Roth plejer at tiltrække mange store tri-navne. Men sjældent så mange stjerner, som det legendariske sydtyske jernmandsrace gør i år. 

Ny termin. Nyt stjernespækket felt. Det er sådan realiteten ser ud når det går løs ved dette års Challenge Roth den 1. juli.

Sidste år annoncerede arrangørerne at de ville rykke terminsdatoen for Roth 2018 en uge frem, så det ikke konfliktede med terminsdatoen for IRONMAN Frankfurt. Og i går kunne Roth-arrangørerne så offentliggøre et af de allermest stjernespækkede navne, der har været til start i nyere tid.

Sebastian Kienle og Lucy Charles topper stjernelisten

Den 1. juli er det samtidigt Challenge Roths 35 års jubilæum, hvor verdensklassenavne som Sebastian Kienle, Andreas Dreitz, Joe Skipper, Jan Raphael, Cameron Wurf, James Cunnama, Luke Bell og Jessie Thomas er på startlisten i det stjerneprægede herrefelt.

Hos kvinderne kommer der også til at være rigtigt godt gang i den, hvor sidste års Kona 2’er Lucy Charles topper listen af lynhurtige kvinder. Charles får bl.a. følgeskab af Kona 5’eren Kaisa Sali, den tredobbelte Roth-vinder og tidligere verdensrekordindehaver Yvonne Van Vlerken, Daniela Sämmler, Laura Siddal, Alicia Kaye og sidste års Copenhagen-3’er Sofie Goos.

En tysker på en mission

Når Sebastian Kienle stiller til start i Roth senere i år, er det første gang, siden han kørte racet to år i træk i 2010 og 2011. Siden dengang har Kienles fokus været på at hente IRONMANs europæiske titel i Frankfurt, hvilket også er lykkes i 2014, 2016 og i 2017, imens han hentede andenpladser i både 2012 og 2015.

Og andenpladsen er også det hidtil bedste resultat for Kienle i Roth. Til gengæld har han to af dem. Det var nemlig netop i 2010 og 2011 at han krydsede målstregen som 2’er, begge i sub 8-tider.

I 2010 blev han 2’er i tiden 7:59:06 efter danske Rasmus Henning, imens han i 2011 blev 2’er i tiden 7:57:06 efter Andreas Raelert.

Og med sejre i både Frankfurt og Kona, mangler Kienle altså sejren i Roth. En sejr, han går benhårdt efter.

– Jeg har aldrig vundet i Roth, så derfor kommer jeg for at kæmpe for den sejr, fortæller Sebastian Kienle om sin deltagelse i Roth.

De seneste års vindere ikke til start

Godt nok er dette års Roth-startliste blandt de allerstærkeste i nyere tid. Men vinderen hos herrerne og kvinderne fra de seneste to år, er altså ikke til start.

I de seneste to år har Daniela Ryf pulveriseret al modstand i kvindefeltet, imens Jan Frodeno vandt og satte verdensrekord i 2016 og Bart Aernouts vandt sidste år.

Hvorfor Ryf, Frodeno og Aernouts ikke er til start i år, skal ikke kunne siges. Men sidste år modtog Ryf voldsom kritik fra sine konkurrenter, efter hvad konkurrenterne selv kalder for respektløs opførsel.

Det kan du læse mere om her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply