Der blev i søndags kørt Frederiksværk Stålmand på distancen 1900 meter svømning, 90 kilometer cykling og 21,1 kilometer løb. Magnus Elbæk Ditlev (Bagsværd Atlerik Club) og Nynne Desiree Mortensen løb med sejren i henholdsvis herre- og dameklassen. Stævnet var hårdt plaget af regnvejr, men det lod hverken arrangører eller deltagere lade sig slå ud af.

Herrernes race i Frederiksværk Stålmand

Med luften cirka ligeså vådt som vandet der skulle svømmes i, lagde deltagerne stort set ikke mærke til entreen til det våde element. Om det var luftens temperatur eller om det var fordi atleterne var tændte, blev der i hvert fald åbnet godt op allerede fra starten.

Enkelt mand alene i front på svømningen

Fra startskuddet lød på Frederiksværk Marina, lagde særligt en enkelt triatlet sig i front. Kasper Vitten svømmer solo stort set hele vejen og kommer først op af vandet i tiden 25:50 efter dagens 1900 meter svømning. Adam Powers er næste mand oppe af vandet i tiden 27:25. Powers har dermed et hul op til Vitten på 1:35.

Derefter går der 4:01 før næste mandlige triatlet på halv ironmandistancen kommer op af vandet. Det bliver Brian Petersen (Frederikssund Autolakering) som kommer op i tiden 31:26. Kort derefter følger flere andre triatleter, deriblandt den senere vinder Magnus Elbæk Ditlev.

Ny mand i front efter cyklingen

Og særligt Magnus Elbæk Ditlev viser på cyklen at han er kommet for at køre med om topplaceringerne. Relativt hurtigt på cyklingen overtager han føringen fra Powers som havde lagt sig i front efter at have indhentet Vitten. Ditlevs tempo på cyklen gør at han ankommer i T2 som første mand i cykeltiden 2:33:47.

Bagfra kommer også Anders Lei som med et cykelsplit på 2:35:59 overhaler både Brian Petersen, Vitten og Powers. Lei kommer dermed ind i T2 som anden mand og har et hul op til Ditlev på 1:46. Brian Petersen ankommer med cykeltiden 2:38:32 i T2 som tredje mand, 1:36 efter Lei og 3:22 efter Ditlev.

Dagens suverænt hurtigste cykelsplit tilfalder dog Michael Fester (Fester Challenge) i tiden 2:23:52. Desværre for Fester er det ikke nok til at bringe sig i front som ankommer i T2 med et hul på præcis ni minutter op til Ditlev på førstepladsen.

Løbet giver ikke de store forskydninger

På løbet er det nu op til Lei og Petersen at få vendt podieplaceringerne til deres fordel. Helt i front løber Ditlev som med et forspring efter cyklingen på 1:46 til Lei og 3:22 til Petersen, kan løbe forholdsvis komfortabelt.

Petersen giver den godt gas undervejs på de afsluttende 21,1 kilometer løb. Petersens flotte løbesplit på 1:15:31, som samtidigt er dagens hurtigste, er desværre for ham ikke nok til at bringe ham i front. Ditlev løber det afsluttende løb på 1:16:06, hvilket kun er 35 sekunder langsommere end Petersen. Da Ditlev også løber 2:07 hurtigere end Lei, er det dermed Ditlev som løber først over stregen som vidner af Frederiksværk Stålmand 2016. Ditlevs samlede tid for både svømning, cykling og løb bliver 4:22:17.

Brian Petersen overtager med sit hurtige løbesplit andenpladsen fra Lei som løber de 21,1 kilometer løb på 1:17:38. Petersens tid i mål siger 4:25:05, mens dagens nummer tre, Anders Lei, bliver noteret for en sluttid på 4:25:34. Lei taber dermed kun lige og lige andenpladsen til Petersen.

