Der er kun to måneder til dette års DM på mellemdistancen finder sted. I år foregår hele showet i Herning som en del af Garmin Challenge Herning. Og lige præcis i år er de sidste VM-pladser på spil for de professionelle, samtidigt med at præmiestrukturen ser ud til at blive rigtigt god for age grouperne. 

Sidste år var Garmin Challenge Herning det officielle ETU europamesterskab på mellemdistancen. I år fungerer samme stævne så som DM, hvor der venter de allerbedste pro-triatleter lidt lokkemad, i og med at det er sidste chance for at kvalificere sig til VM på Fyn kun en lille måned senere.

Det har bl.a. fået Thomas Strange og Jens Petersen-Bach til at melde deres ankomst i Herning, hvor de begge må regnes som nogle af de absolutte favoritter til både DM-titlen og de resterende VM-pladser.

Og hos age grouperne er der altså – som du kan læse længere nede – også rigtigt gode nyheder fra det midtjyske.

VM-kvalifikation giver øget spænding

Set isoleret set på forberedelserne til Herning-racet, går tingene også helt efter planen.

– Vi er inde i den sidste fase i planlægningen af DM i Herning og vi glæder os helt vildt. Vi har arbejdet længe på cykelruten, som vi snart kan lancere. Her forventer vi hurtige tider, da der er mange lange stræk, men samtidigt er der også stykker, der passer godt til de teknisk stærke ryttere, fortæller Claus Vesterby, race director hos Challenge Danmark, i en telefonsamtale. 

 – Udover en spændende cykelrute, betyder det at det er sidste mulighed for at kvalificere sig til VM, også at der vil blive svømmet, kørt og løbet rigtig stærkt. Personligt glæder jeg mig rigtig meget til at se hvordan feltet ser ud, når de første atleter rammer T2 i Herning. Så det bliver spændende at se, hvem der formår at kvalificere sig i 11. time til VM, når DM løber af stablen den 9. juni i Herning, fortsætter Claus Vesterby.

Præmiesummer for 72.000 kroner for age grouperne

Men det hele skal altså ikke kun gå op i de professionelles konkurrencer. For hos Challenge Danmark, har man i år valgt at gøre det endnu mere attraktivt at deltage på en age group-licens.

Til age grouperne er den samlede præmiesum nemlig skruet gevaldigt op. Ganske vist ikke i rene kontanter, men til gengæld i noget der nok skal ramme et tørt sted i en dyr sportsgren.

– Age group-atleter er den største gruppe af atleter. Og vi ved at de alle træner hårdt for at kunne præstere så godt som muligt. Det har vi længe ønsket at anerkende og derfor er vi rigtig glade for at kunne præsentere en fuld præmiestruktur til alle age groupers, lyder det fra Claus Vesterby.

Alt i alt lyder præmiesummen på 72.000, kun for age grouperne. Og alle age groups giver de samme præmier.

Så vinder du din age group, kan du tage imod et rejsegavekort på 2.500 kroner til Bravo Tours. Bliver du nummer to i din age group, får du et gavekort på 1.500 kroner til et Garmin-ur. Og bliver du 3’er, så får du et gavekort på 500 kroner til Triudstyr.dk.

 – At Bravo Tours, Garmin og Triudstyr.dk har valgt at støtte op om vores præmiestruktur, fortæller os bare, at vi har nogle sponsorer, der vil være med til at støtte os og støtte sporten. Vi er meget taknemmelige overfor den støtte, der gør det muligt for os at belønne andre end eliten, når de kommer til vores konkurrencer og træner hårdt. Så vi glæder os rigtig meget til at anerkende de dygtige age-group atleter vi har i Danmark. Samtidig vil den nye struktur også gøre vores race super interessant for de dygtige atleter rundt i landet og vi vil helt klart se en tæt konkurrence om podieplaceringerne, slutter Claus Vesterby.

Garmin Challenge Herning og DM på mellemdistancen bliver kørt den 9. juni.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply