Normalt forbindes den spanske ø Ibiza med sol, sommer, fest og farver. I denne uge blev en ekstra fest så tilføjet, da ETUs officielle europamesterskaber løb af stablen. En fest der i dag kulminerede med europamesterskaberne i mellemdistancetriathlon, hvor Danmark var repræsenteret med Miki Taagholt, Camilla Pedersen og Nicholas Ward Munoz i pro-rækkerne. 

Og det gik faktisk rigtigt fornuftigt set med danske briller, da Miki Taagholt nappede EM-sølv. Sådan så det også længe ud til at skulle gå for Camilla Pedersen, men et styrt på cyklen gav problemer på det afsluttende løb, som gjorde at hun dumpede helt ud af kampen om topplaceringerne. Nicholas Ward Munoz blev i herrernes race nummer 11.

En reel mellemdistance blev det dog ikke til, da et hidsigt uvejr med vand i kraftige mængder, bedst som starttidspunktet nærmede sig, skyllede ind over den ellers solrige ferieø.

På grund af uvejret var arrangørerne nødt til at udskyde starttidspunktet. Uvejret i sig selv og i en kombination med det sene starttidspunkt, gjorde at der fra stævneledelsens side blev beordret en forkortet udgave af den originale mellemdistance 1900m svømning, 90 km cykling og 21,1 km løb til den kortere distance 1900m svømning, 48 km cykling og 21,1 km løb.

Ganske enkelt på grund af atleternes egen sikkerhed.

Den forkortede distance gav tæt løb

Den kortere distance blev til gengæld også udnyttet til at køre virkeligt stærkt. Således var der mindre end ét minut fra herrernes vinder Giulio Molinari til nummer tre Albert Moreno, med Miki Taagholt midt i dén sandwich som 2’er.

Andenpladsen kom i hus efter særligt et stærkt afsluttende løb, hvor Miki efter T2 var 2:15 minutter efter Molinari. Men kilometer for kilometer blev der stille og roligt løbet ind på italieneren, så Miki kun et par kilometer fra målstregen var sølle 30 sekunder efter.

Derfra tabte Miki dog lidt igen, så han på målstregen var 45 sekunder efter Giulio Molinari, imens han sluttede 10 sekunder foran Albert Moreno. Andenpladsen er i øvrigt en forbedring med en enkelt placering i forhold til EM sidste år, hvor han vandt bronze. Så lad os håbe på guld næste år 😉

Ifølge meldingerne fra Ibiza, var det en teknisk nedkørsel kort før T2, som egentligt har kostede Miki sejren.

– Miki taber primært racet på vej ind mod T2 hvor de cykler nedad, da dagens vinder var meget bedre teknisk, fortæller Martin Bissenbacker Hansen, der var med den danske delegation på stedet.

Ifølge Martin Bissenbacker havde Nicholas Ward Munoz egentligt også en fornuftig dag. Han måtte dog hele vejen kæmpe med sin skulder, der blev vredet af led i nat. Alligevel fik alligevel kæmpet sig i mål til en placering som nummer 11.

Camilla Pedersen fik virkeligt også vist sig flot fremme, da hun forlod vandet som første kvinde. Føringen holdte hun rigtigt flot gennem store dele af cyklingen, indtil hun måtte en tur i asfalten på de regnglatte veje.

Det kostede selvsagt en hel del både fysisk og psykisk. Men ved godt mod, tog hun hul på det afsluttende løb som 2’er, indtil hun godt og vel halvvejs måtte trække stikket og udgå som følge af sit styrt.

Resultater ETU European Middle Distance Championship 2018 på Ibiza

Pro-herrer

Placering
Navn
Land
Sluttid
1 Giulio Molinari Italien 02:51:35
2 Miki Taagholt Danmark 02:52:16
3 Albert Moreno Spanien 02:52:25
4 Jaroslav Kovacic Slovenien 02:52:53
5 George Goodwin Storbritannien 01:00:06
11 Nicholas Ward Munoz Danmark 03:02:25

På grund af tekniske problemer med tidstagningen opdateres artiklen med kvindernes resultater hurtigst muligt.

Leave a Reply