Som triatlet er man vant til at udfordre sig selv på den hårde måde. I hvert fald når det kommer til en kombination af svømning, cykling og løb. Men hvad hvis du fik en hård udfordring der kun består af en kombination af svømning og løb, men til gengæld masser af det? Så skal du en tur forbi Furesøen i slutningen af maj.

Det er nemlig i slutningen af maj, nærmere bestemt den 28., at XTERRA Nordic afholder det første XTERRA Swimrun-event på Sjælland. Og det er ikke en helt nem rute der venter deltagerne, der blandt andet skal igennem 18,6 kilometer trailløb og 4,5 kilometer svømning i nogle yderst udfordrende omgivelser.

Swimrun-rute designet af erfarne swimrunners

Det er i et nyhedsbrev fra XTERRA Nordic man kan læse, at XTERRA Swimrun Furesø endelig er fastlagt. Det er første gang XTERRA Nordic afholder swimrun på Sjælland, men det betyder ikke at det bliver et nemt race.

For ruten er nemlig designet i tæt samarbejde med de to rutinerede swimrunners Martin Empacher og Jakob de Stricker. Til sammen har de to herrer mange års erfaring med swimrun, og det har altså medvirket til at ruten – efter XTERRA Nordics egne ord – er både udfordrende, smuk og afvekslende.

Én ting er dog arrangørens ord, imens en anden ting som regel er virkelighed. Men kender man bare en lille smule til området ved Furesøen, så ved man også at det virkeligt er et smukt område.

Sådan ser fordelingen af løb og svømning ud

Når det er så stor en arrangør som XTERRA der arrangerer et race som dette, så betyder det jo også at det også bliver en hård opgave at gennemføre. Og umiddelbart ser det også ud til at det er sådan det bliver. Medmindre man er superman.

For foran deltagerne venter 18,6 kilometer trailløb og 4,5 kilometer svømning, der er delt op i henholdsvis syv dele løb og syv dele svømning.

For at være helt præcis, så ser fordelingen ud som i figuren herunder:

Fordelingen af løb og svømning i XTERRA Swimrun Furesø den 28. maj 2017
Fordelingen af løb og svømning i XTERRA Swimrun Furesø den 28. maj 2017

XTERRA Nordic: Fokus på naturoplevelsen og sammenholdet

Selvom det er en relativt lang distance på en – hvad der ser ud til at være – hård rute, så er fokus hos arrangørerne på at skabe en god naturoplevelse og masser af sammenhold.

I nyhedsbrevet fra XTERRA Nordic står der følgende om målet med det nye sjællandske swimrun-stævne:

Swimrun er stadigvæk en ny og for mange uprøvet disciplin i Danmark. Vi håber, at vi kan etablere sporten her i Danmark, da konceptet rummer en masse gode værdier.

Fokus i XTERRA Swimrun ligger i højere grad på naturoplevelsen og sammenholdet, da man hele tiden skal følges med sin makker. Og vi synes, det er fedt at opleve, når holdene kommer i mål – hånd i hånd og med en afsluttende “vi-gjorde-det-sammen” krammer”.

Vil du have mere og længere swimrun?

Skulle du sidde med en lille følelse af at XTERRA Swimrun Furesø ikke er langt og hårdt nok? Så kan du også snart ånde lettet op. I XTERRA Nordics nyhedsbrev skriver de nemlig også at stort set alle aftaler om et XTERRA Swimrun-stævne ved Himmelbjerget er ved at være indgåede.

Og det betyder altså en helt anden størrelse swimrun, hvor der skal løbes op mod 42 kilometer trailløb og svømmes 6-7 kilometer svømning. Skulle stævnet ved Himmelbjerget blive en realitet – og det er der rigtigt meget der tyder på – så bliver det i hvert fald uden tvivl det hårdeste swimrun-stævne der hidtil er set på dansk jord.

For noget tid siden, skrev vi i øvrigt en artikel om netop disse to swimrun-stævner. Den artikel finder du her.

Se i øvrigt en video fra XTERRA Swimrun i 2015 herunder:

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply