Det startede rigtigt godt ud for Michelle Vesterby i IRONMAN Klagenfurt, men på løbet var der bare et par kvinder der var stærkere. Vesterby kommer derfra med en godkendt tredjeplads, imens drømmen om en ny dansk rekord på distancen ikke blev en realitet denne gang.

Michelle Vesterby havde på forhånd udtalt, at søndagens race i IRONMAN Klagenfurt skulle bruges som et forsøg på at slå den danske rekord på den fulde jernmandsdistance. En rekord på 8:56:01, indehavet af Camilla Pedersen fra IRONMAN Frankfurt 2013. Placeringen på målstregen ville dermed være sekundært.

Det blev dog trods alt til en tredjeplads, selvom hun ellers var klart den førende kvinde allerede fra startskuddet lød ved bredden af Lake Wörthersee, hvor hun på de 3800 meter ferskvandssvømning fik etableret sig et forspring på godt 4,5 minut til hjemmebanefavoritten og senere vinder Eva Wutti (Østrig).

Forhåbningerne for en sejr blev kun endnu mere forstærket af, at Vesterby på de 180 kilometer cykling med to større stigninger undervejs, øgede sit forspring en smule til de nærmeste forfølgere, således at hun i T2 havde et forspring på godt seks minutter til Corinne Abraham der var næste kvinde til at tage hul på løbet. Og det var selvom hun undervejs måtte en tur i asfalten, heldigvis uden større skader til følge.

Vesterbys føring holdte indtil godt og vel halvvejs på det afsluttende marathon, hvor en stærkt kæmpende Eva Wutti først fik lukket hullet til Abraham og senere også til Vesterby, i et tempo som danskeren ganske simpelt ikke kunne være med i.

Nogle kilometer senere kom også Abraham op til Vesterby, der dermed røg en tur ned på trejdepladsen.

Abraham nåede aldrig op til Wutti, og det var dermed hjemmebanefavoritten Eva Wutti der tog sejren i Klagenfurt for anden gang i karrieren. Corrine Abraham tog sig ganske sikkert af andenpladsen, imens Michelle Vesterby kom i mål som nummer tre i tiden 9:16:44

Drømmen om den danske rekord på distancen blev dermed ikke en realitet i denne omgang, men mon ikke at hun nok skal forsøge sig igen i de kommende par år? Én ting er i hvert fald sikkert og vidst; fra nu af er det all-in for Kona til Oktober.

I herrernes race var det i øvrigt Jan Frodeno (Tyskland) der tog sejren, imens Eneko Llanos (Spanien) og Viktor Zyemtsey (Ukraine) besatte anden- og tredjepladsen.

Til start i Klagenfurt var også en håndfuld danske age groupere. En opdatering herom følger snarest.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply