Med aflysningen af Powerman København i januar, er mange danske atleter bange for at det samme kommer til at ske for det nye Powerman Vejle. En tvivl der ifølge de nye arrangører er berettiget, men som der ikke er hold i – bag stævnet i Vejle står nemlig nogle helt nye arrangører, der som minimum er sikret tre år frem.

Når Powerman får sin debut i Vejle den 24. september med start og mål ved Campus Vejle, bliver det med et forventet deltagertal på 200 atleter fra hele Danmark.

Men nu er arrangørerne af Powerman Vejle stødt ind i en mindre udfordring, der har baggrund i aflysningen af Powerman København tidligere i år.

Uanset hvad: Powerman Vejle bliver til noget

Mange af de potentielle deltagere frygter nemlig den samme skæbne for Vejle-stævnet, og det har fået dem til tasterne for at skrive bekymrede mails til arrangørerne.

– Ja, det er rigtigt vi har modtaget en del mails omkring dét. Jeg har selvfølgelig prøvet at kommunikere med de her mennesker, og jeg kan godt forstå deres spørgsmål omkring bliver det til noget eller bliver det ikke til noget, fortæller Ronny Kert fra Powerman Vejle i et interview med Pastaparty.dk.

– Vi er så heldige i Vejle her, at vi har fået nogle store instanser til at hjælpe os, vi har Vejle Kommune som bakker os op, vi har Vejles største uddannelsesinstitution Campus Vejle som står bag os med hjælpere og facilitering af det. Så vi er hundrede procent sikre på at gennemføre.

‘Klemte’ atleter fra Powerman København kan få reduktion

Selvom der af arrangørerne i København blev lovet at alle de tilmeldte ville få deres penge tilbage, modtager Ronny Kert alligevel henvendelser fra et par håndfulde atleter, der siger, at de ikke har fået pengene tilbage alligevel.

Og til dem har Ronny lovet at give et nedslag i startgebyret i Vejle, som en form for plaster på såret. Et nedslag, der ikke er lige populært alle steder.

– Jeg har fået en del henvendelser som sagt, fra folk der er kommet i klemme som jeg kalder det. Nogen har fået pengene tilbage, nogen påstår de ikke har fået pengene tilbage. Jeg står ikke som dommer overfor om det er rigtigt eller ej, det overlader jeg til International Powerman om at vurdere er rigtigt eller ej. Og den sag tager de. Jeg betaler pr. deltager, så jeg gør ikke det her for mine blå øjnes skyld, jeg gør det for sportens skyld.

– Jeg håber selvfølgelig vi kan få så mange til at deltage som overhovedet muligt. Powerman International står bag os og bakker os op omkring det her, så hvis der nogen der er kommet i klemme, så kan de få en reduktion, men det skal selvfølgelig kunne bevises. Vi kan ikke bare give det væk.

– Så vi ønsker ikke at forfordele nogen og vi ønsker ikke at give det væk, men vi ønsker også at alle skal få en retfærdig behandling. Vi skal heller ikke rode bod på det der er sket i København, men vi vil gerne have at sporten overlever og vi vil gerne have et godt stævne, så derfor skal vi prøve at få så mange med som overhovedet muligt.

Ja, for i har jo faktisk ikke noget at gøre med de gamle arrangører?

– Intet, nej. Vi har ingen forbindelse. Vi er en selvstændig idrætsforening der har brugt vores sparepenge på det her koncept i tre år, og vi håber bare på at få lavet nogle gode events.

En satsning over tre år i samarbejde med 10 foreninger

Med en sen offentliggørelse af terminen (den faldt den 20. april i år), og deltagernes bekymringer i forhold til Powerman København, har det dermed været sparsommeligt med tilmeldinger indtil videre.

Men arrangørerne forholder sig alligevel positive og lovet at afholde stævnet uanset hvad. Og så er de samtidigt sikre på, at når først raceday nærmer sig, så skal de sidste tilmeldinger nok komme i hus.

– ’17 (2017, red.) skal helst være et nul for os, et lille underskud hvis vi kan det. I ’18 håber vi på at komme i breakeven eller et lille overskud, og i ’19 håber vi på at lave et rigtigt godt event, så alle de foreninger der bakker op omkring det her, vi er jo ti foreninger der hjælper til omkring det med frivillige, så vi allesammen kan få en lille bitte smule ud af det og fået et rigtigt godt stævne til byen, fortæller Ronny og giver samtidigt et lille indblik i den nuværende tilmeldingssituation;

– Jamen pt. har vi omkring 50 tilmeldinger, og vi har nedjusteret forventningerne en lille smule. Vi er i håbet omkring de 200, for det vil være fantastisk lækkert i år ét.

Powerman Vejle køres den 24. september og består af de to distancer 5-30-5 og 10-60-10.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply