For mange var det en overraskelse, og for mange var det ikke. Vi taler naturligvis om amerikaneren Ben Kanutes andenplads i IRONMAN 70.3 World Championship i Chattanooga, hvor han om nogen viste styrken på cyklen.

Men på trods af den hurtigt opståede succes på 70.3-distancen, er det stadig ITUs kortdistancescene der har Ben Kanutes primære fokus.

Det fortæller han i et interview med Triathlete.com.

Andenpladsen kom efter en føring på svømningen, hvorefter han udbyggede sit forspring til de nærmeste konkurrenter på de 90 km kuperede og tekniske cykling. På den tohjulede, blev den senere vinder og flerdobbelt verdensmester Javier Gomez sat fra hjul – en bedrift Kanute selv mener, ikke er kommet over en enkelt nat.

Selvom han dermed godt kan se sine egne styrker på 70.3-distancen, mener han dog at han stadig har noget unfinished business på ITUs kortdistancescene.

– Min træner og jeg har gjort det godt med at balancere styrken og udholdenheden til 70.3, samtidigt med at vi har bevaret den nødvendige fart til ITU. Jeg ville rigtigt gerne flytte over til 70.3, men jeg føler, jeg stadig har noget unfinished business i ITU-serien. Og med introduktionen af Mixed Team Relay i 2020 (ved OL i Tokyo, red.), tror jeg at det er fremtiden for sporten, fortæller Ben Kanute blandt andet i interviewet med Triathlete.com.

Faktisk mener Ben Kanute selv, at 70.3-træningen har hjulpet ham godt på vej i ITU-serien.

– Det bliver interessant at balancere begge discipliner. Og jeg tror faktisk at halv-iron træningen på mange måder har hjulpet mig med at blive stærkere i ITU-konkurrencerne. Jeg er begejstret for fremtiden, fordi jeg køre de konkurrencer jeg gerne vil køre, hvilket er vigtigt, fordi det hjælper med at holde ild i gløden.

 

Du kan læse hele interviewet med Ben Kanute på Triathlete.com her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply