Det første af i alt tre europæiske mesterskaber på dansk grund i 2018, blev i dag kørt i Rebild under navnet XTERRA European Duathlon Championship. Det var samtidigt også finalen i dette års XTERRA Vinter Duathlon-serie.

Der blev sædvanligvis konkurreret over to forskellige distancer, hvor den lange bestod af 5 km trailløb, 30 km mountainbike og 5 km trailløb, imens den korte bestod af 2,5 km trailløb, 15 km mountainbike og 2,5 km trailløb.

Det var dog kun den lange distance, der talte for at være et mesterskabsrace. Til gengæld blev det til to danske vindere på den lange distance, som dermed kan kalde sig europæiske mestre i XTERRA-duathlon.

Jens Emil Sloth Nielsen tævede de øvrige favoritter

Der var på forhånd lagt i kakkelovnen til en norsk sejr til Øivind Bjørkseth, der har været totalt dominerende i næsten samtlige af de XTERRA-konkurrencer han har været til start i. Og med udmeldingen om at han her til vinter har forbedret sit løb yderligere i forhold til tidligere år, så det før starten gik, ud til at Bjerkseth var manden der skulle slåes.

Men sådan skulle det slet ikke gå. For at jagte Øivind, var der i hvert fald ikke brug for for danske Jens Emil Sloth Nielsen. I hvert fald ikke fra løbeskoene var stillet første gang og resten af racet.

For det var netop Øivind Bjerkseth der lagde hårdest ud på de første fem kilometer trailløb. Men kun kort derefter, nægtede Jens Emil Sloth Nielsen at give nordmanden for meget snor.

Det betød at der kun var 22 sekunder mellem Bjerkseth og Sloth Nielsen i T1, hvor også belgiske Kris Coddens blandede sig i top tre, kun yderligere få sekunder senere.

De 22 sekunder fik Jens Emil Sloth Nielsen dog hurtigt lukket på mountainbikeruten, og så var der kun otte sekunder mellem danskeren og nordmanden i dansk favør i T2.

Og det er så her Bjerkseth plejer at gøre forskellen og løbe alene til mål. Men sådan var det ikke i dag. I stedet tordnede Jens Emil Sloth Nielsen ud af skiftezonen og øgede sit forspring gennem samtlige fem kilometer trailløb, uden Øivind Bjerkseth havde en chance for at svare igen.

Jens Emil Sloth Nielsen kunne dermed løfte målbanneret over hovedet som ny XTERRA Duathlon Europamester 2018, hele 2:08 foran Øivind Bjerkseth på andenpladsen. Belgieren Kris Coddens rundede podiet af yderligere 31 sekunder senere, imens XTERRA-debutanten Chris Fischer blev nummer fire, 6:46 efter Jens Emil Sloth Nielsen.

Janni Spangsberg suveræn europamester hos kvinderne

Hun har vundet stort set samtlige af de XTERRA-stævner hun har været til start i på dansk grund. Og i dag var ingen undtagelse. Som en bonus, kan Janni Spangsberg nu også kalde sig europamester i XTERRA Duathlon.

Og det var med en ganske suveræn sejr, der aldrig så ud til at skulle være i fare undervejs.

Janni Spangsberg indleder nemlig med at skabe sig et forspring på 1:45 under de indledende 5 km trailløb. Det forspring taber hun lidt på under mountainbikeruten, hvor Emma Lyngholm får kørt sig knap et halvt minut ind på Spangsberg.

Det er dog kun indtil der skal tages hul på de afsluttende fem kilometer trailløb, for her viser Janni Spangsberg virkeligt tænder og udbygger sit forspring i et stødt tempo gennem hele turen.

På målstregen kan Janni Spangsberg løfte målbanneret som europæisk mester i tiden 2:25:01, som var 7:09 hurtigere end Emma Lyngholm der nappede EM-sølv og 8:14 hurtigere end Carol Rasmussen der nappede EM-bronze.

Carsten Straszek og Charlotte Longhi hurtigst på den korte distance

På den korte distance blev det endnu engang til en sejr til Carsten Straszek, der så sent som for to uger siden i Hedeland, også tog en sejr.

I dag sejrede Carsten med 2:38 til Jens Trærup Nielsen på andenpladsen og 3:41 til Andreas Tange.

I kvindernes race var Charlotte Longi hurtigst, da hun satte Heidi Thranum fra hjul med 4:20 og Sidsel Møller Hvas med 7:29.

Resultater XTERRA European Duathlon Championship Rebild 2018

Herrer, lang

1 Jens Emil Sloth Nielsen, Cyclesport Silkeborg, 1:56:41
2 Øivind Bjerkseth, Royal Sport, 1:59:50
3 Kris Coddens, Belgien, 1:59:21
4 Chris Fischer, Viborg AM, 2:03:28
5 Martin Friis Eckerberg, Team Flammen MTB, 2:06:48

Kvinder, lang

1 Janni Spangsberg, Varde Cykelklub, 2:25:01
2 Emma Lyngholm, Team Rold Skov Elite, 2:32:10
3 Carol Rasmussen, Realmæglerne Greve/Solrød, 2:33:16
4 Shiva Leisner, Aarhus MTB, 2:43:10
5 Tine Mechlenborg, Fredericia Triathlon Team, 2:43:10

Herrer, kort (ikke mesterskabsrace)

1 Carsten Straszek, Aalborg Triathlon Klub, 1:06:19
2 Jens Trærup Nielsen, FTO.dk, 1:08:58
3 Andreas Tange, Rold Skov MTB, 1:10:01
4 Simon Hald, Rold Skov MTB, 1:12:34
5 Asbjørn Siig Buus, Rold Skov MTB, 1:13:27

Kvinder, kort (ikke mesterskabsrace)

1 Charlotte Longhi, Specialized Workforce Racing, 1:13:27
2 Heidi Thranum, Aalborg Triathlon Klub, 1:17:47
3 Sidsel Møller Hvas, Aalborg Triathlon Klub, 1:20:56
4 Jannie Blicher Jakobsen, 1:28:31
5 Regitta Lehmann, Fredericia Triathlon Team, 1:31:49

Alle resultater kan ses her.

Leave a Reply