I dag søndag blev Ungdoms-OL i Buenos Aires skudt i gang, bl.a. med kvindernes triathlon på programmet. Og her var én dansker var med, Sif Bendix Madsen, der hamrede sig igennem både svømningen, cyklingen og løbet og nappede sig en sølvmedalje.

På trods af en lang skadesperiode over store dele af 2018, viste Sif Bendix Madsen tydeligt, at hun var rejst til Buenos Aires for at kæmpe med om OL-guldet. Et stykke OL-guld der skulle kæmpes om over distancen 750m svømning, 20 km cykling og 5 km løb, hvor Sif kørte racet fra spids og længe lå til en guldmedalje, men i sidste ende tog sølvet.

Allerede fra startskuddet lød var der da også fut i armene på Sif, der forlod vandet som 3’er 23 sekunder efter den førende Maki Uchida (Japan) og tre sekunder efter 2’eren Anja Weber (Schweiz).

Med et hurtigt skifte, faktisk det hurtigste blandt de ti hurtigste svømmere, var Sif dog ude på cyklen som 2’er. Og så gik det ellers bare stærkere og stærkere derfra.

Hurtigt fik Sif nemlig etableret et udbrud med Anja Weber. Og på trods af at have en stor gruppe på ti kvinder jagtende bag sig, holdte den dansk-schweiziske duo føringen hele vejen til T2, endda ved solidt at udbygge forspringet hele vejen.

Således kunne Sif og Anja tage hul på løberuten som de to førende med mere end 40 sekunder til de nærmeste forfølgere, og så endda med Sif som den første ude af skiftezonen.

Her tordnede hun derudaf og fik hurtigt skabt afstand til Anja Weber. Men bagved indledte sydafrikanske Amber Schlebusch en hidsig jagt på Sif, som desværre endte med godt og vel en kilometers penge til målstregen, hvor sydafrikaneren passerede den hårdt kæmpende dansker.

Schlebusch var dermed den første kvinde til at krydse målstregen og tog dermed guldmedaljen. Men Sif holdte farten på trods af at være blevet indhentet og sørgede for at ingen andre kom op til hende.

Det blev dermed til OL-sølv til Sif Bendix Madsen, efter at have tilbagelagt de 750m svømning, 20 km cykling og 5 km løb i overbevisende 0:58:56, kun 11 sekunder fra guldmedaljen.

Nummer tre blev Sifs følgesvend fra cyklingen, Schweiziske Anja Weber, der kom i mål 51 sekunder fra guldet og 40 sekunder fra sølvet.

Resultater fra kvindernes Ungdoms-OL 2018 i Buenos Aires

Placering
Navn
Land
Tid
1 Amber Schlebusch Sydafrika 58:45
2 Sif Bendix Madsen Danmark 58:56
3 Anja Weber Schweiz 59:36
4 Eva Daniels Luxemborg 59:49
5 Paula Vega Equador 59:49
6 Barbara Koning Holland 1:00:32
7 Emilie Noyer Frankrig 1:00:37
8 Marie Horn Tyskland 1:00:41
9 Brea Roderick New Zealand 1:00:55
10 Hanne Peeters Belgien 1:01:02

Leave a Reply