De sidste to år, har canadiske Lionel Sanders været til start i Kona. Men i 2017, får vi ikke den lynhurtige canadier at se på lavaøen – i hvert fald ikke i konkurrence. Men hvorfor er det, at en af tidens største langdistance-stjerner, ikke ønsker at køre om Ironman-verdensmesterskabet?

Skammer sig over Kona-skuffelsen i 2016

Lionel Sanders satte ny verdensrekord i Ironman-regi, da han i Ironman Arizona i november, krydsede målstregen i tiden 7:44:29 (i Ironman-brandede stævner, da Jan Frodeno er rekordindehaver på distancen). Den rekord satte han kun lidt over en måned efter et utroligt skuffende Ironman Hawaii, hvor han nærmest måtte gå gennem hele det afsluttende marathon.

Og det er lige netop skuffelsen fra sidste år, som har fået ham til at indse, at der ikke bliver plads til en Kona-start i år.

– “Jeg skammer mig over min præstation i Kona. Jeg gav ikke racet den respekt det fortjener, og derfor mødte jeg uforberedt op. Jeg har haft en masse dårlige erfaringer gennem årerne, men jeg prøver altid at lære lektien, og bruge det til, at blive bedre fremadrettet,” fortæller Lionel Sanders til triathlon-magasinet Triathlete.com.

Vil forbedre sig på den halve før fokus kommer på Kona

Lektien fra Kona sidste år, har dermed fået den hurtige canadier til, at droppe Kona i den kommende sæson. Han vil simpelthen sørge for, at blive hurtigere på den halve jernmandsdistance, før han fokuserer på, at gå efter Kona-titlen.

Det betyder blandt andet, at fokus i 2017, bliver, at gå efter sejren i Ironman 70.3 World Championship i amerikanske Chattanooga til september. Sanders nye mentor, David Tilbury-Davis, mener nemlig ikke, at man kan være på toppen i både VM på den halve og del fulde distance i samme sæson.

I hvert fald ikke så længe, at der er så kort tid imellem de to verdensmesterskaber.

– “Sandheden er, at du ikke kan levere et A-race i begge verdensmesterskaber. Du kan ikke stille uforberedt til start i 70.3 World Championship, og forvente, at klare dig godt,” forklarer Tilbury-Davis og fortæller samtidigt, at Lionel Sanders stadig er en ung atlet, med mange år foran sig.

– “Fra et atletisk perspektiv, er Lionel relativt ung. Vi har ikke travlt. Folk spørger Lionel om, hvorfor han ikke gå efter Frodenos rekord i Roth. Men det har han masser af tid til at gøre.”

Svømningen er nødt til at blive forbedret

Lionel Sanders største akilleshæl, er uden tvivl svømningen. Han cykler som et monster og løber under normale omstændigheder som en leopard, og det har han som regel også brug for, hvis han skal vinde de største stævner.

Han har nemlig en tendens til, at komme op af vandet, mere end fem minutter efter sine værste konkurrenter. Således tog han i Kona sidste år, hul på cykelruten, mere end otte minutter efter frontgruppen med blandt andre Frodeno.

Der er derfor ingen tvivl om, at skal Sanders gøre sig forhåbninger om, en dag at vinde i Kona, så skal svømningen også forbedres. Og selvom han har forbedret sig voldsomt på den front i de seneste par år, så skal der stadig arbejdes fokuseret på forbedringer i det våde element.

Og det bliver der dermed nu mere tid og mulighed for, når nu han ikke skal fokusere på VM på både den halve og den fulde Ironman.

– “Det mest betydningsfulde jeg har gjort, er, at svømme med den lokale svømmeklub. Jeg svømmer med 12 og 13-årige, men det er der mit svømmeniveau er lige nu,” fortæller Lionel Sanders, og forsikrer samtidigt, at han aldrig kommer til at gå tilbage til dengang, hvor han svømmede sine svømmepas alene.

Og det er der, ifølge Tilbury-Davis, en ganske god grund til.

– “Han vil forstå hvorfor. En masse mennesker kan give Lionel nogle gode råd, men han vil gerne kunne forstå, hvorfor han skal gøre det,” forklarer Tilbury-Davis.

Det bliver så dermed spændende at se, om Lionel Sanders kommer til at have held med, at vinde 70.3-VM i Chattanooga. Træningsmængden, intensiteten, talentet og viljen er i hvert fald tilstede – læs bare med i denne artikel, om Lionel Sanders’ træningstal for 2016.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

2 KOMMENTARER

  1. Tak for super site.

    Der er en typo i starten af artiklen. Du har opgivet Frodenos (7:35) i stedet for Sanders (7:44) rekordtid.

    • Hej Jens, og tak for de flotte ord. Og tak fordi du lige gør mig opmærksom på fejlen, det er naturligvis 7:44:29 Sanders kørte i Arizona. Det må have gået lidt småstærkt under skriveriet 😉

Leave a Reply