Richard Murray tog endnu en sejr i Super League Triathlon da han på andendagen satte alle konkurrenter til vægs. Det betød ikke kun etapesejren på 2. etape af Equalizeren, men også at han forsvarede sin føring i den samlede stilling foran 24 konkurrenter. 

Equalizeren er det andet format i denne første udgave af Super League Triathlon. Det er et to-etapers race bestående af en individuel enkeltstart på cyklen om morgenen som den første tape (Cameron Dye vandt denne, som du kan læse og se et videosammendrag af her) og et race med svøm-løb-svøm-cykel-løb om eftermiddagen som anden etape. Atleterne blev sendt ud på ruten i et forfølgelsesløb, hvor afstanden mellem atleterne fra enkeltstarten var lig med den tabte tid fra morgenens enkeltstart (som blev kørt i går aftes dansk tid).

Sådan forløb 2. etape af Equalizeren

Sydafrikaneren Richard Murray, der bærer trøje nummer syv, startede Equalizerens anden etape med et hul på tyve sekunder op til Cameron Dye, der var den hurtigste cyklist på enkeltstarten på 1. etape.

Den første svømning resulterede i at australske Jake Birtwhistle var første mand på land, da han hurtigt fik indhentet Dye. Han var dermed også første mand på løberuten, men landsmanden Ryan Fisher fik lukket hullet til Birtwhistle, og så var det to australiere der var i front på etapens første løbetur. Richard Murray gjorde sin entré i T1 som nummer otte, lidt længere tilbage.

De to australiere pressede tempoet godt op for at få hægtet Cameron Dye af, imens Murray lige løb en smule hurtigere sammen med forfølgergruppen for at få lukket hullet. Kort inden etapens anden og sidste svømmetur ventede blev front-duoen og forfølgergruppen smeltet sammen til én stor føregruppe og Javier Gomez førte derefter gruppen ind i T2.

Kristian Blummenfelt var hurtigst til at skifte fra løb til svømning, og han var dermed den første mand til at hoppe i vandet for anden gang,men Igor Polyanskiy viste sin styrke i vandet og piskede sig ind til T3 som første mand. Hans stærke svømning skabte et stort nok hul til at eliminere Brent McMahon, Terenzo Bozzone og Siggy Ragnarsson, da de tre ikke kunne nå at være på cyklen indenfor et minut efter Polyanskiy.

– “Desværre var tidsforskellene her til morgen for store til at kunne lukke,” fortalte Ragnarsson til Super League Triathlons livestream. “Drengene i front satte et utroligt stærkt pace. Jeg havde håbet at jeg kunne indhente det eller i det mindste nå på cyklen og komme igennem cykelruten, men det er der ikke noget at gøre ved.”

Ryan Bailie angreb opad Mango Tree Hill da atleterne kørte ud på anden omgang på cyklen, og Gomez reagerede prompte. Gomez havde tydeligvis en intention om at presse farten i vejret, men på femte omgang var det Bailie og Birtwhistle der satte et fælles angreb ind på bakken. Et angreb der var stærkt nok til at de to kunne køre ind i T4 med en 10 sekunders føring til de nærmeste forfølgere.

Richard Murray var en del af forfølgergruppen og med et hurtigt skifte kunne han ramme løberuten som trejde mand. Og ligesom på førstedagen fik han både indhentet og sat de to førende til vægs, men denne gang var det allerede på første omgang han kunne sætte sig alene i front. Det hæsblæsende pace fra Murray der er rekordholder for den hurtigste 10-kilometer tid i et tri-race, var nok til at indhente Josh Amberger, Dmitri Polyansky, Crisanto Grajales Valencia, Cameron Dye, Dan Hoy og Alessandro Fabion med en omgang. 

Sådan ser den samlede stilling ud med kun én dag tilbage

Richard Murray sejrede dermed på andendagen i Super League Triathlon, imens Jake Birtwhistle var den næste til at krydse målstregen. Den forsvarende ITU verdensmester Mario Mola blev nummer tre.

Murrays sejr giver ham yderligere 20 point at tilføje til sine allerede optjente 20 point fra i går, og det giver ham en klar føring i den samlede stilling. Mario Mola stiger med dagens tredjeplads op på den samlede andenplads, imens Richard Varga er gået fra 2. til 3. pladsen.

 – “Det var ikke let,” fortalte Murray til Super League Triathlon. “Det var sgu hårdt. Hver dag bliver hårdere og hårdere, og Bailie og Birtwhistle, de drenge kan altså løbe. Det skal de ha’. Og så kan de også svømme. Jeg er meget stolt, men jeg kommer helt sikkert til at betale i morgen.”

Murray fortalte også at han drejede ekstra på gashåndtaget efter at have indhentet de to australiere, simpelthen for at knække dem psykisk. Han gav den så meget at han havde problemer med at huske hvor mange omgange han havde tilbage. “To kilometer er pænt langt efter de sidste par dage. Det var ikke ligeså varmt som i går, men det var bestemt hårdt derude.”

Selvom Alistair Brownlee lykkedes med at holde på favoritterne på 2. etape af Equalizeren, kunne han ikke trække sig længere op i den samlede stilling. Han er dermed fortsat på 19. pladsen.

Du kan se det fulde race fra Super League Triathlons dag nummer to herunder:

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply