Mange atleter, som sidste år havde tilmeldt sig Powerman Copenhagen 2017, har i den seneste tid levet med uvisheden om, om de rent faktisk ville komme til at stå på startstregen i København i den kommende sæson. I dag er visheden så kommet for de mange deltagere; Powerman Copenhagen 2017 er aflyst. Det er realiteten, efter en lang proces, hvor arrangørerne har forsøgt finde en alternativ løsning.

Vi har haft en snak med Brian Nygaard Vinjebo om aflysningen, årsagen til aflysningen og hvad der bliver gjort for at de tilmeldte bliver kompenseret.

Powerman Copenhagen 2017 var sikker

Powerman Copenhagen 2017 er aflyst. Det er konklusionen, efter en lang proces, hvor arrangørerne på alle måder, har forsøgt at redde deres event. Faktisk havde det været planen lige siden sidste års Powerman i København, at racet skulle køres igen i 2017, særligt efter den store opbakning fra både Powerman, kommunen og de mange deltagere. Og derfor blev tilmeldingen åbnet.

– “Vi havde lige fået afsluttet sidste års Powerman og var stolte og begejstrede. Det havde været det største Powerman-stævne i Europa og var samtidigt det officielle EM. Allerede der var Københavns Kommune og Sport Event Danmark, som vi samarbejdede med om Powerman, klar på endnu et stævne i 2017. Der var ingen tvivl om, at der ville blive kørt Powerman i København igen,” fortæller Brian Nygaard Vinjebo, som er direktør i Sport Event Group, der har arrangeret Powerman Copenhagen i de sidste par år.

Københavns Kommune trak støtten tilbage

Opbakningen fra Københavns Kommune, forsvandt dog stille og roligt i løbet af efteråret. Og straks måtte folkene i Sport Event Group, pludseligt yde en ihærdig indsats for, at redde det københavnske duathlon-stævne, som sidste år, var det største Powerman-stævne i Europa.

– “Henimod efteråret begyndte der så småt at være tvivl fra Københavns Kommunes side, og vi havde masser af møder, hvor vi forsøgte at redde det. Samtidigt begyndte vi at kigge os om efter andre event-arrangører, som eventuelt ville gøre det muligt, at flytte Powerman til en anden by. Og så fik vi meldingen fra Københavns Kommune om, at de ikke var med på endnu en gang Powerman i byen,” fortæller Brian Nygaard videre, og forklarer samtidigt, hvorfor samarbejdet med Københavns Kommune var så vigtigt.

– “Kommunen har været et bærende element for, at Powerman har kunne blive afholdt, og da de trak støtten, blev det pludseligt svært. Vi har arbejdet hårdt på at finde en alternativ løsning, men med kun ét event i porteføljen, har det vist sig, at det er svært at basere økonomien på kun det ene event.”

Udmelding kommer efter at alle alternativer er lukkede

Da det stod klart, at Københavns Kommune havde trukket sig, gjaldt det for Sport Event Group kun om én ting; At finde en ny samarbejdspartner, så Powerman kunne blive kørt i en anden by. Her forklarer Brian Nygaard Vinjebo, at der har været mange aktører i spil, men at det desværre ikke var muligt at komme til enighed om vilkårerne.

– “Der har været en masse forhandlinger med andre aktører, i processen om, at flytte Powerman til en anden by. Vi mener selvfølgelig, at vi har opbygget et godt brand, og det ville vi naturligvis gerne beskytte. Desværre lykkedes det ikke at blive enige om en aftale, og det er nu derfor, vi er nødt til at aflyse. Vi regnede stærkt med, at vi ville kunne finde frem til en løsning, og det er også derfor, at vi først melder noget ud nu, hvor alle muligheder ligesom er lukkede.”

To andre solide events som alternativ

Med alle muligheder lukket, måtte SportEventGroup dermed sande, at de var nødt til at aflyse. Det har ikke været sjovt, og derfor har de i den seneste uges tid også arbejdet ihærdigt for, at finde en god kompensation til de mange tilmeldte, som allerede havde betalt for deres startplads i København.

– “Vi har forsøgt at finde en god alternativ løsning til de mange, som allerede havde tilmeldt sig Powerman. I den proces er der kommet en udstrakt hånd fra Running26 og derfor er der nu lavet nogle aftaler, som gør det muligt, at man kan tilmelde sig enten Xterra Tisvilde eller Knuthenborg Safari Triathlon som kompensation for den manglende Powerman event. Det håber vi vil give en rigtig god oplevelse for deltagerne. Alternativt har de mulighed for at få pengene tilbage,” fortæller Brian Nygaard Vinjebo.

Det ser dermed endelig ud til, at der er kommet en god og fornuftig løsning, når nu aflysningen af Powerman Copenhagen desværre er en realitet, og de mange berørte atleter, har fået vished.

Der er i øvrigt i dag sendt en mail ud til de berørte deltagere, med en nærmere forklaring på aflysningen og alternativerne.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply