Ruten i weekendens IRONMAN 70.3 World Championship i Chattanooga var hård. Meget hård. Det har op til flere pro-atleter, heriblandt danske Helle Frederiksen, udtalt. Men hvor hård var den lige? Det får vi et lille indblik i hvis vi tager et kig på herrernes sølvvinder Ben Kanutes powerprofil.

Træningssoftware-virksomheden Trainingpeaks har nemlig netop offentliggjort Ben Kanutes powerprofil fra den 90 km lange cykelrute. Og den viser med al tydelighed, at for at holde sig til i fronten, skulle der jokkes nogle gevaldige watt i pedalerne.

Første halvdel af cykelruten gik nemlig næsten kun opad, hvor den på den sidste halvdel flader lidt ud. Dog med enkelte rullere undervejs.

Ben Kanutes powerprofil er især spændende læsning, fordi han var manden der skabte racet på cyklen. Efter at være kommet op af vandet som første herre, fem sekunder før den senere vinder Javier Gomez, smed han kul på lokomotivet og skabte sig et gevaldigt forspring til konkurrenterne allerede tidligt på cykelruten.

Det var uden tvivl primært på den første lange stigning han gjorde forskellen. Og på selve stigningen, var det med en jævn belastning på lige i omegnen af 400 watt. For at være mere præcis, kørte han stigningen med et gennemsnit på 385 watt på de cirka 13,5 km opkørsel.

Herefter fortsatte Kanute med at styre sit lokomotiv direkte mod T2, hvor han kunne stille sin cykel med et forspring på knap 4 minutter til en forfølgergruppe bestående af blandt andet Sebastian Kienle og Javier Gomez.

Kigger vi på nedenstående powerprofil, kan man dog også se at Kanute bakkede lidt af i de sidste kilometer. Med en hård cykling, kræver det jo nok mentalt overskud og forberedelse at skulle ud på det afsluttende halvmarathon.

Screendump fra Trainingpeaks.com

I sidste ende var Gomez dog for hurtig og overtog førepositionen lidt over halvvejs på løbet. Men Kanute løb ind på andenpladsen, hvilket i øvrigt skete i hans første sæson på længere distancer end de sædvanlige sprint- og olympiske konkurrenter.

Hurtige tal fra Ben Kanutes powerprofil

  • Cykelsplit: 2:08:10
  • TSS®: 174
  • Gennemsnitligt power: 325 watt
  • Normalized Power®: 334 watt
  • Watt/kg: 4,78 w/kg
  • Average Speed: 42 km/t
  • Gennemsnitlig kadence: 99 rpm
  • Intensity Factor®: .90
  • Variability Index®: 1,03

Læs den fulde artikel på Trainingpeaks hjemmeside her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply