På lørdag afholdes triathlonsportens mest ikoniske mesterskab IRONMAN World Championsip på Hawaii. Blandt deltagerne er den danske debutant Maja Stage Nielsen. Den tidligere landsholdsspiller i golf kan næsten ikke fatte, at hun skal være med i triathlonsportens ypperste mesterskab.

Hvor eksempelvis danske Michelle Vesterby hører til blandt medajlekandidaterne når startskuddet lyder på lørdag den 14. oktober kl. 19.00 (dansk tid) til IRONMAN VM på Hawaii, så forholder det sig helt anderledes for Maja Stage Nielsen fra Esbjerg, der er med for allerførste gang.  

Her en lille uge før det store mesterskab, er det et faktum der næsten kan tage pusten fra den danske debutant. Maja har dog ikke tænkt sig blot at være turist til det ikoniske triathlon-race, hvor hun gerne ser sig selv blande sig i toppen. 

 – Det har været min største drøm siden jeg skiftede fra golf til triathlon. Jeg har siddet og kigget med hvert år på tv, set billeder derfra og nu er det mig selv der skal stå klar på startlinjen her på Hawaii. Det er næsten ikke til at fatte, siger Maja Stage Nielsen med under en uge til det går løs.

 – Du kan ikke sammenligne IRONMAN på Hawaii med noget andet. Konkurrenterne er stærkere end noget andet sted i verden, og dertil er der så varmen, luftfugtigheden og den enorme opmærksomhed. Hvordan krop og hoved reagerer på det hele, vil kun tiden vise.

Maja Stage Nielsen er samtidigt opmærksom på, at dem som gør det godt til IRONMAN Hawaii, typisk er dem som år for år bygger på og opbygger erfaring fra det ekstreme race.

 – Jeg er ikke kommet kun for at være turist. Det handler om at gøre mit absolut bedste og se hvor langt det rækker. Det gælder om at få erfaring og måske endda værdifulde point til næste års kvalifikation. For én ting er sikkert. Det her skal ikke være en engangsoplevelse og jeg kommer med en tro på, at jeg kan gøre mig gældende blandt de bedste i verden.

Maja Stage Nielsen har de seneste mange uger trænet i Tucson, Arizona. Vejen til IRONMAN World Championship er blandt andet gået via en imponerende tredjeplads ved IRONMAN North American Championship 2017, der er den mest prestigesfyldte IRONMAN i USA, fraregnet IRONMAN Hawaii der siden 1978 er blevet holdt på Kona, Hawaii.

De første Kona-point kom dog i hus da Maja blev 2’er i sin IRONMAN-debut på Mallorca sidste år.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply