De olympiske triatleter Richard Murray og Flora Duffy, sejrede i går i Xterra Grabouw – South Africa Championship på en smuk lørdag morgen ved Grabouw Country Club, cirka en times kørsel fra Cape Town. Det er Murrays Xterra Grabouw-titel nummer to, da han vandt sin første gang i 2013. Til gengæld var det den fjerde Xterra Grabouw-sejr i træk for Duffy.

Danske Morten Olesen var også til start i går i Sydafrika, og for ham blev det til en placering som nummer 19 i hans allerførste Xterra-race.

De professionelle herrers race

I herrernes race fik Richard Murray, der sidste år blev nummer fire til OL i Rio og netop har vundet World Cup’en i Cape Town, brug for al sin verdensklasse udholdenhed og fart fra landevejen, for at holde sidste års vinder Bradley Weiss bag sig. Murray gennemførte de 1500 meter svømning, 26 kilometer mountainbike og 12,5 kilometer trailløb i lynhurtige 2:22:46, hvilket gjorde, at han kunne krydse målstregen med kun 19 sekunder til Weiss på andenpladsen.

– “Bradley gav mig virkeligt løb for pengene,” fortalte Murray der var alene i front på svømningen, men som hurtigt fik selskab på cyklen. “Han fangede mig på de første 6 kilometer, og for fire år siden, tog det Conrad (Stolz, red.) 12 kilometer at fange mig hernede. Så jeg var ret bekymret. Derfra var det ikke andet end et katten-efter-musen spil gennem resten af racet.”

Nummer tre hos de professionelle herrer blev Stuart Marais, der vandt Xterra Grabouw i 2015. Danske Morten Olesen blev nummer 19 hos herrerne, og du kan forvente en artikel med ham i løbet af kort tid.

De professionelle kvinders race

I kvindernes race gjorde Flora Duffy hvad hun er bedst til. At dominere. Hendes vindertid på 2:39:00 var mere end seks minutter hurtigere end den nærmeste konkurrent, den sydafrikanske olympiske deltager Mari Rabie.

– “Når det er sæsonens første race, ved du aldrig rigtigt hvor du står henne,” fortalte Flora Duffy til Xterraplanet.com efter at have krydset målstregen. Jeg var en lille smule nervøs, men alting gik supergodt og jeg havde det sjovt undervejs. Jeg havde en god svømning på Maris (Rabie, red.) fødder, og på cyklen arbejdede jeg hårdt på stigningerne og tog det let igennem de tekniske sektioner. Lige nu er jeg ved at komme ovenpå efter en hofteskade, så på løbet besluttede jeg at løbe mere kontrolleret.”

– “Xterra Grabouw er altid speciel for mig. Det var her jeg startede. Jeg er superglad for min fjerde sejr.”

Nummer to hos kvinderne blev som bekendt Mari Rabie, imens hollandske Rachel Klamer rundede podiet af med en tredjeplads.

Resultater Xterra Grabouw – South Africa Championship 2017

Resultater MPro

1 Richard Murray, Sydafrika, 2:22:46
2 Bradey Weiss, Sydafrika, 2:23:05
3 Stuart Marais, Sydafrika, 2:24:42
4 Kris Coddens, Belgien, 2:31:36
5 Theo Blignaut, Sydafrika, 2:31:59

19 Morten Olesen, Danmark, 2:43:24

Resultater FPro

1 Flora Duffy, Bermuda, 2:39:00
2 Mari Rabie, Sydafrika, 2:45:31
3 Rachel Klamer, Holland, 2:54:11
4 Vicky Van Der Merwe, Sydafrika, 3:02:08
5 Nicolette Griffioen, Sydafrika, 3:04:34

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply