Her hvor timeglasset for 2017 er ved at rende ud, har vi taget en snak med IRONMAN om året der gik. Og det er et tilbageblik på et stort IRONMAN-år, med mange milepæle, med blandt andet afholdelsen af det største Europæiske IRONMAN mesterskab nogensinde uden for Tyskland og ikke mindst KMD IRONMAN Copenhagens status som verdens største IRONMAN i 2017. Og så er stenene blev lagt til øget samarbejde med regionale tri-stævner og de danske triatlonklubber.

Vi har fanget IRONMANs kommunikationschef Frej Elbæk Schjeldal her på kanten af juleferien, til en snak om året der er gået i IRONMAN-regi. Første spørgsmål vi stiller er, hvad han husker bedst for 2017.

 – Jeg synes at vi med KMD IRONMAN 70.3 European Championship i Helsingør, virkelig satte standarden for 70.3 distancen, ikke bare i Danmark men også på europæisk niveau. Det var en fantastisk uge, hvor både pro’er og age groupere fik en race oplevelse på distancen, som ikke er set før. Vi glæder os enormt over at Danmark igen i 2018 skal være vært for 70.3 Europamesterskabet, siger Frej Elbæk Schjeldal og fortsætter:

 – Derudover så kommer man ikke uden om, at KMD IRONMAN Copenhagen bare er gåsehudsfremkaldende år efter år. Det er blevet en institution i ikke bare dansk, men international triatlon. Og med vores nye målområde og T2 på Ofelia Plads midt i København, synes jeg også fik vi også vist at at vi kan udvikle stævnet og hele tiden bygge på, så det vedbliver at være et “bucket list” race for såvel danske som udenlandske triatleter.

Succes på de korte distancer

Vi spørger også ind til KMD 4:18:4 stævnerne og 5150 i Aarhus som i år også var ramme for DM- hold.

 – KMD 4:18:4 repræsenterer, synes jeg, noget af det allerbedste i dansk triatlon. Det er folkeligt, det er sjovt og alle kan være med. Både for os og mange andre i dansk triatlon, er KMD 4:18:4 stævnerne helt afgørende for, at få nye folk ind i sporten og senere igang på de lange distancer. Det er også derfor, vi gør så meget ud af stævnerne. Det håber jeg også, er den oplevelse vores deltagere har, siger Frej og fortsætter:

 – I forhold til KMD 5150 Aarhus, så fungerede det i år virkelig godt, at vi samlede KMD 4:18:4, IRONKIDS, DM-Hold og KMD 5150 Aarhus på én stævnedag. Sammen med Dansk Triatlon Forbund glæder vi os til, at vi også de næste to år har DM-hold på menuen. Sammen med den olympiske 5150 distance er det bare en fed måde at slutte en lang og god triatlon sæson på. For deltagerne skal det være en festdag i Aarhus, hvad enten det er første gang man snuser til en længere distance, eller man slutter sæsonen godt af med at brænde sig selv af på de rullende bakker i Marselisborgskoven.

Indgået samarbejde med lokale aktører

For 2018 har IRONMAN, som vi her på Pastaparty.dk har kunnet fortælle, planer om, at ændre ruterne til KMD IRONMAN 70.3 European Championship 2018. Vi spurgte derfor Frej om, hvad IRONMAN ellers arbejder henimod i det nye år:

 – Hvis vi deler året 2018 lidt op. Så vil man fra vores side se, at vi i første halvdel forhåbentlig kommer til, at afholde mange gode mini-events sammen med landets tri-klubber og de regionale stævner vi i 2017 har indledt samarbejde med. Allerede 11. Januar har vi første arrangement sammen med Herlev Triatlon, men der er flere i vente og det er et område vi generelt har stort fokus på, fortæller Frej Elbæk Schjeldal,

 – Fra maj måned og frem, så kommer det så for alvor til at handle om stævnerne. Og både hvad angår KMD 4:18:4 og IRONMAN stævnerne, så handler det om at give deltagerne den bedste triatlonoplevelse man kan få i Danmark, med KMD IRONMAN 70.3 European Championship 2018 og ikke mindst KMD IRONMAN Copenhagen som klare fyrtårne i dansk og Nordisk triatlon. Det er vores ambition og det vi arbejder på hver eneste dag, slutter Frej Elbæk Schjeldal.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply