En canadier har gjort dét som meget, meget få nogensinde kommer i nærheden af at gøre. Han er nemlig – indtil videre – kørt 222 fulddistance-stævner, og til oktober sætter han endnu engang sine fødder på Hawaii for at køre IRONMAN World Championship.

Det lyder lidt som en vanvittig fantasi at køre mere end 200 fulddistance-stævner. Men faktisk er det en realitet for canadiske John Wragg, der i skrivende stund har kørt ikke mindre end 222 af slagsen og netop har kvalificeret sig til Kona.

I hårde tal betyder det i alt 843 km svømning, 39.960 km cykling og 9.370 km løb udelukkende som konkurrence, læg dertil alle træningskilometerne og medregn at det hele er foregået siden Wragg kørte sin første fulde distance i 1988. Og det var kun to år før dét, at han kørte sit allerførste tri-stævne.

Mange vil måske nok mene at han, med det antal fulddistance-stævner på mindre end 30 år, har valgt at køre alle de nemme stævner. Men det er slet ikke tilfældet.

For blandt de mange stævner finder vi events som IRONMAN Malaysia, IRONMAN Nice og IRONMAN Lanzarote. Events der ikke ligefrem er kendte for at være af den nemme slags.

Ifølge en ven til John Wragg gennem flere år, en ven der tilfældigvis skriver på Triathlonworld.com, kommer de mange stævner af én ting; han elsker livsstilen der følger med at rejse verden tynd, træningen og sammenholdet i sporten.

Og da Wragg blev nummer 12 i M65-69 i Frankfurt for kun et par uger siden, der indløste han lige endnu en billet til det største af det største; IRONMAN World Championship på Hawaii.

Med til historien hører også, at efter Wragg blev kørt ned af en bil i 2008, har han ikke kunne løbe. Hans hofte led så meget skade at han måtte få den byttet ud med en kunstig en af slagsen, så det afsluttende marathon i hver og én konkurrence siden da, har foregået i rask gang.

Hvis det ikke er inspirerende, så ved vi ikke hvad der ellers er. Og med til historien hører også, at der ikke umiddelbart ser ud til at være en snarlig ende på John Wraggs tri-eventyr.

Du kan læse flere ord om Wragg i denne artikel på Triathlonworld.com.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply