Ifølge Pastaparty.dks kilder, pønser IRONMAN Danmark på ændringer for dele af ruten til KMD IRONMAN 70.3 European Championship. Blandt andet skulle der arbejdes med at svømningen vendes om, så der svømmes i modsat retning i forhold til i år, mens man også skulle arbejde på, at få mere af løberuten op i Helsingørs gamle bydel.

IRONMAN Danmark afholder i øjeblikket et række informationsaftener ude hos landets tri-klubber. Foruden at de aftener handler om IRONMANs udvidede tri-club program, så løftes lidt af sløret også for næste års ruter.

Vi har derfor haft fat i kommunikationschef Frej Elbæk Schjeldal fra IRONMAN Danmark, for at høre om der er er hold i rygterne om ruteændringer til sommerens store mesterskab i Helsingør.

– Det er helt rigtigt at vi netop nu mødes med flere af landets tri-klubber. Møder som blandt andet handler om, at få deres feedback på sidste års stævner, så vi kan have det med i opbygninger af IRONMAN-stævnerne i 2018. I forhold til næste års ruter, så er det rigtigt at vi ser på, om vi ved at vende svømningen om, kan gøre den sidste del af svømningen mere simpel, ligesom det giver en hurtigere tid gennem T1, da afstand fra svøm til cykel bliver kortere, siger Frej Elbæk Schjeldal.

Vil have løbet endnu længere ind i Helsingørs gamle bydel

Adspurgt om løberuten i Helsingør svarer han, at de gerne vil have mere af den til at gå gennem byens gamle bydel.

– I forhold til løbet til KMD IRONMAN 70.3 European Championship 2018, så kigger vi hele tiden på om vi kan lave små ændringer, der for deltagerne og også publikum kan gøre det endnu mere intenst. Og også her er det rigtigt at vi kigger på, om vi kan inddrage lidt mere af Helsingørs gamle bydel med cafeer og restauranter lige ud til ruten. Foruden selvfølgelig turen flere gange rundt om Kronborg Slot, fortæller Frej Elbæk Schjeldal.

Vil være det bedste IRONMAN 70.3-stævne i Europa

Nu da vi alligevel havde fat i IRONMAN, spurgte vi også lige til tilmeldingerne til stævnet og ambitionerne. Og her svarer IRONMAN helt enkelt, at målet er at lave det bedste IRONMAN 70.3-stævne i Europa.

– Det er ingen hemmelighed, at både hvad angår KMD IRONMAN 70.3 Europamesterskabet i Helsingør og KMD IRONMAN Copenhagen, så er det vores ambition at de skal være de bedste i Europa på distancerne. Og ubetinget højdepunkterne i dansk såvel som Nordisk triatlon i 2018, siger Frej Elbæk Schjeldal.

Samtidigt kunne de også fortælle, at man snart runder 2.000 tilmeldte til IRONMAN 70.3 Europamesterskabet i Helsingør. Dermed nærmer stævnet sig udsolgt.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre, jeg har et ansvarsfuldt og tidskrævende lederjob i detailbranchen og så dyrker jeg triathlon i min fritid, sideløbende med at jeg forsøger at opdatere bare lidt her på siden.

Leave a Reply