Ikke mange dage efter at have vundet OL-guld, afslørede amerikanske Gwen Jorgensen, at fokus ikke vil være på triathlon i det næste stykke tid. Gwen og kæresten Patrick Lemieux ville i stedet sætte fokus på, at stifte familie sammen – og natten til fredag kom meddelelsen så; Gwen Jorgensen er gravid og har termin i august 2017. Hun lover dog at vende tilbage til top-triathlon på et senere tidspunkt.

Gwen Jorgensen: 2016 var et stort år for mig, men jeg tror, at 2017 bliver endnu større

Hun fik næsten kamp til stregen i Rio. Efter at have været sat under grusomt pres på cyklen, stak Gwen Jorgensen af fra følgesvenden på løbet, Nicola Spirig, og kunne dermed løbe i mål som vinder af den olympiske guldmedalje.

Efterfølgende annoncerede hun, at de fire års vellykkede jagt på OL-guld, nu skulle erstattes af jagten på en Jorgensen-Lemieux baby. Og natten til fredag, kunne Jorgensen så afsløre, at dén jagt, også er endt med succes. Hun er nemlig nu tre måneder henne, og ventes at føde sit første barn til august.

– “2016 var et stort år for mig, men jeg tror, at 2017 bliver endnu større,” skriver Gwen Jorgensen på Facebook.

– “August er nok min favorit-måned:
August 2011: Nummer to i Olympic Trials
August 2014: ITU Verdensmester
August 2015: Nummer ét i Olympic Trials
August 2016: Olympisk Mester
August 2017: Venter vores første barn

Patrick og jeg er så lykkelige!! Jeg er lige nu tre måneder henne og jeg vil tage et år væk fra konkurrencer, men jeg kommer tilbage.”

Har holdt sig i form efter OL i Rio

Selvom Gwen Jorgensen opnåede drømmen om den olympiske guldmedalje tilbage i august, så har hun alligevel ikke lagt på den lade side siden. Udover lidt lagengymnastik for at blive gravid, så løb hun også sit første marathon i november, da hun i New York City Marathon, kom i mål i tiden 2:41:01.

Og så forsøgte hun naturligvis også, at forsvare sit VM-guld i Cozumel i september, hvilket ikke helt lykkedes – i stedet blev det til VM-sølv efter Flora Duffy, som med en aggressiv kørsel på cyklen, nappede sejren i Grand Final og holdte Jorgensen bag sig i den samlede VM-stilling.

Alt tyder dog på, at når Gwen Jorgensen vender tilbage til konkurrencerne i 2018 eller 2019, så vil det fortsat være på de korte distancer.

Jorgensens OL-rival er også gravid

Gwen Jorgensen er dog ikke den eneste kortdistancestjerne, som har meldt sig i koret af gravide atleter. Jorgensens nærmeste konkurrent i Rio, schweiziske Nicola Spirig, offentliggjorde nemlig tilbage i slutningen af november, at hun venter sit andet barn til maj.

Det ser dermed ud til, at der om 18-20 år, er lagt op til en ny Jorgensen-Spirig OL-dyst. Hvis børnene da vælger at gå i forældrenes fodspor.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply