Maja Stage Nielsen og Bekim Christensen var begge til start i pro-felterne i IRONMAN South Africa i dag. Maja blev nummer ni og Bekim blev nummer 18. 

Det blev ikke til en dansk podieplads i pro-felterne i IRONMAN South African Championship i Sydafrika i dag. Bedst af de to danske pro’ere blev Maja Stage Nielsen, der blev 9’er efter det ellers længe så ud til at skulle blive til en syvendeplads.

Bekim Christensen blev nummer 18.

Maja Stage Nielsen 9’er

Sæsondebut og så en fulddistance. Det var dét Maja Stage Nielsen stod overfor i Sydafrika i dag, hvor hun med smart pacing på det afsluttende løb, længe så ud til at skulle blive 7ér. Det endte dog ikke med en syvendeplads, men i stedet med en niendeplads.

Majas lange race startede ud med at hun forlod vandet som nummer 11 med et tidstab på 10:33 minutter til en hurtigtsvømmende Lucy Charles. En Lucy, der i øvrigt svømmede sig til ny ruterekord i Sydafrika.

Men selvom et tidstab på mere end 10 minutter lyder af meget, er det faktisk en betydelig forbedring i forhold til tidligere konkurrencer. For bortset fra Lucy Charles, er Maja faktisk kun fem minutter fra de hurtigste.

Undervejs på cyklen er det tydeligt at Maja kører smart, og ikke lader sig rive med af de mange tilskuere. Hun ligger konstant som en 10’er eller 11’er og stiller da også cyklen i T2 som 10’er, lidt over en halv time efter Lucy Charles og 10 minutter fra top fem.

Og så gjaldt det altså Majas stærkeste disciplin. Løbet. For det er her hun plejer at gøre en forskel.

Og sådan var det også i dag. I hvert fald indtil de sidste par kilometer.

Undervejs på det afsluttende marathon, øgede hun nemlig tempoet stille og roligt fra start til slut. Og det betød at hun allerede efter 8 km havde løbet sig op på niendepladsen og efter 23 km var kommet op på ottendepladsen.

Herefter var der seks minutter op til syvendepladsen, men med det efterhånden høje tempo som Maja havde skruet sig selv op på, var hun ved 34,5 kilometermærket oppe på netop syvendepladsen.

Herfra var der 10 minutter op til sjettepladsen, og med kun 7,5 km til målstregen, så det ud til at være en umulig opgave at nå længere op på resultatlisten. Og det endte også med at blive ganske umuligt, da hun kun få kilometer senere får en krise, og må se sig indhentet af nogle bagvedliggende konkurrenter.

Derfra er det bare én lang kamp på 3 km for at nå målstregen.

Den nåede hun efter at have tilbragt 9:37:21 på ruten, hvor hun altså blev 9’er.

Bekim Christensen 18’er

I herrernes pro-felt var Danmark repræsenteret ved Bekim Christensen, der også var til start i Sydafrika sidste år. Her måtte han dog udgå undervejs.

I år kom han til gengæld igennem, hvor han løb sig i mål på en 18. plads.

Bekim forlod vandet som nummer 26, hvorefter han med et cykelsplit på 4:46:32, fik kørt sig op til at være nummer 16.

Herefter blev der lagt hårdt ud på løbet, i en fart, der senere kom til at koste dyrt. De første otte kilometer blev tilbagelagt i omegnen af 4:00/km, men så gik det også nedad bakke indtil de sidste par kilometer.

På et tidspunkt var Bekim nede at løbe 6:00-6:30/km, men da først målstregen nærmede sig, kom tempoet stille og roligt op igen.

Bekims måltid blev registreret til 9:27:13, hvilket altså rakte til en placering som nummer 18.

Resultater IRONMAN Africa Championship, South Africa 2018

MPro

1 Kyle Buckingham, Sydafrika, 8:13:00
2 Josh Amberger, Australien, 08:16:01
3 Maurice Clavel, Tyskland, 08:18:51
4 Cameron Wurf, Storbritannien, 08:20:07
5 Ronnie Schildknecht, Schweiz, 8:23:09

18 Bekim Christensen, Danmark 9:27:13

FPro

1 Lucy Charles, Storbritannien, 8:56:06
2 Susie Cheetham, Storbritannien, 9:02:58
3 Linsey Corbin, USA, 9:07:10
4 Rachel McBride, Canada, 9:18:34
5 Manon Genet, Frankrig, 9:21:59

9 Maja Stage Nielsen, Danmark, 9:37:21

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply