Selvom det i søndagens IRONMAN 70.3 Zell am See blev til et par flotte danske resultater, var selve arrangementet ikke lutter lagkage for alle deltagere. Et kraftigt tordenvejr hærgede nemlig racet sidst på eftermiddagen, og det fik arrangørerne til at lukke ned lang tid før det reelle cut-off. 

Det efterlod flere hundrede atleter med et DNF som officielt resultat, selvom langt de fleste af dem blev holdt tilbage med få hundrede meter til målstregen.

Én af dem der blev holdt tilbage, og altså dermed nægtet en officiel sluttid, er den danske age grouper Brian Nors Jensen, der faktisk havde krydset målstregen, men ikke var blevet registreret som finisher.

I et opslag i Facebook-gruppen Alle os der dyrker triathlon, skriver han hvordan han først blev tilbageholdt i 30 minutter ved et depot med tre kilometer til målstregen, hvorefter han endnu engang bliver tilbageholdt ved depotet med kun 800 meter til mål.

Her stod han og de mange andre atleter endnu engang i regnen i 30 minutter, før de fik lov at løbe videre. Men i stedet for at kunne løbe direkte hen over målstregen, var målområdet spærret af med cirka 200 meter igen. Atleterne måtte ganske enkelt ikke løbe de sidste par hundrede meter for at kunne kalde sig officiel finisher.

En masse ballade blandt atleterne, fik dog arrangørerne til at åbne op så disse kunne løbe under målportalen. Men her var tidtagningsudstyret slukket, så med en reel halv ironman i benene, fik de berørte atleter ikke registreret en officiel sluttid og står dermed pt. som DNF på resultatlisterne.

Ifølge arrangørerne bag IRONMAN 70.3 Zell am See, blev atleterne tilbageholdt af hensyn til atleternes egen sikkerhed. Men den køber Brian Nors Jensen ikke, for da han endelig når målområdet, er det forlængst stoppet med at regne og tordne.

Som Brian selv skriver i sit opslag (som vi desværre ikke kan dele her, da gruppen er en lukket gruppe), ved han inde i sig selv at han har gennemført. Men at stå med en DNF på resultatlisten og dermed en plet på sit IRONMAN-CV, ærger den danske age grouper.

Med til historien hører i øvrigt også, at imens deltagerne blev tilbageholdt, blev de informeret om at tiden midlertidigt var stoppet indtil uvejret var overstået, og at de derefter kunne få lov at løbe i mål.

Og det har fået Brian til at skrive følgende anmeldelse på IRONMAN 70.3 Zell am Sees Facebook-side:

Arrangørerne har efterfølgende fået masser af kritik for måden racet blev lukket ned på, ligesom flere atleter er utilfredse med ikke at have fået registreret en officiel sluttid. Det har fået dem til at komme med en officiel udmelding på deres Facebook-side, hvor de forklare hvorfor de lukkede racet ned og at de berørte atleter kan se frem til at blive kontaktet indenfor de næste par dage.

Hvad det hele i sidste ende udmunder sig i, bliver dermed spændende at se. Indtil da, står arrangørerne i hvert fald med en hel bunke af utilfredse deltagere.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply