Siden Helle Frederiksen vandt VM-guld på hjemmebane i Odense i starten af juli, har vi ikke set hende i konkurrence. Her til formiddag var hun dog i ilden igen, denne gang i IRONMAN 70.3 Vichy, hvor hun beviste at formen absolut er hvor den skal være, her halvandet måned før Hawaii. 

Efter et klogt og kontrolleret race, lykkedes det nemlig Helle Frederiksen at henvise samtlige konkurrenter til de sekundære placeringer, hvorefter hun kunne krydse målstregen som vinder i ensom majestæt i tiden 4:11:27.

Startlisten talte ellers blandt andet navne som Alice Hector (Storbritannien), Jocelyn McCauley (USA) og den tidligere OL-sølvvinder Lisa Norden (Sverige).

Og netop Lisa Norden viste sig at være en afgørende faktor for Helle Frederiksen, da de to kvinder fulgtes ad gennem både svømningen og cyklingen. Efter at have tilbagelagt de 1900 meter svømningen i Lake Allier var der dannet en fælles front bestående af – i nævnt rækkefølge – Lisa Norden, Helle Frederiksen og Lena Berthelot-Moritz (Frankrig), hvor de havde opbygget et forspring på lidt over et minut til de nærmeste forfølgere.

På cyklen fik Norden og Frederiksen dog hurtigt hægtet Berthelot-Moritz af det skandinaviske tog, og så gik det altså fra en svensk-dansk-fransk trio til at være en svensk-dansk duo der satte pacet i fronten.

Norden og Frederiksen fulgtes ad hele vejen til T2, hvor de sammen kunne stille cyklerne med et forspring på 1:40 minutter til Jocelyn McCauley som nærmeste forfølger. Det store spørgsmål ville så nu være, hvor meget løbefart der ville være at finde i Lisa Nordens ben.

Men det fik vi hurtigt svar på. Helle Frederiksen fik med et 16 sekunders hurtigere skifte slået et mindre hul fra starten på løberuten, og det kunne Norden aldrig lukke igen.

Istedet løb Frederiksen i et hidsigt tempo fra kilometer ét, der ikke efterlod nogen som helst tvivl om, hvem der skulle stå øverst på podiet 21 km senere.

Lisa Norden dumpede stille og roligt længere og længere bagud. Det samme gjorde McCauley. Og det gjaldt faktisk for samtlige af kvinderne. Ingen af dem kunne simpelthen matche Frederiksens pace i front.

Med et halvmarathon-split på 1:20:40 kunne Helle Frederiksen dermed krydse målstregen som sikker vinder af dette års IRONMAN 70.3 Vichy, der udmøntede sig til en samlet tid på 4:11:27.

Det var 3:48 minutter hurtigere end Jocelyn McCauley der overhalede Lisa Norden undervejs og dermed indtog andenpladsen, imens Norden rundede podiet af 6:06 efter Frederiksen.

Resultater IRONMAN 70.3 Vichy 2018

FPro

1 Helle Frederiksen, Danmark, 4:11:27
2 Jocelyn McCauley, USA, 4:15:16
3 Lisa Norden, Sverige, 4:11:33
4 Alice Hector, Storbritannien, 4:20:10
5 Manon Genet, Frankrig, 4:21:14

MPro

1 Maurice Clavel, Tyskland, 3:46:17
2 Colin Norris, Storbritannien, 3:53:54
3 Mattia Ceccarelli, Italien, 3:58:42
4 Alexander Chikin, Rusland, 3:59:34
5 Horst Reichel, Tyskland, 4:00:43

Alle resultater fra IRONMAN 70.3 Vichy kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply