Til Juni er Helsingør som bekendt vært for IRONMAN 70.3 European Championship, og mens man godt kan forestille sig at mange af de største internationale navne kommer til start, så har ruten været mere mystisk. Der har nemlig været ret stille fra IRONMAN Danmark på den front, men nu er der endelig nyt. Både svømme-, cykel- og løberute er nemlig netop blevet offentliggjort.

Havde du regnet med en fuldstændig identisk rute i Helsingør som de tidligere år, så kan du godt begynde at regne med noget andet. IRONMAN Danmark har nemlig netop offentliggjort samtlige ruter til sommerens IRONMAN 70.3 European Championship i Helsingør, og der er altså tale om tre helt nye ruter.

Vi har taget en kig på både svømme-, cykel- og løberuten og samtidigt haft en kort snak med IRONMAN Danmark om ruten i Helsingør.

Store ændringer på ruten i forhold til tidligere

Der er kun lidt over tre måneder til starten til dette års IRONMAN 70.3 European Championship går, og rigtigt mange har set frem til at se hvordan ruterne kommer til at se ud. Og det ser altså rigtigt spændende ud – i hvert fald hvis man er til høj fart.

Svømmeruten foregår fortsat i havnebassinet, men til gengæld er der sket større ændringer på cykel- og løberuten. Ifølge Jeppe Nielsen der er Course Manager på Helsingør-stævnet, så har det nemlig været vigtigt at få skabt nogle anderledes rammer for netop ruterne på det tørre underlag.

– “I år vil vi vise mere af Helsingørs flotte omgivelser, hvorfor der er tænkt mere kyststrækning og grønne skovområder ind. Vi ville samtidig forbedre flow’et på ruterne, så fx. drafting muligheder reduceres, det er altid vigtig, men ekstra vigtigt i år hvor vi har rekord mange atleter tilmeldt – heriblandt flere af verdens bedste pro’er og ubetinget det stærkeste triathlon-felt vi kommer til at se i Danmark i år, på både herrer og kvinde siden,” fortæller Jeppe Nielsen om fokuspunkterne i planlægningen af sommerens 70.3 Europamesterskab.

Sådan ser ruterne til IRONMAN 70.3 European Championship i Helsingør ud

Én ting er ord. En anden ting er hvordan ruten rent faktisk ser ud. Og til at præsentere ruterne, findes der næsten ingen bedre end ruteplanlæggeren selv. Derfor har vi givet ordet frit til Jeppe Nielsen, der her vil beskrive både svømme-, cykel- og løberuten hver for sig.

Svømmeruten i Helsingørs havnebassin

– “Hele inderhavnen, også kendt som kulturhavnen, udnyttes, hvilket muliggør en 1,9 kilometerrute, så alle hjørner og kroge bliver afsøgt. Havnen er normalt forbudt område, hvorfor man skal nyde at få lov til at cruise rundt i hele havnebassinet. Svømmeruten er enormt publikumsvenlig, og jeg forventer at tilskuerne leverer et kæmpe sus som man vil kunne mærke under svømningen. Det er ret unikt,” forklarer Jeppe Nielsen.

Svømmeruten til IRONMAN 70.3 European Championship i Helsingør

Cykelruten er hurtig og smuk

– “En virkelig hurtig rute med masser af plads til at ligge i bøjle og pumpe watt ud. For første gang en 90 kilometerrute, som jeg virkelig glæder mig til at få testet selv. Den har alt det gode – havudsigt, hurtig asfalt, skønne skovområder, lange lige strækninger, men også med finurlige sving og tætte veje med atleter i begge retninger. Og så er den publikumsvenlig, da atleterne kommer retur til Helsingør by inden de sidste 25 kilometer.”

Cykelruten til IRONMAN 70.3 European Championship i Hensingør

Løberuten er med Helsingør i centrum

– “Vi skal igennem en strækning på 6 kilometer 3,5 gange, hvor vi skal besøge Nordhavn og den nye promenade med maritim og hyggelig bådstemningen, Kronborg slot med historien og Helsingør bymidte med fest og glade dage. Ruten sidste år var et brag med masser af jublende tilskuere. Det forventer vi igen.”

Løberuten til IRONMAN 70.3 European Championship i Helsingør

Stolthed over ruten hos arrangørerne

Efter at have taget et kig på ruterne og hørt hvad IRONMAN selv har at sige om dem, er det også spændende at høre hvordan de selv beskriver ændringerne i forhold til sidste år.

– “Helt nye fulde distancer uden loop på to af ruterne, og desuden en del hurtigere strækninger på især cykelruten,” forklarer Jeppe Nielsen.

Men hvad er du så mest glad for ved dette års rute?

– “At vi får oplevet stort set hele Helsingør og vist områderne frem til hele verden, når vi nu er så heldige at Helsingør er vært for dette store mesterskab.”

IRONMAN Danmark: Slip nerverne løs

Hos arrangørerne er man ganske bevidste om at det er et stort stævne de skal have til at køre rundt den 18. juni. Det lægger de ikke fingre imellem. Og de ved også godt at 70.3 EM er noget større end de stævner de fleste af deltagerne er vant til at køre.

Derfor har Jeppe Nielsen også et godt tip til de mange tusinde deltagere.

– “Slip nerverne løs og erstat dem med fuld fart fremad. Ruterne i år er så hurtige og publikumsvenlige, at jeg forventer at adrenalinen vil danse gennem kroppen på alle og få super resultater frem i alle. Og så kan man glæde sig over, at vi næsten har fordoblet antallet af VM slots til IRONMAN 70.3 VM fra 30 til 50. Så giv den fuld gas derude til juni,” tilføjer og slutter Jeppe Nielsen, der altså er Course Manager hos IRONMAN Danmark.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply