Kun halvanden måned efter at have vundet sølv i IRONMAN Italy, smed Jens Petersen-Bach endnu flere Kona-point ind på Kona-kontoen med en sølvmedalje i IRONMAN Malaysia i lørdags.

Alting ser dermed ud til at vi får Jens Petersen-Bach at se på startstregen i Kona til næste år. Et mål han erklærede umiddelbart før IRONMAN Italy.

Med andenpladsen i Malaysia i lørdags, er Jens nu oppe på 3220 point i den såkaldte KPR. Ranglisten der afgører hvilke professionelle triatleter, der skal køre det legendariske IRONMAN-race på Hawaii.

Jens er da også selv godt tilfreds med sin egen præstation i lørdags.

– IRONMAN Malaysia i lørdags, var hårdt men også en god oplevelse. Og jeg er så glad for at tage en andenplads kun halvanden måned efter IRONMAN Italy, indleder Jens Petersen-Bach et langt opslag på sin Facebook-side.

I opslaget beskriver den hurtige dansker sit race ned til de mindste detaljer. Og det har absolut ikke været nemt undervejs.

Med en vandtemperatur på 29 grader, startede pinslerne allerede under svømningen. Han kom dog op i anden gruppe, hvorefter han på cyklingen fik kørt sig alene op på fjerdepladsen i T2. Det gjorde han efter en 70 km lang soloindsats, hvor han satte resten af gruppen fra hjul.

– Jeg kom ud på cyklen sammen med den forsvarende mester Fredrik Croneborg, Roman Deisenhofer og tre andre drenge. Vi blev sammen i de første 80-90 km og så stak Roman af, og efter 100 km fik Fredrik en punktering. Efter 110 km begyndte jeg at sætte farten op og satte resten af gruppen. De sidste 70 km var en solotur, hvorefter jeg ankom til T2 i fjerdeposition med 15 minutter op til den førende og cirka fem minutter til 2’eren og 3’eren, beretter Jens Petersen-Bach.

På løbet kom de virkelige vanskeligheder dog. En tårnhøj luftfugtighed spillede godt ind på løbeniveauet, hvor han måtte kæmpe hele vejen for at holde farten bare nogenlunde oppe.

– Ude på løbet, led jeg virkeligt en del og kunne hverken finde nogen rytme eller flow. Jeg kunne bestemt mærke den høje fugtighed. Jeg prøvede bare på at køle mig ned og få kroppen under kontrol, beskriver Jens.

– Efter cirka 15 km begyndte jeg at få det bedre, men jeg havde ikke hentet noget tid på drengene foran mig. Ved 20 kilometermærket havde jeg omkring 5 minutter til andenpladsen, og så besluttede jeg mig for at det var nu eller aldrig. Jeg satte farten op og efter 32 km indhentede jeg Christian Kramer på tredjepladsen og 1,5 km senere, fangede jeg Roman på andenpladsen. Jeg forsøgte at presse den hele vejen til målstregen i håbet om at Romain Guillaume (der var i front, red.) ville ramme muren. Men han holdte sig stærk hele vejen og tog sejren.

De benhårde forhold i Malaysia, satte dog sit tydelige præg på marathontiderne. Med et løbesplit på præcis 3 timer, satte Jens Petersen-Bach hurtigste løbetid. En tid, der under normale forhold er langt over normalen.

– Jeg opnåede dagens hurtigste løbesplit på præcis 3.00.00, hvilket siger en hel del om hvor hårde forholdende er i IRONMAN Malaysia, slutter Jens Petersen-Bach.

Læs i øvrigt vores re-cap fra Malaysia her, hvor også Michael Smith Larsen blev 6’er.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply