Du kan ikke undgå at se dem. Fra lagunen på Amager Strandpark til vejene nord for København og i Nordsjælland. Triatleter fra hele verden kommer netop nu til København, forud for en af verdens største IRONMAN konkurrencer, KMD IRONMAN Copenhagen der afholdes den 20. august. Den ikoniske udholdenhedsdistance har i år fem års jubilæum i Danmarks hovedstad – total udsolgt for femte år i træk. Men stod det til IRONMAN Danmark, var der mange flere kvinder til start.

Der er ingen tvivl. KMD IRONMAN Copenhagen har slået sit navn fast i triatlonsportens superliga. Som eneste IRONMAN i en hovedstad, er KMD IRONMAN Copenhagen blevet et tilløbsstykke for triatleter fra hele verden.

 – Det er en kæmpe bekræftelse på, at det store arbejde alle omkring IRONMAN konkurrencen levere lykkedes. Uanset om det er verdens bedste professionelle triatleter eller almindelige deltagere, så er noget af det der virkeligt lokker, den helt fantastiske stemning, der omgiver KMD IRONMAN Copenhagen. Med mere end 200.000 tilskuere langs ruten, er det en af, hvis ikke den IRONMAN med flest tilskuere i verden,” fortæller Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef for IRONMAN Danmark.

Kvinderne i fokus

I år vil der være et særligt fokus på de kvindelige triatleter, med blandt andet den største præmiesum nogensinde på 300.000 kroner til de kvindelige pro-triatleter. Og i det hele taget fokus på at få flere kvinder ind i triatlonsporten.

 – Vi har lige nu i Danmark en nærmest gylden generation med navne som Michelle Vesterby, Helle Frederiksen, Camilla Pedersen og Maja Stage Nielsen der alle levere top-resultater rundt om i verden. Opgaven og udfordringen er, at få fat i de kvindelige motionister og sørge for, at de får lyst til, at give sig i kast med de lange IRONMAN-distancer, siger Frej Elbæk Schjeldal, der fortæller at særligt de kortere triatlondistancer er vigtige i fødekæden:

 – Mens der er blot cirka 20 procent kvindelige deltagere til dette års KMD IRONMAN Copenhagen er andelen 40 procent når vi i dagene op til afholder Danmarks største motionstriatlon KMD 4:18:4, der består af 400meter svømning, 18km cykling og 4km løb. Det er der interessen skabes og meget positivt, at vi er ved at få godt fat i kvinderne her. Så gælder det om, at få motiveret flere piger og kvinder til at tage næste skridt mod de ikoniske 3.8km svømning, 180km cykling og det afsluttende maratonløb. Det håber vi dette års IRONMAN i København kan bidrage til, slutter Frej.

Spørgsmålet er så nu, om kvinderne generelt er interesserede i at køre de helt lange distancer, eller om de kortere distancer bare er mere attraktive for det kvindelige køn. Hvad tror du? – Giv gerne din mening til kende i kommentarfeltet herunder.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply