Alt er klart i den svenske by Kalmar, til at være værter for FISU World University Triathlon Championship 2018 til september næste år. FISU, der går under det officielle navn International University Sports Federation, og officials fra ITU har i de sidste par dage besøgt byen og gennemkørt ruten, for at have alting på plads i god tid.

De fleste danskere kender Kalmar som værtsby for det populære IRONMAN Kalmar. Men byen er nu klar til mere end IRONMAN-stævnet. Den 1. september 2018 mødes adskillige universitetsstuderende triatleter nemlig til det officielle FISU verdensmesterskab i triathlon.

Det bliver et VM der skal afvikles over sprintdistancen, hvor hele ruten foregår i centrum af Kalmar. Og der venter deltagerne en flad og teknisk rute.

De 750 m svømning foregår i en kanal, hvorefter der bydes på 20 km cykling på en teknisk rute i centrum af byen. Til sidst venter der så 5 km løb, ligeledes i centrum af Kalmar.

Det giver deltagerne en bynær oplevelse og tilskuerne gode muligheder for at opleve triathlon på tætteste hold. Lidt ligesom ved det nordiske mesterskab i Fredericia.

Førstedagen i FISU og ITUs besøg i Kalmar var dedikeret til at finde det officielle racehotel. De mødtes samtidigt med repræsentanter fra WUC Organising Committe og Linnaeus Universitet.

På andendagen blev ruterne inspiceret, ligesom de forskellige muligheder for placeringen af podiet og andre faciliteter blev gået grundigt igennem.

– Vores besøg var en vigtig milesten for Organising Committe, for at vi kan fortsætte vores arbejde. Vi har haft værdifulde møder med FISU-repræsentanterne Dominque Frizza, Pauline Hamonic og Jing Zhao. Nu ser vi frem til at byde universitets-triatleter fra hele verden velkommen til Kalmar, fortæller Cecilia Olsson, generalsekretær i Swedish University Sports Federation, i en pressemeddelelse.

– Forudsætningerne for et godt mesterskab er supergode takket være det gode samarbejde med Kalmar Kommune, Linnaeus Universitet, Svensk Triathlon Forbund og de lokale myndigheder.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply