Der blev i dag dystet i triathlon på Bornholm, hvilket bl.a. blev TV-dækket. Det var noget overraskende Jesper Rygaard Hansen, der vandt på 1/2 distance efter at have været ca. 10 minutter bagud efter svømningen, mens Anna Søndergaard vandt hos kvinderne. På 1/4 distance vandt Anders Christensen i et tæt opgør med Nicolai Lyng Wium, mens Trine Søby vandt hos kvinderne. 

Det er højsæson for sommerferie, og her var der nok nogle stykker, der havde valgt at lægge et smut forbi solskinsøen, Bornholm. Men helt badeferie var det ikke. Der blev nemlig i dag afholdt tristævnet “Tri Over Gudhjem 2017”, hvor man kunne blive såkaldt “Granit-bandit”.

Der skulle dystes i flere forskellige distancer i charmerende, men barske omgivelser på den smukke ø. Distancerne, der skulle dystes i var 1/2 distance: 1,9 km svøm, 94 km cykling, 21,1 km løb, 1/4 distance: 950 m svøm, 47 km cykling, 11 km løb samt 1/10 distance: 400 m svøm, 22 km cykling, 4 km løb.

Jesper Rygaard Hansen og Anna Søndergaard vinder 1/2 distance

På den halve distance var det Jesper Rygaard Hansen (Tri Club Denmark) og Anna Søndergaard (Torveadvokaterne), der var hurtigst.

Hos herrerne vandt Jesper Rygaard Hansen foran Simon Langvad (TRI4) og Rasmus Fitzner (Kvik Tri). Selvom det er sommerferietid, havde stævnet altså nogle ganske prominente deltagere i feltet.

Det var ellers ikke Jesper Rygaard Hansen, der lagde hurtigst fra start. Det var derimod Simon Langvad. Han svømmede flot og fik en svømmetid på 29:54. Rasmus Fitzner var oppe af vandet 19 sekunder langsommere end Simon Langvad, mens Jesper Rygaard Hansen virkelig var distanceret med hele 10 minutter efter svømningen, ifølge resultatlisten.

På cyklingen begyndte Jesper Rygaard Hansen dog at rykke på sig. Han fik indhentet lidt af det tabte, da han cyklede i tiden 2:27:24. Simon Langvad holdt dog stadig føringen ved at have næsthurtigste cykeltid i tiden 2:30:39.

På den afsluttende løbedel fik Jesper Rygaard Hansen dog virkelig sat noget af en slutspurt ind. Han fik indhentet samtlige konkurrenter ved at løbe i tiden 1:37:58 på den barske løberute.

Det var nok for Jesper Rygaard Hansen til at vinde på 1/2 distance i sluttiden 4:45:09. Simon Langvad blev lige nøjagtig overhalet, da han blev nummer to i sluttiden 4:46:24. Rasmus Fitzner tog stævnets tredjeplads i sluttiden 4:52:53.

Hos kvinderne var det Anna Søndergaard, der var den klart hurtigste. Hun var hurtigst i samtlige discipliner og endte med at tage sejren i sluttiden 5:53:15.

Annette Dall (Skovshoved Triathlonklub) blev nærmeste konkurrent til Anna Søndergaard, da Annette Dall sluttede på andenpladsen i sluttiden 6:21:27. Ghita Hauerslev (Guldborgsund Triathlonklub) blev nummer tre i sluttiden 6:39:35.

Anders Christensen vinder foran Nicolai Lyng Wium og Søren Binderup på 1/4 distance hos herrerne

På 1/4 distancen – den såkaldt “1/4 Granit-bandit” – var der også nogle spændende navne iblandt.

Hos herrerne var Anders Christensen (Aalborg Triatlon Klub) hurtigst foran Nicolai Lyng Wium (Køge Tri Team 2000) og Søren Binderup (KTK86/Swim Bike Run/Kaiser Sport).

Det var Søren Binderup, der var hurtigst oppe af vandet, da han svømmede i tiden 15:28. Anders Christensen var lige knap et minut efter, mens der var i alt cirka 1:40 ned til Nicolai Lyng Wium.

Anders Christensen fik dog på første del af cyklingen hurtigt lukket hullet, og det lignede, at Søren Binderup forsøgte at følge Anders Christensens tempo. Men på sidste halvdel af cykeldelen øgede Anders Christensen forspringet til Søren Binderup. I mellem tiden havde Nicolai Lyng wium dog lukket hullet op til Søren Binderup.

Spørgsmålet var nu, om Søren Binderup eller Nicolai Lyng Wium kunne lukke hullet til Anders Christensen på løbedelen.

Og det var lige før, at det endte med at blive et spurtopgør. Nicolai Lyng Wium lavede en flot løbetid og formåede at løbe hurtigste tid, men det var lige nøjagtig ikke nok til at hente Anders Christensen.

Anders Christensen vandt med 1 sølle sekund til Nicolai Lyng Wium, mens Søren Binderup endte med at tage tredjepladsen knap 3 minutter efter de forreste.

Stævnet blev dækket af TV2 Bornholm, hvor Anders Christensen og Nicolai Lyng Wium efterfølgende blev interviewet.

Anders Christensen var også selv klar over, at han blev nødt til at kæmpe hele vejen til stregen, fordi Nicolai Lyng Wium var tæt på at hente ham.

– “Det var simpelthen en hård løberute. Jeg var lige ved at tænke, at jeg var et godt stykke foran, men det var jeg så ikke. Så måtte jeg jo tage mig sammen til sidst.”

Nicolai Lyng Wium gjorde ellers, hvad han kunne for at hente Anders Christensen, men gjorde det også klart, at det var en hård og kuperet rute, der måske ikke passede en atlet-type som ham.

– “Ja, jeg manglede lige 100 meter. Jeg havde været 10-15 sekunder bag ved ham i 5 km. eller sådan noget. Det er ikke en rute for mænd over 80 kg.,” fortalte Nicolai Lyng Wium med et glimt i øjet.

Du kan se hele interview’et og hele det flotte TV-sammendrag på TV2 Bornholms hjemmeside. 

Trine Søby vinder foran Laura Hulgaard og Mollie Nohave hos kvinderne på 1/4 distance

Der blev ligeledes dystet hos kvinderne.

Hos kvinderne var det Trine Søby (TRI4), der vandt. Hun var hurtigst både på svømningen og cyklen, men på løbet begyndte det at blive lidt spændende. Laura Hulgaard (Viking) kom nemlig susende bagfra med høj fart, og målstregen skulle ikke have været meget rykket særlig meget, før Laura Hulgaard havde hentet Trine Søby.

Trine Søby formåede dog at holde føringen og vandt i tiden 2:56:26. Laura Hulgaard blev nummer to i tiden 2:58:01, mens Mollie Nohave tog stævnets sidste podieplacering.

Resultater

På 1/10 distancen blev det Mathias Immerkjær (TRI4) og Vibeke Højberg Strebøl, der vandt.

Alle resultater:

Du kan se hele resultatlisten her.

DEL
Alexander Bojsen er skribent på Pastaparty.dk og elsker at skrive. Han har desuden tilbage i år 2016 gennemført IRONMAN Copenhagen og dyrker i dag cykling på højt niveau.

Leave a Reply