For knap en måneds tid siden, kunne vi her på sitet skrive, at professionelle Jens Petersen-Bach skal have fjernet sin ene nyre. Men inden da, er han lige til start i Ironman Western Australia, med start omkring midnatstid i aften.

Går efter point på Kona-kontoen

Det kom måske som et chok for mange, at Jens Petersen-Bach måtte udgå i Kona tilbage i oktober. Men som vi kunne afsløre kort tid efter, drillede hofteregionen voldsomt både før og under raceday, og han måtte derfor sluge den sure pille, og udgå ved ankomsten i T2.

Men det har ikke fået Direktør Bach, som han af mange bliver kaldt, til at opgive drømmen om igen, at være til start på Hawaii. Faktisk er den kommende nats race i Australien, dedikeret til netop, at komme tilbage på startstregen på lava-øen i Stillehavet.

 – “Mit mål med Ironman Western Australia er, at få point til Ironman Hawaii,” fortæller Jens Petersen-Bach kort, da vi spørger ham om målet i Australien.

Har en god fornemmelse

Efter nu flere uger i et genoptræningsforløb, som har bestået af masser af alternativ træning, er det en smule usikkert, om det nu også bliver muligt for Jens, at skaffe point til Kona-kontoen. Jens selv, har dog på forhånd gode fornemmelser omkring raceday, selvom han da samtidigt er ret spændt på, hvordan det vil gå, når først startskuddet lyder.

– “Generelt er jeg spændt på, om der har været nok tid til, at få mig klar igen, og om min form er god nok til et top resultat. Men jeg har en god fornemmelse,” forklarer Jens Petersen-Bach, under et døgn før han skal i aktion.

Modtager kyndig hjælp til, at rette op på kroppens skavanker

At Jens Petersen-Bach står med gode fornemmelser for sit race i det vestlige Australien, har da også en god begrundelse. I de seneste uger, har han nemlig arbejdet sammen med Phil Mansfield, som i både cykel- og tri-kredse, er kendt for sin ekspertviden indenfor sportslig fysiologi. Og allerede fra første besøg, viste det sig, at Jens’ krop, var ude af balance.

Og det er dét, som de to i fællesskab, har forsøgt at rette op på, i løbet af de seneste fem uger – både med alternativ træning og med en helt ny position på cyklen, som Jens er spændt på, om han kan holde gennem alle racets 180 kilometer.

 – “Jeg har i de sidste fem uger, arbejdet sammen med Phil Mansfield, som er bio-mekaniker, for at få rettet op på nogle af de skavanker jeg har. Da jeg besøgte ham, viste det sig, at min krop var ret meget ude af balance, og at jeg i bund og grund ikke har brugt min krop rigtigt. Og det var nok derfor, at mine balder spændte op på Hawaii,” forklarer Jens Petersen-Bach og fortsætter;

 – “Samtidig har jeg to små pronationer i L4 & L5 (betegnelse for to dele af lændehvirvlerne, red.), som nok har været skyld i de udstrålende smerter, jeg havde på Hawaii. Derfor har træningen mere, været rettet mod alternativ træning for, at kunne blive klar til, at race på søndag. Samtidig har jeg ændret måden, at sidde på min cykel fundamentalt, så det bliver spændende at se, om jeg kan holde den nye position hele vejen.”

Kender ikke årsagen til den døde nyre

Når der er styr på hoftesituationen, mangler der jo så lige stadig at få styr på minimum én ting mere. Nemlig den døde nyre, som efter planen skal fjernes i midten af december. Men hvor længe Jens Petersen-Bach har kørt rundt med en defekt nyre, og hvorfor, det er han faktisk ikke selv, helt klar over.

 – “I forhold til min nyre, kan de ikke sige hvor længe, at den ikke har virket. Jeg skal til opfølgende undersøgelser når jeg kommer hjem, i forhold til operationen. Så jeg ved stadig ikke hundrede procent hvad der er galt, udover, at billederne viser at den ikke virker,” slutter Jens Petersen-Bach.

Her på redaktionen håber vi, at både hofterne og nyren holder gennem alle racets 140,4 miles, og at han kan rejse hjem, med nogle gode Kona-point på kontoen.

Jens er i øvrigt ikke den eneste danske professionelle, som er til start i aftenens og nattens Ironman Western Australia. Esben Hovgaard er også til start, og det er ligeledes for, at skaffe point til en deltagelse i næste års Ironman World Championship – og det kan du læse mere om her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply