Du kender hende måske nok allerbedst fra de legendariske videoklip fra Kona 1982. Kona-udgaven, hvor Moss – i sin debut – kravlede over målstregen til en andenplads. Men selvom det er lidt over 25 år siden, så kan den nu knap 60-årige kvinde stadig. 

Årene som professionel er dog længe slut. Derfor var hun i lørdags til start i IRONMAN New Zealand i aldersklassen F60-64, hvor hun nappede en ganske solid sejr i tiden 11:10:19.

Det var knap to timer hurtigere end sin nærmeste konkurrent. Men med en sluttid på lidt over elleve timer for en kvinde på knap 60 år, det er også pænt stærkt.

Julie Moss var til start i New Zealand for at skaffe sig en adgangsbillet til Konas 40-års jubilæum den 13. oktober i år. Det skulle hun ellers have gjort allerede under Kona sidste år, men da hun måtte trække sig undervejs, sikrede hun sig ikke startbilletten til i år.

Moss’ mål i Kona senere i år, er at stille til start med hendes søn Mats Allen. Og baseret på netop sønnens resultat på 70.3-distancen – også i New Zealand – kan det da meget vel blive en mulighed.

Her blev Mats nemlig nummer fire overall. Så noget fart, det må da der da være gemt i sønnike.

– Min krop havde det lidt svært ved at holde på al energien undervejs, men jeg kom da igennem. Og jeg er så glad for at jeg gennemførte. Min søn Mats Allen havde en god dag i 70.3. Jeg troede han kunne komme i top ti i hans age group, men han sluttede som 4’er overall. Så det var dejligt at vide at han gjorde sine ting og jeg gjorde mine, fortalte Julie Moss til IRONMAN efter at have krydset målstregen.

Se Julie Moss’ legendariske nedsmeltning i videoen herunder:

I de professionelle rækker, vandt Terenzo Bozzone og Laura Siddal. Bozzone gjorde det i en sub-8 tid.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply