherer, Tyskland, 3:44:26
3 Nils Frommhold, Tyskland, 3:45:25
4 Pieter Heemeryck, Belgien, 3:46:47
5 Rodolphe Von Berg, USA, 3:47:00

11 Esben Hovgaard, Danmark, 3:57:44
22 Andreas Borch, Danmark, 4:08:34

Alle resultater kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply