Som du har kunne læse tidligere her på Pastaparty.dk, var Ironman 70.3 European Championship måske på vej til Kronborg. Og kort tid efter den nyhed, blev det så en realitet; Ironman 70.3 European Championship skulle afholdes i Danmark i 2017.

Men nu er der optræk til ballade mellem ETU (European Triathlon Union) og Dansk Triatlon Forbund på den ene side og Ironman Danmark på den anden side.

To europamesterskaber på én uge

Det er nemlig sådan at ETU og Dansk Triatlon Forbund allerede i forvejen havde planlagt, godkendt og offentliggjort det officielle ETU europamesterskab på den halve ironman distance i Herning. Europamesterskabet, som officielt hedder ETU European Middle Distance Championship, er fastsat til at løbe af stablen den 10. juni 2017 i Herning og arrangeres i samarbejde med Challenge Danmark.

Men da Ironman så i sidste uge kunne offentliggøre at de i 2017 vil afholde Ironman 70.3 European Championship i forbindelse med Ironman Kronborg den 18. juni, blev der løftet øjenbryn fra Dansk Triatlon Forbund. Ironmans euromesterskab vil, med Ironmans termin i Kronborg, dermed blive afholdt kun otte dage efter det officielle ETU euromesterskab. Og det mener Dansk Idrætsforbund ikke er holdbart.

“Jeg er blevet gjort opmærksom på, at der er en sag i forhold til, at der er to EM-arrangementer på en uge. Det virker uholdbart, men jeg tror og håber på, at der kommer en mindelig løsning på problemet,” fortæller Niels Nygaard, formand i Danmarks Idrætsforbund, til Ritzaus Bureau.

Niels Nygaard, som lige nu er i Brasilien for at overvære de paralympiske lege, har, udover DIFs holdning til sagen, ellers ikke meget at tilføje.

“Overordnet vil jeg sige, at vi i DIF mener, at de nationale specialforbund har retten til at afholde mesterskaber som EM og VM. Mere har jeg ikke at bibringe sagen lige nu.”

Helsingør Kommune: Vi har købt et europamesterskab

Og det er så her at problematikken virkeligt viser sig. Hos Helsingør Kommune har man nemlig valgt at støtte Ironman Danmark med et stort beløb for at få europamesterskaberne på den halve ironman distance til byen.

Hvad det konkrete beløb er, har ingen i forbindelse til sagen, ville udtale sig om. Men som vi tidligere har skrevet her på Pastaparty.dk, har tallet 1,3 millioner kroner været nævnt i forbindelse med Helsingør Kommunes støtte til Ironman Danmark. Derudover har Helsingør Kommune sat en halv million af til interne udgifter.

Helsingør Kommune afventer

Helsingør Kommune afventer lige nu hvad Dansk Triatlon Forbund og Ironman Danmark kan finde af løsninger før de selv tager stilling til sagen.

“Vi har købt et EM af KMD Ironman, og det forholder vi os til. Det er rigtigt, at der er et kedeligt sammenfald med datoerne, og det har Ironman og Dansk Triatlon Forbund nu sat sig sammen for at kigge på. Meget mere kan jeg ikke sige,” fortæller Jens Bertram (De Konservative), formand i udvalget for sundhed, idræt og fritid i Helsingør Kommune, til Ritzau.

Meget dyrere at afholde EM

Ifølge et overslag fra Helsingør Kommune, er der en forskel på 900.000 kroner fra den omkostning som Helsingør Kommune har haft ved dette års KMD Ironman 70.3 Kronborg i forhold til den omkostning som Helsingør Kommune vil have når stævnet i Kronborg samtidigt er et europamesterskab.

“Det er klart, at er der ikke længere tale om et EM, så er det en ny situation, som vi skal forholde os til i byrådet. I sidste uge vedtog 22 ud af 25 i salen, at vi skulle have EM til byen, og det skal selvfølgelig op til debat igen, hvis det ikke længere er et mesterskab. Men lad os nu se, om parterne ikke kan enes om en løsning, der tilfredsstiller alle parter,” slutter Jens Bertram.

Ironman: Vores stævner henvender sig til breddeudøveren

Ifølge Ritzaus Bureau, har Ironman udtalt at deres stævner henvender sig til breddeudøveren, mens ETUs stævner umiddelbart henvender sig til eliteudøverne. De har ellers ikke udtalt sig i sagen.

Den udlægning køber Dansk Triatlon Forbund, i følge Helsingør Dagblad, dog ikke. Forbundet mener ikke at Ironmans udlægning er nok til at der skal være to europamesterskaber på den samme distance i det samme land og samtidigt med så kort et mellemrum.

Dansk Triatlon Forbund blander sig ikke offentligt

Arrangør af ETU Middle Distance Championship 2017, Challenge Family og Dansk Triatlon Forbund, blander sig ikke aktivt i den offentlige debat. De fokuserer i stedet på at tiltrække deltagere til deres europæiske mesterskab i Herning.

“Det er ganske unikt at have et officielt europæisk mesterskab på dansk grund. Det er en sjælden mulighed for alle danske triatleter til at deltage i så stort et stævne på hjemmebane,” fortæller Morten Fenger, direktør i Dansk Triatlon Forbund, i en pressemeddelelse på Challenge Danmarks Facebookside.

Og ifølge Morten Fenger er der to helt klare mål for Dansk Triatlon Forbund når der afholdes ETU European Middle Distance Championship på dansk grund.

“Vi skal vise hvad vores danske elite kan på den internationale scene. Og så skal vi sikre os at age group atleterne får en triathlonoplevelse for livet,” slutter Fenger.

Pastaparty.dk følger sagen

Uanset hvad udfaldet bliver, må vi i hvert fald håbe at Ironman Danmark og Dansk Triatlon Forbund, kan nå til enighed om den bedst mulige løsning for dansk triathlon.

Her på Pastaparty.dk følger vi i hvert fald sagen.

Foto: Art of Triathlon

 

 

 

Leave a Reply