Den 25-årige svenske triatlet Patrik Nilsson, der i år har haft en fænomenal sæson med to Ironman-sejre, begge i tider under den magiske otte-timers grænse, offentliggøre i dag, at han de kommende to sæsoner, bliver en del af et af verdens mest prestigefyldte triathlon-teams, BMC-Etixx Pro Triathlon powered by Uplace. Og målsætningen er klar; 2017 og 2018 handler om at forberede Patrik Nilsson på at præstere til Ironman World Championship i Kona på Hawaii.

Patrik Nilsson: Giver mig de bedste forudsætninger

Triathlon-sporten er som oftest en meget individuel sport. Essensen af sporten – i særdeleshed på ironman-distancen – er individets kamp med elementerne gennem utrolige 3.8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42 kilometer løb. De senest år, har en række professionelle hold dog set dagens lys.

Et af de mest ambitiøse og professionelle af slagsen, er BMC-Etixx Pro Triathlon Team, hvor det anerkendte schweiziske cykelmærke BMC og den Belgiske energi- og nutritionproducent, er gået sammen om, at samle nogle af verdens dygtigste triatleter, med det ambitiøse mål, at skabe en Ironman-verdensmester inden udgangen af 2018.

Patrik Nilsson er derfor også både stolt og glad for i de næste minimum to år, at være en del af projektet:

 – “At blive en del af BMC-Etixx Pro Triathlon Team giver mig en de bedste forudsætninger for at få det optimale ud af mig som en atlet. Det handler om, at få adgang til al den viden og know-how holdet tilbyder med træning, tests, udstyr og fokuseret deltagelse på de vigtigste løb. Der er meget få hold i verden, der er i stand til at give deres atleter de vilkår og den support som BMC-Etixx Pro Triathlon Team gør, så det styrker selvfølgelig min tro på gode resultater i 2017,” fortæller Patrik Nilsson om signingen med BMC-Etixx teamet.

Ironman World Championship er målet

Målsætningen, ikke bare for holdet i almindelighed, men for Patrik Nilsson i særdeleshed, handler om deltagelse til Ironman VM på Hawaii. Hvis det lykkes, bliver det debut for Patrik Nilsson, i det mest præstigefyldte mesterskab i triathlon-verdenen:

 – “Mit vigtigste mål for 2017 er ubetinget at kvalificere mig til Ironman VM på Hawaii. Jeg er 25 år, og det vil i så fald være min debut til VM. For at kvalificere mig, er planen at starte min sæson med et forsvar af min Ironman 70.3 titel i Barcelona og derefter stille til start til Europamesterskaberne i Ironman 70.3 i Helsingør i Danmark, der jo næsten er min hjemmebane, i og med at jeg bor og træner meget af tiden i Danmark,” fortæller Patrik Nilsson om målsætningen for det kommende år.

Et team med store navne

Af store navne, er det ikke kun svenske Patrik Nilsson, som er med ombord på BMC-Etixx teamet. I den kommende sæson består teamet – som indtil i sommers blandt andet havde danske Helle Frederiksen i stalden – nemlig af flere store mandlige og kvindelige triatleter.

Med både Bart Aernouts (Belgien), Liz Blatchford (Australien), Will Clarke (Storbritanien), Maurice Clavel (Tyskland), Romain Gaillaume (Frankrig), Emma Pallant (Storbritanien), Ronnie Schildknecht (Schweiz) og Amelia Watkinson (New Zealand), som alle er en del af BMC-Eticc i den kommende sæson, får Patrik Nilsson dermed nogle stærke holdkammerater.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply