Er du stor Lionel Sanders-fan, så er der måske godt nyt. Når ITU Multisport World Championship Festival næste år foregår på Fyn, skal vi muligvis regne med at se den nu forsvarende langdistanceverdensmester på dansk grund.

Det løfter han selv sløret for i et interview med Triatlon Festival Fyn (arrangørerne af næste års Multisports VM), hvor snakken egentligt mest går ud på at han overvejer fremover at stille til start i både duathlon- og triathlonkonkurrencerne.

Simpelthen fordi det med det nye festival-format er nemmere for en atlet at køre flere konkurrencer på én gang.

– Jeg tror at man ofte står med et.. Jeg vil ikke sige et svagt felt, men man har ikke tiltrukket så mange, for hvis du gerne vil vinde i både langdistance (triathlon) og i duathlon, har det indtil nu været to store rejser til for eksempel Spanien og hvor de stævner nu foregår henne. Så du kan køre op til flere konkurrencer, fortæller Lionel Sanders om fordelene ved det nye festival-format.

– Generelt, hvis du er god til duathlon er du som regel også god til triathlon. Så faktisk fortryder jeg lidt at jeg ikke kørte duathlon tidligere på ugen.

Og det er så her han – måske ved et uheld – kommer til at liste tanken om næste års VM ind i den hurtige talestrøm.

– Næste år vil jeg… Hvis jeg kommer tilbage, helt bestemt gøre det (køre både duathlon og triathlon i Danmark, red.). Jeg synes det er en rigtigt god ide til at opnå mere interesse, få flere mennesker til at komme her og sådan nogle ting. Jeg synes det er fedt, og nu ser du rent faktisk stærkere felter her på grund af mængden af konkurrencer.

Skulle Lionel Sanders stille til start til både VM i duathlon og VM i triathlon i Danmark, er mit forsigtige gæt, at du skal regne med at se ham den 8. juli til standard duathlon og den 14. juli til VM i langdistance triathlon (bemærk at datoerne endnu ikke er 100% fastlagte).

Video: Triatlon Festival Fyn

Leave a Reply