Kvindernes race i Frederiksværk Stålmand

Hos kvinderne var der heller ikke meget større forskydning i tiderne på podiet. Tidsforskellen fra nummer et til nummer tre blev ikke mere end 6:50, så også hos kvinderne var det et tæt race hele vejen igennem.

Store forskydninger i toppen efter svømningen

Allerede tidligt på svømningen i Frederiksværk Marina, bringer Mette Lizzi Jørgensen sig alene i front. Hun svømmer dagens hurtigste kvindelige svømmesplit på 28:34 og kommer dermed op i T1 som første kvinde. Næste kvinde i T1 er Nynne Desiree Mortensen som svømmer i tiden 31:35 og dermed har et hul på 3:01 op til Jørgensen på førstepladsen.

Tredje kvinde oppe af vandet bliver Daniella Krol som tilbagelægger de 1900 meter i 32:10. Krol har derfor et hul på 35 sekunder op til Mortensen og 3:36 op til Jørgensen.

Ny kvinde i front med flere minutter

Allerede fra starten af cyklingen, var det tydeligt hvem som havde det godt og hvem som havde det knap så godt. Pernille Gunhild Pedersen kommer ret hurtigt bragende bagfra og overtager førstepladsen lidt før halvvejs på de 90 kilometer cykling. Pedersen kører dagens hurtigste kvindelige cykelsplit på 2:58:39 som gør at hun ankommer i T2 som dagens første kvinde.

Næste kvinde i T2 er Nynne Desiree Mortensen som gennemfører cykelruten med et split på 3:03:28. Kun 17 sekunder senere, ankommer Daniella Krol i T2 som tredje kvinde. Pernille Gunhild Pedersen har dermed et forspring på 3:11 til Mortensen og 3:28 til Krol.

Mette Lizzi Jørgensen som var første kvinde på cykelruten, taber meget tid på cyklen og må se sig selv komme ind i T2 som sjette bedste kvinde. Jørgensen kommer igennem cyklingen med et split på 3:12:28 og har derfor nu et hul op til Pernille Gunhild Pedersen på 7:19.

Mortensen viser klassen på det afsluttende løb

Med Nynne Desiree Mortensen og Daniella Krol mere end tre minutter efter sig, ser det ud til at Pernille Gunhild Pedersen har sig et ganske solidt forspring.

Men Mortensen er ikke indstillet på at skulle nøjes med andenpladsen. Hun tænder derfor godt op i løbebenene og gennemfører dagens afsluttende løb i tiden 1:23:25 som også er dagens hurtigste kvindelige løbesplit. Pedersen taber med sin løbetid på 1:32:03 hele 7:38 til Mortensen på det afsluttende løb.

Karina Kieffer (Amager Triathlon Klub) som igennem hele racet har lagt udenfor podiepladserne, løber det afsluttende løb på 1:28:29. Kieffer, som starter løbet ud med en placering som nummer fire, indhenter tredjepladsen Daniella Krol tidligt på løbet. Kieffer kan dog med sin løbetid hverken indhente Pedersen eller Mortensen.

Det er dermed Nynne Desiree Mortensen som kommer over målstregen som første kvinde. Mortensen gennemfører dagens 1900 meter svømning, 90 kilometer cykling og 21,1 kilometer i tiden 4:58:28. Pernille Gunhild Pedersen løber i mål som nummer to i tiden 5:03:55. Karina Kieffer løber i mål som tredje bedste kvinde i tiden 5:05:18.

Resultater Frederiksværk Stålmand 2016

Herrernes podie

1 Magnus Elbæk Ditlev, Bagsværd Atletik Club, 4:22:17
2 Brian Petersen, Frederikssund Autolakering, 4:25:05
3 Anders Lei, 4:25:34

Kvindernes podie

1 Nynne Desiree Mortensen, 4:58:28
2 Pernille Gunhild Pedersen, 5:03:55
3 Karina Kieffer, Amager Triathlon Klub, 5:05:18

Øvrige resultater fra Frederiksværk Stålmand kan ses på Lapio her.

Leave a Reply