I går var det kvinderne der tog hul på World Series 2017 og i dag var det så herrerne. Vinderen blev Javier Gomez, imens Thomas Bishop blev nummer to og Vincent Luis nummer tre. 

Som vi kunne skrive i går, så var det en stjernerække af atleter der i dag var til start i herrernes første afdeling af World Series 2017. Vi snakker navne som Javier Gomez, Henri Schoeman, Mario Mola og Richard Murray – og der kom virkeligt race for pengene.

Javier Gomez ender med at sejre i sit første ITU-race siden i sommers, og han gjorde det i fyrstelig stil. Britiske Thomas Bishop blev en overraskende nummer to efter et superflot race set fra hans side. Til gengæld gik verdensmesteren Mario Mola helt ned.

Sådan forløb herrernes race

I modsætning til hvad mange havde håbet, så kom der aldrig rigtigt den store spredning på svømningen. Omkring tyve mand var i den store frontgruppe undervejs på de 1500 meter svømning, og mere eller mindre hele vejen var det franske Aurelien Raphael der førte an. Og det er også ham der er den første mand til at forlade vandet, men navne som Henri Schoeman og Gomez er altså lige i hælene på ham.

Til gengæld viser det sig faktisk her at skulle blive et spændende race. For både Mario Mola og Richard Murray er sat relativt langt tilbage, hvor Mola er 45 sekunder efter Raphael og Murray er hele 1:05 efter.

På cyklen skal der dermed jagtes for Mola og Murray, men det viser sig at blive mere end svært at skulle indhente de forreste. Den 19-mand store frontgruppe bliver nemlig reduceret til ti mand efter kun få kilometer, og blandt de ti mand, sidder Javier Gomez og Henri Schoeman.

Særligt Gomez er på hårdt arbejde for at holde frontgruppens forspring, men det resulterer til gengæld også i at forspringet til Mola og Murray er oppe på hele 1:15 i T2. Det ser dermed svært ud for Mola hvis han skulle vinde sin tredje Abu Dhabi-sejr.

Og svært skulle så gå en og blive umuligt. For helt i front angriber Schoeman sine følgesvende i frontgruppen og Gomez svarer igen ved at lukke hullet alene. Kort derefter løber Thomas Bishop op til Schoeman-Gomez duoen, og der er dermed tre mand i front.

Schoeman må bukke under for sit eget angreb efter cirka en kilometer helt i front, og så er Gomez og Bishop de eneste i førepositionen. Bishop virkerede utroligt stærk, men da Gomez satte et angreb ind med lidt over tre kilometer tilbage, så havde Bishop ikke en chance for at følge med.

Gomez kunne dermed løbe alene i mål som sejrsherre i sit World Series-comeback, efter at have været ude med en brækket albue i knap et år. Thomas Bishop løber i mål som nummer to 13 sekunder efter Gomez, imens Vincent Luis tager sig af tredjepladsen, 36 sekunder efter vinderen.

Richard Murray lykkedes med at få løbet cirka et 20 sekunder ind på Gomez på det afsluttende løb, men da han tager hul på løbet med et tidstab på 1:15, var det ikke nok til at komme på podiet. Til gengæld løber han ind på femtepladsen, imens Mola måtte melde pas og løbe i mål som nummer otte, 1:35 efter Gomez.

Resultater fra herrernes race i World Triathlon Series Abu Dhabi 2017

1 Javier Gomez Noya, Spanien, 1:52:31
2 Thomas Bishop, Storbritanien, 1:52:45
3 Vincent Luis, Frankrig, 1:53:08
4 Fernando Alarza, Spanien, 1:53:18
5 Richard Murray, Sydafrika, 1:53:25
6 Joao Pereira, Portugal, 1:53:38
7 Gregory Billington, USA, 1:53:60
8 Mario Mola, Spanien, 1:54:06
9 Andrea Salvisberg, Schweitz, 1:54:20
10 Henri Schoeman, Sydafrika, 1:54:35

I går var det Andrea Hewitt der vandt kvindernes race på samme rute.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply