Der er lige nu stor glæde hos Ironman Danmark, da tilmeldingerne til næste års Ironman 70.3 European Championship i Helsingør, forløber langt foran planen. Ud af hele 2300 startpladser, er der nu kun 500 tilbage – og det er altså ifølge arrangørerne, en klar fremgang i tilmeldingerne i forhold til hvad der normalt opleves til 70.3-stævner over hele verden.

Ironman Danmark: Vi er langt foran målet

Til sommer, nærmere betegnet den 18. juni, er Helsingør vært for det største 70.3-stævne nogensinde på dansk grund. Samtidigt er det også det mest prestigefyldte af sin slags i hele Europa, og det kan tydeligt mærkes på antallet af tilmeldinger. Knap seks syvendedele af alle startpladser er allerede solgt, og det er sket på et meget hurtigere niveau, end der normalt opleves i forbindelse med 70.3-stævnerne.

Og det vækker altså stor glæde hos Ironman Danmark, som er arrangører for det prestigefyldte stævne.

 – “Vi er langt foran hvad vi havde sat som mål på nuværende tidspunkt. Da mange typisk melder sig lidt senere til Ironman 70.3-stævnerne, end eksempelvis KMD Ironman Copenhagen, der for længst er udsolgt. Her inden vi går ind i jul og nytåret, hvor vi plejer at få en del tilmeldinger, har vi kun cirka 500 startpladser tilbage,” fortæller Thomas Veje Olsen, direktør for IRONMAN Danmark, om stævnet der har en maksimal kapacitet på 2300 triatleter.

Store triathlon-nationer fylder godt op på deltagerlisten

Med et så stort og prestigefyldt stævne på dansk grund, er der naturligvis mange danskere, som allerede har booket en plads i næste års Ironman 70.3 European Championship. 

Men ifølge Thomas Veje Olsen, er det ikke kun Danmark, som fylder godt op i deltagerlisten. Også lande som Sverige, England og Tyskland, er indtil nu, massivt repræsenteret. Og det har arrangør-teamet en ganske god forklaring på.

 – “Et Ironman 70.3 European Championship er noget rigtig mange atleter ønsker at opleve, det kan vi virkelig mærke. Samtidig er det første gang mesterskabet afholdes uden for Tyskland og det påvirker også tilmeldingerne positivt,” fortæller Thomas Veje Olsen.

Mange store navne giver gode muligheder for de danske talenter

Det er dog ikke kun den hastigt voksende deltagerliste, som Ironman Danmark er glade for. De glæder sig samtidigt over, at der på deltagerlisten befinder sig mange af de største navne i international triathlon, som dermed giver de unge danske talenter mulighed for, at konkurrere og måle sig med de allerbedste i verden.

 – “Det er vigtigt, at vi i Danmark tiltrækker de helt store mesterskaber, med den store prestige, hvor de danske talenter kan deltage sammen med de bedste pro-atleter, og se hvad der kræves for at komme helt til tops. Og på distancen får du ikke en hårdere konkurrence, hvor det er mere end svært, at vinde til et Ironman 70.3 European Championship,” siger Thomas Veje Olsen og uddyber;

 – “Samtidigt vil vi også gerne være med til, sammen med Helsingør, at vise, hvordan et stort stævne afvikles, så det både sportsligt og tilskuermæssigt er en succes. Det er enormt vigtigt, at det samlede indtryk, man som atlet og tilskuer får, hænger sammen. Det er det, der i sidste ende motivere nye triatleter ind i vores fantastiske sport.”

KMD Ironman 70.3 European Championship, afholdes i Helsingør den 18 Juni, med en samlet præmiesum på mere end 500.000 kroner. 

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply