ITU og Ironman annoncerede i går, at de er nået til enighed om en historisk fælles samarbejdsplan, som fremover skal udvikle triathlon. Efter en uge med møder på Ironmans hovedkvarter i Tampa i Florida, er højtstående ledere fra begge organisationer, inklusiv ITU-direktøren Marisol Casado og Ironman-direktøren Andrew Messick, blevet enige om en fælles vækstplan, som er kulminationen af flere års samarbejde.

Et aftalememorandum er netop blevet underskrevet af begge parter, og både hos ITU og hos Ironman, er man enige om de nøgleprioriteter der skal til for, at sikre både vækst og harmonisering i sporten. Aftalememorandumet indeholder aftaler om et øget fokus på standardiserede regler, øget samarbejde om anti-doping arbejdet, relationerne mellem de enkelte landes forbund, sanktioner, et fælles regelsæt og en fælles markedsføringsindsats for, at vækste triathlon indenfor amatørrækkerne.

– “Vores samarbejde med ITU, er utroligt vigtigt for den fortsatte og varige vækst i triathlon. Vi deler de samme mål, vi har arbejdet godt sammen i tidligere år, og vi har udviklet en stor tillid til ITUs gruppe af ledere. Jeg tror på, at de produktive samtaler vi har haft, som har ført til denne store milesten, er omdrejningspunktet for den fortsatte progression i triathlon,” skriver Andrew Messick, direktør i Ironman, i en pressemeddelelse på ITUs hjemmeside.

Og også hos ITUs direktør, Marisol Casado, er der glæde over den nye aftale mellem ITU og Ironman.

– “Den bedste måde at vækste triathlon, og at forbedre sporten på alle niveauer, er ved at gøre det sammen. At fortsætte det stærke samarbejde med Ironman, vil sørge for en yderligere udvikling i triathlon over hele verden. Jeg ser frem til mange flere givtige møder, og at skabe de bedst mulige miljøer for de mange atleter, som følger denne store milesten,” skriver han i samme pressemeddelelse.

Blandt nøgleprioriteterne, er ITU og Ironman blevet enige om, at gøre følgende:

  • Harmonisere anti-doping indsatsen, for fortsat, at beskytte rene atleter og sportens integritet
  • Arbejde henimod, at ITU bliver anerkendt som det eneste internationale forbund, som står i spidsen for triathlon-sporten
  • ITU kan udpege Ironman-stævner som officielle internationale events
  • ITU fører an i koordineringen og kommunikationen, mellem de forskellige nationale forbund for, at gennemføre standardiserede regler og styrke ITUs “Clean, Fair & Safe”-mandat
  • Ironman vil bruge ITUs ressourcer i visse etik-relaterede spørgsmål, herunder teknologisk bedrageri, adfærdskodeks, manipulation af resultater m.v.
  • Arbejde henimod et fælles regelsæt (ITUs Konkurrenceregler) for langdistance-triathlon, begyndende i 2018
  • Udvikling af en atlet-fokuseret udgave af disse regler med specifikke kategorier
  • Tilpasning af bestræbelser på, at fremme vækst og udvikling af sporten, med specifikt fokus på sikkerhed, begynder-triatleter, udvikling af kvinder i sporten og uddannelse

Denne pressemeddelelse er direkte oversat fra ITUs hjemmeside. Den originale pressemeddelelse kan læses her (på engelsk).

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply