Frosthårde spor og kolde temperaturer var ingen hindring for næsten 500 seje mænd og kvinder, der her til morgen trodsede den sibiriske kulde, som i øjeblikket rammer Danmark. De fleste var mødt op i Viborg til første afdeling af XTERRA Duathlon serien, ligesom en god flok var samlet i Lystrup Skovene ved Slangerup til tredje afdeling af MTB Duathlon serien.

Flere og flere triatleter bruger mountainbiken og trailskoene til at holde formen ved lige i “off season”, og her i Danmark har vi endda rigtig fine muligheder for at konkurrere i de to intensive discipliner og på den måde fastholde motivationen vinteren over.

Her til morgen var der både mulighed for at deltage i XTERRA Duathlon Serien i Viborg, hvor deltagerne i første afdeling skulle ud på 5 km trailløb – 22 km MTB – 5 km trailløb (der var også mulighed for en lidt kortere version) i det smukke område ved Stanghede og Hald Ege. Viborg Kommune har de seneste år satset massivt på at blive et populært trailområde med op mod 100 km MTB-spor, og sporet i Stanghede er en del af den satsning.

I Lystrup Skovene ligger det kendte Djævlespor, som Snakecity Devils (Slangerups lokale sporlaug) flittigt bygger på, og de fede spor var udgangspunktet for MTB Duathlon Serien, hvor deltagerne prøvede kræfter med den klassiske cross duathlon distance: 3 km løb – 10 km MTB – 3 km løb – 10 km MTB – 3 km løb.

Begge steder var der frosthårde spor, som betød optimale forhold til at køre rigtig stærkt.

Favoritter tog sejren i Viborg

De seneste år er XTERRA & Triathlon Danmark blevet beriget af et par virkelig stærke navne fra MTB-verdenen. Blandt dem er Jens Emil Sloth Nielsen hos mændene, som sidste år blandt andet tog sejren til XTERRA Duathlon Viborg og ikke mindst XTERRA Aarhus Triathlon, hvor mere end 1000 deltagere var med.

Hos kvinderne har Janni Spangsberg, der i flere år har kørt elite MTB, vundet stort set alt XTERRA hun har deltaget i 2017 og lignede derfor også bedste bud på en vinder i Viborg.

Jens Emil er som nævnt især stærk på MTB’en, så derfor handlede det om at holde sig til på de første 5 km trailløb. Det lykkedes flot, da den på forhånd stærkeste løber Christian Ravn kun havde opbygget 6 sekunders forspring inden de 22 km MTB. Esben Theibel og Michael Gladney ramte skiftezonen ca. 1 minut senere end de to forreste.

Jens Emil trak hurtigt fra på MTB-ruten i Stanghede og kunne således starte de sidste 5 km trailløb med et pænt forspring på næsten 3 min til Christian Ravn, der havde kørt yderligere én minut fra konkurrenterne.

Dette blev også slutstillingen, hvor Christian Ravn hentede lidt ind på Jens Emil, men altså ikke nok til at tage sejren. Michael Gladney tog sig af tredjepladsen.

Her ses de tre hurtigste mænd i Viborg.

Hos kvinderne var det helt som ventet Nicoline Rahbek Dam Sørensen, der kom hurtigst ud af starthullerne, og hun opbyggede dermed et solidt forspring på de første 5 km trailløb. Janni Spangsberg havde dog under et minut op til Nicoline, så det lignede en spændende tur på MTB-ruten mellem de to.

En større gruppe kom ind i T1 relativt tæt på hinanden lidt efter de to forreste, herunder den tidligere dobbelte XTERRA AG-verdensmester Carol Rasmussen.

Nicoline Rahbek viste på den første halvdel af ruten, at hun er blevet markant stærkere på MTB og formåede således at køre hurtigere end forventet og holde Janni bag sig i lang tid. Desværre for Nicoline måtte hun desværre udgå efter et styrt på en nedkørsel, og dermed var den spændende dyst slut (Nicoline skulle eftersigende være okay).

Janni Spangsberg kunne således uden problemer cykle og løbe sejren stensikkert hjem og vandt med en imponerende margin på 13 min minutter ned til altid stabile og stærke Carol Rasmussen, der sluttede yderligere otte minutter foran lokale Anne Mette Rasmussen.

Slutstillingen XTERRA Duathlon Viborg finder du her. Her kan du også se, hvordan det gik på den korte distance.

XTERRA Serien fortsætter allerede om to uger på Sjælland

XTERRA Duathlon Viborg var første af i alt fem afdelinger rundt i hele landet. Næste gang er XTERRA Duathlon Gribskov d. 11. marts, hvor der venter underholdende og hurtige ruter, hvor alle uanset niveau kan være med.

Derefter fortsætter serien til Blåbjerg, Hedeland og til sidst Rebild, som samtidig er Europamesterskaberne i XTERRA Duathlon.

Man kan læse mere om serien her.

Resultaterne fra MTB Duathlon findes ikke endnu, men vi opdaterer senere på dagen. 

Resultater XTERRA Duathlon Viborg 2018

Lang – herrer

1 Jens Emil Sloth Nielsen, Outdoor Bjerringbro/Cyclesport, 1:44:02
2 Christian Ravn, Team Irunmen, 1:46:03
3 Michael Gladney, Silkeborg Motion/Tri-Klub, 1:48:55
4 Esben Theibel, Aarhus MTB, 1:49:29
5 Martin Friis Eckerberg, Team Flammen MTB, 1:49:59

Lang – kvinder

1 Janni Spangsberg, Varde Cykelklub, 2:01:53
2 Carol Rasmussen, Realmæglerne Greve/Solrød, 2:14:20
3 Anne Mette Rasmussen, Racing Viborg, 2:22:28
4 Shiva Leisner, Aarhus MTB, 2:23:16
5 Kimberly Sørensen, Team Gummiben, 2:29:42

Kort – herrer

1 Carsten Straszek, Aalborg Triathlon Klub, 1:09:32
2 Niels-Otto Silkær, Hald Ege MTB, 1:17:36
3 Simon Boller, 1:18:31
4 Gustav Fuglsang, 1:20:09
5 Anders Højgaard Dahl, 1:20:10

Kort – kvinder

1 Sandra Aarslev, ISK TRI, 1:27:00
2 Regitta Lehmann, Fredericia Triathlon Team, 1:32:20
3 Vibeke Bertram, SS MTB Team, 1:32:43
4 Bitten Ramkær, Randers Freja Triathlon, 1:40:48
5 Andrea Holm, ISK TRI, 2:41:08

Leave a Reply