Det blev en rigtigt god dag for Sif Bendix Madsen i hollandske Holten i dag, da hun blev første kvinde over målstregen i juniorkvindernes race, hvor hun dominerede på cyklen med Anne Holm der blev sekser. Yderligere ni danskere var også til start, hvor ingen af dem dog sluttede helt i toppen. 

For kun to uger siden vandt Sif Bendix Madsen EM-sølv for juniorpiger i Kitzbühel, men da der ved middagstid i dag blev kørt European Cup i hollandske Holten, steppede hun lige et enkelt podietrin op og tog sig en ganske suveræn solosejr efter et stærkt parløb med Anne Holm på cykelruten.

Det var et stort samlet felt der kom op af vandet efter de 750 meter svømning, hvorefter danskerduoen Sif Bendix Madsen og Anne Holm var med til at sætte gevaldigt pres på feltet under de 20 kilometer cykling. Et pres der skabte store forskydninger i fronten, med de to danskere helt forrest.

Herfra kunne Sif tordne direkte mod målstregen i ensom majestæt på de 5 kilometer afsluttende løb, hvor hun på trods af at have løbet et halvt minut langsommere end den hurtigste løber, alligevel formår at holde de nærmeste konkurrenter bag sig med 20 sekunder.

Anne Holm bliver til gengæld hentet af nogle enkelte stykker bagfra på løberuten, hvorfor hun slutter som nummer seks cirka 1:40 efter Sif. En ganske fin placering, og et tegn på masser af råstyrke på cyklen.

Ingen af de øvrige danskere i hverken herrernes eliteklasse, kvindernes eliteklasse eller herrernes juniorklasse sluttede helt i toppen. Alberte Kjær fik dog et fornuftigt comeback med en tolvteplads i kvindernes elitefelt, imens Emil Holm blev 16’er i herre elite og Oscar Gladney Rundqvist blev 19’er i herre junior.

Danske elite/junior resultater European Cup 2017 i Holten

Herre elite

16 Emil Holm, 00:55:37
28 Daniel Bækkegård, 00:56:33
51 Mathias Lyngsø Petersen, 01:00:10

Elite herrernes resultater kan ses her.

Kvinde elite

12 Alberte Kjær, 1:02:38

Elite kvindernes resultater kan ses her.

Herre junior

19 Oscar Gladney Rundqvist, 00:58:15
42 Valdemar Solok, 01:00:30
46 Scott Steenberg, 1:00:43

Junior herrernes resultater kan ses her.

Kvinde junior

1 Sif Bendix Madsen, 01:02:46
6 Anne Holm, 01:04:23
28 Anastacia Damm, 1:07:59
DNF Augusta Grønberg Christensen

Junior kvindernes resultater kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply