Han er én de vel nok mindst eksponerede pro-triatleter vi har i kongeriet Danmark, men når han på lørdag stiller til start i Thor Beach Triathlon, kører Niels Brandt-Jørgensen også sit sidste race med pro-licens i baglommen. 

Det skriver han selv i et blogindlæg på sin egen hjemmeside.

Det er med en sejr i Thor Beach Triathlons debutudgave sidste år, at Niels Brandt-Jørgensen vender tilbage til det benhårde vestjyske race for at afslutte sin pro-karriere. Sidste år kørte Niels den fulde distance i tiden 10:16:02, hvilket var mere end time hurtigere end nummer to – og taget i betragtning af rutens (særligt det afsluttende marathons) hårdhed, må det siges at være en ekstremt hurtig tid.

I år har han valgt at droppe den fulde distance, og konkurrerer i stedet på den halve. Men stadig på den samme benhårde rute, med svømning i vesterhavet, cykling i det vindblæste Vestjylland og løb i klitterne langs med Vesterhavet.

Sejren i sidste års Thor Beach Triathlon er dog ikke de eneste bemærkelsesværdige resultater som Niels Brandt-Jørgensen har opnået gennem sin fire år lange pro-karriere, men de vel nok allerstørste resultater finder vi i hans tid som age grouper.

Her har han blandt andet vundet DM på den fulde distance i det daværende Challenge Copenhagen (2011), imens han også satte dansk age group-rekord ved IRONMAN World Championship på Hawaii i tiden 8:55:13 tilbage i 2013. En rekord der stadig er gældende den dag i dag.

Det var resultater som disse der i 2014 motiverede Niels til at kaste sig ud i et pro-eventyr, hvor han i sine fire år med pro-licens havde ét år som fuldtidspro og tre år med både triathlon og fuldtidsjob samtidigt.

Sidst vi sådan for alvor – i hvert fald i tri-kredse – så noget til Niels, var da han i slutningen af maj i år, blev nummer fire på den kvarte distance i Haderslev Triathlon.

Men alt dette får dog en ende på lørdag. Om vi fortsat får Niels Brandt-Jørgensen at se i de hjemlige konkurrencer som almindelig age grouper, det har han ikke selv meldt noget ud om – men med tanke på hans trang til fysiske udfordringer, mon dog at han så helt forsvinder fra denne fantastiske verden med triathlon?

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply