2018-sæsonen sluttede i formiddags for danske Andreas Schilling, der ellers havde håbet først at runde sæsonen af her til eftermiddag. Konkurrenterne i Super League Mallorca ville det dog anderledes. 

En lang sæson er kommet til en ende for danske Andreas Schilling. En sæson der bl.a. har budt på et verdensmesterskab i standard-duathlon og en dobbeltsejr og dermed en samlet sejr i Super League Qualifier-stævnet i Poznan.

I går og i dag skulle en rigtigt fornuftig sæson så rundes af med Super League Mallorca, der også er den sidste omgang Super League i dette kalenderår.

Med en samlet niendeplads på Malta i sidste weekend, var der lagt op til at Schilling stod overfor endnu en top ti-placering i denne weekend. Særligt på grund af den markant vanskeligere rute, der historisk set passer danskeren bedst.

Allerede i går gik det ikke helt så godt, da han undervejs på Triple Mix-racet faldt for 90-sekundersgrænsen og dermed blev pillet ud udenfor top ti.

Her til morgen stod den så på første etape i Enduro-formatet, der bestod af en mini-triathlon på distancen 300m svømning, 4 km cykling og 1,6 km løb.

Første etape havde feltet delt op i to heats, hvor lodtrækning afgjorde hvilke atleter der var til start i hvert heat. De to heats bestod begge af 10 atleter og uheldigvis kom Schilling i heat to sammen med blandt andre de to top-duellanter Henri Schoeman og Vincent Luis.

Det var kun de fire første i de to heats der var garanteret videre adgang til eftermiddagens etape i Enduro-racet. Og med Schoeman og Luis til virkeligt at udkæmpe en drabelig kamp foran, stod det desværre hurtigt klart, at det blev en hård morgen for det danske lyn.

Han kæmpede dog alligevel det bedste han havde lært. Og det gav ham en ottendeplads i heat 2, der desværre ikke var nok til at kunne gå videre til eftermiddagens finale. På den måde sluttede Andreas Schilling 2018-sæsonen med ét race mindre end planlagt.

Men set i bakspejlet, har det alligevel været en rigtig flot sæson for Danmarks bedste kortdistancetriatletet. Og med en god off-season efter denne lange sæson, skal han nok komme tilbage endnu stærkere til næste år.

Samlet vinder hos herrerne blev i øvrigt endnu engang franske Vincent Luis, imens Henri Schoeman endnu engang tog sølvmedaljen. Til gengæld hoppede Jonathan Brownlee for første gang i karrieren op på Super League-podiet, efter at være sluttet som samlet 3’er.

Hos kvinderne tog amerikanske Taylor Spivey sin første samlede Super League-sejr, hvilket hun gjorde foran landsmanden og Jersey- og Malta-vinderen Katie Zaferes, hvor Kirsten Kasper tog tredjepladsen. Det blev dermed et rent amerikansk podie hos kvinderne.

Næste afdeling af Super League Triathlon køres i Singapore. Det er dog først den 23. februar, så der er nu tid til lidt off-season for verdens hurtigste kortdistancetriatleter.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply