Mange har i den senere tid ventet på offentliggørelsen af de officielle rurer til VM på Fyn, der også går under navnet 2018 ITU Multisport World Championships Festival. Og nu er de altså på plads.

Når Fyn til sommer lægger land og vand til ITU Multisport World Championships, skal der konkurreres om VM-medaljer l duatlon, cross triatlon, aquatlon, aquabike og den lange triatlon-distance. Og i dag er ruterne, hvor der skal kæmpes om ædelt metal, blevet offentliggjort.

Ruterne offentliggøres officielt i dag kl. 9.30.

Aquatlon i Middelfart

På Aquatlon-ruten kan atleterne se frem til en svømmetur i det skønne Lillebælt, hvor tilskuerne kan følge med på nærmeste hold fra Middelfart Marina. Det er også her, atleterne kommer op fra vandet og løber til skiftezonen, hvor våddragt og svømmehætte udskiftes med løbesko, inden de begiver sig ud på en fem kilometer tilskuervenlig rute, som afsluttes med målstreg lige midt i hjertet af VM-festen og verdensmesterskabsatmosfæren på marinaen.

Cross Triatlon i Svendborg

På Cross Triatlon-ruten venter der naturskønne omgivelser, teknisk krævende spor, mudder, sand, sten, downhill og mange flere udfordringer, når ”Hovedstaden i Det Sydfynske Øhav”, Svendborg, er vært for Cross Triatlon VM. Der svømmes i Svendborg Havn, cykles i Hallindskoven og løbes i afvekslende terræn med både skov og strand, før målstregen krydses ved Svendborg Havn.

Tre VM’er i Odense

På Duatlon, Langdistance Triatlon og Aquabike-ruterne kan atleterne se frem til hurtige, flade ruter i en spændende kombination af tekniske løbesektioner i bymidten og bragende hurtige cykelsektioner nordpå.

Undervejs krydses og passeres flere odenseanske vartegn på både cykel- og løberuten. Bl.a. Odins Bro, Flakhaven og skiftezone i den nye parkeringskælder på Thomas B. Thriges Gade, inden målstregen krydses i Kongens Have.

Du kan se nærmere på ruterne, og se hvad der venter dig til verdensmesterskaberne i juli på www.fyn2018.com, hvor du nu også kan finde interaktive kort af ruterne.

Her vil du også kunne læse tekniske detaljer, eksakte distancer, omgange og ruter for hver kategori – Elite, U23, Junior, Para, Age Group og Open Race, ligesom du kan læse, hvordan du bliver en del af VM-festen i Middelfart, Svendborg og Odense til sommer.

Duatlon Standard (10 km løb, 40 km cykling og 5 km løb)

Atleterne kan se frem til en udpræget flad og hurtig rute, hvor især Age Group atleterne får rig lejlighed til at give den fuld gas. Ruten er rig på odenseanske vartegn, og kombinerer tekniske sektioner i bymidten og hurtige cykelsektioner nordpå.

Første løbetur skydes i gang i hjertet af Odense lige ved Kongens Have. Der løbes i bymidtens charmerende gader, eventyrlige omgivelser i H. C. Andersen Haven og på tværs af byens rådhusplads, inden atleterne løber i skiftezonen i Thomas B. Thriges Gade-parkeringskælderen.

Her hopper atleterne på cyklerne med retning nordpå. Der venter en let teknisk sektion ud af byen før Odins Bro krydses. Elite og U23 atleterne kan se frem til en teknisk rute i bynære loops, mens Age Group og Open Race-atleterne kan se frem til at køre en lang, flad ud-og-hjem-sektion på Otterupvej.

Og her kan der køres rigtig stærkt!

Herefter går ruten retur mod Odense Centrum og skiftezonen i Thomas B. Thriges Gade-parkeringskælderen, inden atleterne løber ud på anden løbetur før målstregen krydses midt i VM-festen i Kongens Have.

Duatlon Sprint (5 km løb, 20 km cykling og 2.5 km løb)

Atleterne kan se frem til en udpræget flad og hurtig rute med masser af muligheder for at give fuld gas. Ruten er rig på odenseanske vartegn, og er en spændende kombination af tekniske sektioner i bymidten og bragende hurtige cykelsektioner nordpå.

Første løbetur skydes i gang i hjertet af Odense lige ved Kongens Have. Der løbes i bymidtens charmerende gader, eventyrlige omgivelser i H. C. Andersen Haven og på tværs af byens rådhusplads, inden atleterne løber i skiftezonen i Thomas B. Thriges Gade Parkeringskælderen.

Her hopper atleterne på cyklerne med retning nordpå. Der venter en let teknisk sektion ud af byen inden Odins Bro krydses. Junior og Para-atleterne kan se frem til en teknisk rute i bynære loops, mens Age Group og Open Race-atleterne kan se frem til at køre en lang, flad ud-og-hjem-sektion på Otterupvej – og her kan der køres rigtig stærkt!

Herefter går ruten retur mod Odense Centrum og skiftezonen i Thomas B. Thriges Gade Parkeringskælderen, hvor atleterne løber ud på anden løbetur på løberuten inden målstregen krydses i Kongens Have.

Duatlon Mixed Relay (5 km løb, 20 km cykling og 2.5 km løb)

Atleterne kan se frem til en udpræget flad og hurtig rute. Ruten er rig på odenseanske vartegn, og er en spændende kombination af tekniske sektioner i bymidten og cykelsektioner nordpå.

Første løbetur skydes i gang i hjertet af Odense lige ved Kongens Have. Der løbes en kort og hurtig rute i bymidtens charmerende gader, inden atleterne løber i skiftezonen i Thomas B. Thriges Gade Parkeringskælderen.

Her hopper atleterne på cyklerne med retning nordpå. Der venter en ud-og-hjem-cykeltur på 8 km, inden atleterne igen vender tilbage til Odense Centrum og skiftezonen i Thomas B. Thriges Gade Parkeringskælderen. Her løber atleterne ud på anden løbetur på løberuten, inden målstregen krydses i Kongens Have.

Cross Triatlon (1 km svømning, 30 km cykling og 10 km løb)

Atleterne kan se frem til en naturskøn tur i “Hovedstaden i Det Sydfynske Øhav”, Svendborg. Der lægges ud med en svømmetur i vandet ved det charmerende Svendborg Havn, hvor tilskuerne har rig mulighed for at følge atleterne på tæt hold på svømmeruten.

Efter svømmeturen kommer atleterne op ad vandet ved Jessens Mole, hopper på deres mountainbikes og kører ud på den afvekslende cykelrute i Hallindskoven. Her skal atleterne forcere forskellige udfordringer og terræn, bl.a. mudder, sten, grus, hop, korte stejle stigninger, downhill og 180 graders sving før de vender tilbage til Jessens Mole og påbegynder løbedelen.

Løbeturen byder på et miks af alle typer terræn; gennem skov og grus, i sand og på sten, asfalt og med udfordrende op- og nedstigninger inden målstregen krydses på Svendborg Havn.

Aquatlon (1 km svømning og 5 km løb)

Atleterne kan i Aquatlon-konkurrencen se frem til en svømmetur i det skønne Lillebælt, hvor tilskuerne kan følge med på nærmeste hold fra Middelfart Marina. Det er også her atleterne kommer op fra vandet, og løber til skiftezonen hvor våddragt og svømmehætte udskiftes med løbesko.

Herfra begiver atleterne sig ud på en fem kilometer tilskuervenlig rute, som slutter tilbage hvor det hele startede på marinaen. Her krydser atleterne målstregen lige midt i hjertet af VM-festen og verdensmesterskabsatmosfæren.

Obs: For at beskytte MBT-sporene og sikre sikker og bedst mulig afvikling på VM-ruten, vil ruten for cykelsektionen i Cross Triatlon først blive offentliggjort tæt på begivenheden.

Aquabike (3 km svømning og 120 km cykling)

Obs: Aquabike afvikles på samme rute som Langdistance Triatlon.

Atleterne starter i vandet i Odense Havn og svømmer nordpå langs kanalen. Tre kilometer på en ud-og-hjem-rute venter forude, inden atleterne kommer op af vandet på Byens Ø. Her skiftes der fra våddragt og badehætte til cykelsko og hjelm, før atleterne giver sig i kast med cyklingen.

Efter en kort bysektion krydses Odins Bro og rytterne kører ud på Otterupvej. Og her kan der tordnes derudaf på cyklen! En lang, flad og lige sektion uden stigninger venter forude, hvor sceneriet skifter fra by til mere naturskønne og landlige omgivelser samt byder på en gennemkørsel af Otterup bymidte før turen går retur mod Odense og en tur forbi naturskønne Stige Ø.

Herefter vender rytterne og kører ud på endnu en omgang. Efter 120 km kører atleterne til skiftezonen i Thomas B. Thriges Gade-parkeringskælderen og kaster sig ud i de afsluttende 30km løb.

Langdistance Triatlon (3 km svømning, 120 km cykling og 30 km løb)

Atleterne starter i vandet i Odense Havn og svømmer nordpå langs kanalen. Tre kilometer på en ud-og-hjem-rute venter forude, inden atleterne kommer op af vandet på Byens Ø. Her skiftes der fra våddragt og badehætte til cykelsko og hjelm før atleterne giver sig i kast med cyklingen.

Efter en kort bysektion krydses Odins Bro og rytterne kører ud på Otterupvej. Og her kan der tordnes derudaf på cyklen! En lang, flad og lige sektion uden stigninger venter forude, hvor sceneriet skifter fra by til mere naturskønne og landlige omgivelser samt byder på en gennemkørsel af Otterup bymidte før turen går retur mod Odense og en tur forbi naturskønne Stige Ø.

Herefter vender rytterne og kører ud på endnu en omgang. Efter 120 km kører atleterne til skiftezonen i Thomas B. Thriges Gade-parkeringskælderen og kaster sig ud i de afsluttende 30km løb.

Atleterne løber fire runder på løberuten i hjertet af Odense i bymidtens charmerende gader. Undervejs vil løberne bl.a. løbe langs Odense Å, i eventyrlige omgivelser i H. C. Andersen Haven og på tværs af byens rådhusplads før målstregen krydses midt i VM-festen i Kongens Have.

Fakta om 2018 Fyn Multisport World Championships Festival

  • Festivalen finder sted 6.-14. juli 2018 i byerne Middelfart, Svendborg og Odense
  • Festivalen består af VM i de fem discipliner: Duatlon, Aquatlon, Aquabike, Cross Triatlon og Lang Distance Triatlon. Der er VM-konkurrencer for eliten og age groups og motionisterne har mulighed for at tilmelde sig open race-konkurrencer.
  • Det forventes, at der deltager op mod 5.000 nationale og internationale atleter
  • VM-konkurrencerne og de åbne ræs bliver pakket ind i en festival, hvor folk fra hele verden samles om sport, livsglæde og fest, og hvor der også bliver mulighed for at kaste sig over en række motionsløb på kortere og mere alternative distancer
  • Dansk Triatlon Forbund, Sport Event Fyn, Sport Event Denmark og værtsbyerne Middelfart, Svendborg og Odense er partnere på eventen, som afvikles for det Internationale Triatlon Forbund, ITU.
DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply