Nicolai Lyng Wium vandt på OL-distancen foran Peter Rasmussen og Rasmus Fitzner. Hos kvinderne var Alexandra Søgaard hurtigst foran Pia Bakgaard Nielsen og Lea Skriver Juhl. Emil Holm og Signe Lenvig Havskov vandt på sprint-distancen.

Karlslunde Tri var i dag – igen i år- arrangør for Kalkgravstriathlon. Som navnet antyder er det et triathlonstævne, der afholdes ved en kalkgrav nær Solrødsområdet.

Distancerne til Kalkgravstriathlon var enten OL-distance eller sprint. Det vil sige 1.500 m. svømning, 40 km. cykling og 10 km. løb eller det halve af OL-distancen (sprint) – det vil sige 750 m. svømning, 20 km. cykling og og 5 km. løb.

Nicolai Lyng Wium vandt på OL-distancen foran Peter Rasmussen og Rasmus Fitzner

Det var ikke meget tvivl om vinderen hos herrerne på OL-distancen. Nicolai Lyng Wium (Køge Tri Team 2000) lå i spidsen af stævnet fra start til slut, og han endte med at vinde stævnet med over 11 minutter til nærmeste konkurrent.

Lyng Wium sikrede sig sejren ved at ligge hårdt fra start og svømmede herrernes hurtigste tid på OL-distancen i tiden 20:49. Rasmus Fitzner (PUMA – XT3 – ZONE3 – KONDIFABRIKKEN – KVIK) var dog lige i hælene på dette tidspunkt, da han kun svømmede fire sekunder langsommere end Lyng Wium.

På cyklingen tog Lyng Wium dog mere tid på Fitzner. Lyng Wium cyklede de 40 km. i tiden 58:45, mens Fitzner kørte lidt over to minutter langsommere. Fitzner var stadig inden for rækkevidde af førstepladsen, men skulle løbe en virkelig god tid for at det kunne lade sig gøre.

Da det skulle afgøres var der dog ingen, der var i nærheden af Lyng Wium. Ligesom på svømningen og cyklingen satte Lyng Wium den hurtigste tid hos herrerne, og han løb i tiden 37:50.

Fitzner havde problemer, da han stadigvæk var syg og måtte endda ned og gå, ifølge eget udsagn. Han var tæt på at udgå flere gange, men fortsatte og kom i mål. Peter Rasmussen (Brøndby Triathlon Club) formåede at overhale Fitzner, og Rasmussen tog derfor stævnets andenplads, mens Fitzner kæmpede sig igennem og fik stævnets sidste podieplacering.

Lyng Wium vandt i sluttiden 2:00:50, mens Rasmussen blev nummer to i tiden 2:11:54. Fitzner blev nummer tre i tiden 2:13:11.

Alexandra Søgaard vandt på OL-distancen foran Pia Bakgaard Nielsen og Lea Skriver Juhl

Hos kvinderne var det Alexandra Søgaard, der var den hurtigste.

Søgaard lagde virkelig godt fra start. Hun svømmede hele stævnets hurtigste tid (også blandt herrerne), da hun kom op af vandet efter bare 20 minutter og 14 sekunder.

Allerede på dette tidspunkt havde hun tre minutter og 20 sekunder til nærmeste konkurrent, som på dette tidspunkt var Mathilde Krog Olsen (Hvidovre Triathlon Club).

På cyklen var Lea Skriver Juhl (Karlslunde Tri) flyvende, og hun cyklede kvindernes hurtigste tid. Skriver Juhl havde dog svømmet næsten 11 minutter langsommere end Søgaard, der var en del at indhente. Samtidig lod Søgaard ikke slå sig helt omkuld. Søgaard holdt sig stadig til ved at cykle den tredjehurtigste tid.

Da de skulle ud på løbedelen var det Pia Bakgaard Nielsen (Karlslunde Tri), der løb den klart hurtigste tid hos kvinderne. Hun løb i tiden 46:36, og hun løb sig dermed op på stævnets andenplads.

Der var dog ingen, der kunne røre Søgaard, der vandt stævnet ved også at holde sig til under løbedelen. Hun løb i tiden 50:30.

Skriver Juhl løb også en fin tid, og hun tog dermed stævnets tredjeplads.

Søgaard vandt i sluttiden 2:25:45. Bakgaard Nielsen blev nummer to i tiden 2:30:04, mens Skriver Juhl blev nummer tre i tiden 2:34:25.

Emil Holm og Signe Lenvig Havskov Hansen var vinderne på sprint-distancen

Udover OL-distancen blev der ligeledes dystet på den halve distance af OL-distancen som en sprint-distance.

Hos herrerne blev vinderen Emil Holm (4660). Han vandt foran Scott Steenberg (3500) og Kasper Bay (Herlev Tri og Motion).

Hos kvinderne var det Signe Lenvig Havskov Hansen (Triple North), der var den hurtigste. Nummer to blev Gry Lærke Jensen (Karlslunde Tri), mens Mette Louise Brix (Tri Club Denmark) blev nummer tre.