I søndags præsterede den danske age grouper, Lars Dyrholm Hansen, at lave noget af et resultat, ved at vinde M30-34 i Ironman Western Australia og samtidigt være den absolut hurtigste age grouper overall. Men resultatet i søndags er ikke helt uvant for Lars, som tilbage i august, også var hurtigste age grouper i Ironman Copenhagen – og faktisk i en stort set identisk tid.

Vi har haft en snak med den danske super-age-grouper, om racet i søndags, om hans kærlighed til triathlon i Danmark, om hvad målene for 2017 er og hvad triathlon som age grouper betyder for ham.

Glad for igen at køre race i Australien

Da Lars Dyrholm Hansen i august var bedste age grouper i Ironman Copenhagen, var det i tiden 8:40:34. Og i søndags, i Ironman Western Australia, lød hans sluttid på 8:42:40. Og den sluttid er Lars selv, da også yderst tilfreds med, nu hvor han kørte sit tredje race i australske Busselton.

Glæden ved den hurtigere tid, er dog ikke det eneste som glæder ham. Det har nemlig været en fornøjelse, at være tilbage til stedet, hvor han mødte sin kæreste Caris Dempster – som vi i øvrigt har haft en snak med tidligere – som også kører triathlon på et højt niveau. Faktisk blev hun i søndags, nummer tre overall, i det sideløbende Ironman 70.3 Western Australia.

– “Jeg havde rigtigt nok en god dag i søndags, hvor jeg præsterede på et lignende niveau som til Ironman København i August, hvor jeg også var bedste age grouper. Dette var min tredje Ironman Western Australia, og den første gang jeg har været tilbage til landet, siden Caris og mig flyttede til Danmark i april 2015. Privat er jeg i et forhold med Caris Dempster, som jeg mødte i Perth, mens jeg var udstationeret for Maersk. Vi bor nu i Danmark, jeg er stadig hos Maersk, og vi træner til dagligt med vores klub KTK86,” fortæller Lars Dyrholm Hansen.

Synes at forholdende i dansk triathlon er bedre end i Australien

Når nu at Lars mødte Caris i Australien, hvor han samtidigt var udstationeret, så ville det måske for mange, være oplagt at blive Down Under, hvor triathlon virkeligt er en populær sportsgren. Noget som du i øvrigt kan læse mere om i vores interview med Ulrik Larsen. Men selvom både klimaet og livsstilen i Australien er supergodt til at dyrke triathlon, så kan han alligevel bedst lide at træne hjemme i Danmark, hvor der blandt andet, hersker en helt anden elitekultur.

– “Selvfølgelig er klimaet og livsstilen i Australien godt til triathlon og udendørssport. Men jeg synes dog stadig, at forholdene er bedre i Danmark, med en seriøs elitekultur, perfekte omgivelser til cykling, løb og svøm, og lange lyse aftener om sommeren,” forklarer Lars om sit kærlighedsforhold til triathlon i Danmark.

Overrasket over søndagens præstation

Selvom Lars er en yderst hurtig herre, så havde han faktisk ikke regnet med en så hurtig sluttid i søndags. En forkølelse i perioden op til, og mørket herhjemme i Danmark, har gjort, at særligt cyklingen har været neddroslet til seks timer om ugen. Derfor er søndagens resultat, i følge Lars selv, lidt af en overraskelse.

– “Min præstation i søndags var noget af en overraskelse. Især fordi jeg kun klarede seks ugers forkølet træningsforløb, hvor cykling var begrænset til seks timer per uge på turbotræner,” fortæller Lars.

Elsker livet som age group-triatlet

Med to kæmpestore resultater i sæsonen som nu er slut, har Lars allerede sat sig nogle mål for den kommende sæson. Og det er ikke nogle helt små mål, som han har sat sig for. De to største mål er nemlig Challenge Roth og Ironman Hawaii, som han har tænkt sig, at køre som age grouper – simpelthen fordi at træning er hans frirum i en travl hverdag.

– “For 2017 bliver mine hovedmål, at gøre det godt i Roth og på Hawaii. Det vil stadig være som age grouper, da træning og konkurrence er mit frirum fra en ellers travl hverdag,” fortæller Lars og fortsætter;

– “Forhåbentlig kan jeg fortsætte med at kombinere begge. Jeg har dog en vigtig betingelse, som er, at rejsen mod nye oplevelser i sporten, altid foregår sammen med andre, og hvor fokus er på, at alle skal have det godt.”

Og så har han også en helt speciel grund til at dyrke triathlon på de lange distancer.

– “De lange konkurrencer og træningspas har det med at forstærke følelser. Og hvem vil ikke hellere være ekstra glad, end sur og trist,” slutter den lynhurtige danske age grouper.

Et stort tillykke med det smukke resultat i søndags, skal der i hvert fald lyde herfra redaktionen!

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply