Danske Line Thams viste i søndags i Challenge Roma 753, at hun – selvom træningen har været sat lidt til side på det seneste – stadig må regnes som topkandidat til de stævner hun stiller op i. I Rom blev hun en fornem 4’er, men undervejs så det faktisk ud til at skulle blive til mere – lige indtil hun blev ledt forkert på cykelruten.

Det er ikke mange langdistancestævner Line Thams endnu har kørt i sin karriere, men i de få hun har kørt, har hun med al tydelighed vist at hun absolut kan være med hvor det er sjovt.

Senest leverede hun en smuk præstation i søndagens Challenge Roma 753, hvor hun var første kvinde oppe af vandet og efterfølgende førte racet indtil godt halvvejs på cyklen, hvor dét der bare ikke må ske, skete; hun blev ledt forkert på ruten.

Okay tilfredshed blev vekslet til is

Det betød at hun gik fra at være den førende kvinde til nu at være i andenposition, og på det afsluttende løb var der bare ikke mere i benene end den fjerdeplads det blev til. Men med et par af de kvinder der var til start, inklusiv vinderen Laura Siddall, må det også siges at være en glimrende præstation.

En præstation som den evigt smilende sønderjyde også selv er ok tilfreds med.

– Jeg er okay med fjerdepladsen. Jeg havde ikke mere på dagen, og det giver en løn, hvilket er basis lige nu som start-pro’er, fortæller Line Thams om sit resultat, samtidigt med at hun også giver ros til sin danske kollega Thomas Strange der blev 5’er i herrernes race;

– Og så var det fedt at Thomas også gjorde det godt. Han kørte virkelig med hovedet koldt. Og så vi fik is i går aftes (søndag aften, red.), dog ikke for de 2000 euro, fortæller Line med et smil.

Ærlig Thams: ‘Det er jo vores ansvar at kende ruten’

Herhjemme i Danmark, kan vi dog ikke lade være med at tænke på hvordan det kunne have set ud, hvis Line ikke var blevet ledt forkert på cyklen. For da det skete, havde hun efterhånden fået opbygget et betragteligt forspring til konkurrenterne.

Line Thams selv har dog – ganske fornuftigt – helt droppet at tænke på alle hvis’erne.

– Det er svært at vide hvad der var sket, så jeg har helt droppet hvis og hvis og hvis-spørgsmålene, fortæller hun.

– Men det var sgu noget værre noget. Det er jo vores ansvar som atleter at kende ruten, så jeg var faktisk også ret sikker på at jeg skulle til venstre i det pågældende sving. Men når der står flere politimænd og råber ‘right right right’, og lead motorbike også kørte den vej, så tænkte jeg at de nok bare havde lavet ruten om, og tænkte ihvertfald ikke på at jeg skulle stoppe op og snakke med dem, om det nu også kunne være rigtigt.

– Så det var ski’ træls, slutter Line Thams fra sin plads i skyggen i Italien.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply