Med mere end 100 mænd og kvinder til start i dagens Ægtemand Kerteminde var der i dag hård konkurrence om podiepladserne på den halve og den kvarte jernmand.

Mere end 100 mænd og kvinder var tidligere i dag til start i Kerteminde til dette års Ægtemand Kerteminde. Der blev konkurreret over to forskellige distancer, den halve og den kvarte jernmand, hvor den høje sol og vinden gav deltagerne masser af udfordringer.

Peter Jespersgaard vandt på den halve jernmand

På den lange distance – den halve jernmand – var der 16 atleter til start, hvor ingen af dem dog var kvinder. Til gengæld sørgede Peter Jespersgaard (Kalundborg Triathlon) for en suveræn sejr, da han vandt med mere end 10 minutter til nummer to Jan Hollmann.

Det var ellers ikke Jespersgaard der var den hurtigste i hverken vandet eller på cyklen, men et markant hurtigere løbesplit end mange af de nærmeste konkurrenter, sikrede ham alligevel turen øverst på podiet. Lidt over 10,5 minutter efter Peter Jespersgaard krydsede målstregen som vinder, kom Jan Hollmann i mål på andenpladsen imens der skulle gå yderligere et halvt minut før svenske Martin Rosengren (Näset Triathlonklubb) rundede podiet af med en tredjeplads.

Dorthe Egebjerg og Jacob Aagaard Ernst hurtigst på den kvarte jernmand

Hvor der kun var 15 atleter til start på den halve jernmand, var der omvendt væsentligt flere til start på den kvarte fordelt ud i kvinde- og herreklassen.

Hos kvinderne var det Dorthe Egebjerg (TriSportFyn) der var den hurtigste, da hun kom igennem de fynske strabadser i tiden 2:40:31. Kampen om sejren var dog ret tæt, for kun et halvt minut efter Egebjerg havde krydset målstregen som vinder, kom Lene Kolle Fenger over stregen som nummer to. Herefter skulle der til gengæld gå 17 minutter før Lea Bertelsen kom i mål på tredjepladsen.

I herrernes race var der også tæt kamp om sejren, da der var under to minutter imellem de tre podiepladser. Jacob Aagaard Ernst (Odense Triathlon Klub) var manden der trak det længste strå og vandt i tiden 2:06:22, imens andenpladsen Nicolai Thorsø Lauridsen (Team Triathlon Herning) og tredjepladsen Anders Toft Nielsen (Team Triathlon Herning) kom i mål henholdsvis 1:11 og 1:47 efter vinderen.

Resultater Ægtemand Kerteminde 2017

1/2 jernmand herre

1 Peter Jespersgaard, Kalundborg Triathlon, 5:09:25
2 Jan Hollmann, DtriF EP Medlem, 5:19:49
3 Martin Rosengren, Näset Triathlonklubb, 5:20:26
4 Tim Bilstrup, Kalundborg Triathlon, 5:28:38
5 Patrick Sørensen, Fredericia Autoservice, 5:37:07

1/4 jernmand kvinder

1 Dorthe Egebjerg, TriSportFyn, 2:40:31
2 Lene Kolle Fenger, 2:41:02
3 Lea Bertelsen, 2:58:15
4 Karina Hansborg-Sørensen, The Future Starts Here, 3:09:41
5 Lisbeth Lildballe, Kerteminde Tri Klub, 3:39:09

1/4 jernmand herre

1 Jacob Aagaard Ernst, Odense Triathlon Klub, 2:06:22
2 Nicolai Thorsø Lauridsen, Team Triathlon Herning, 2:07:33
3 Anders Toft Nielsen, Team Triathlon Herning, 2:08:09
4 Anders Naamansen, Odense Triathlon Klub, 2:09:00
5 Steven Josiasen Nyatekani, Odense Triathlon Klub, 2:09:54

Alle resultater kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply