Det er et yderst stjernespækket felt der stiller til start ved KMD IRONMAN 70.3 Europamesterskabet i Helsingør på søndag den 18. juni. når nogle af verdens allerbedste på distancen sammen med 2500 tilmeldte age groupere skal konkurrere om IRONMAN 70.3 Europamesterskabet.

Søndag den 18. juni går starten til et historisk race i og omkring Helsingør, og på startlisten finder vi mange af sportens allerstørste navne, hvor en herre som den forsvarende IRONMAN 70.3 europamester Andreas Dreitz og den kvindelige up-and-coming stjerne Emma Pallant må regnes som absolutte favoritter til titlen.

De to kommer dog ikke til at få nemt, for konkurrenterne er der masser af. Og det er nogle stærke nogle af slagsen.

Vi har taget et kig på en række herrer og kvinder der bliver absolut spændende at holde øje med.

Herre pro

Andreas Dreitz

I herrefeltet kan vi på ingen måde komme udenom den forsvarende IRONMAN 70.3 europamester, tyske Andreas Dreitz. Sidste år tog han titlen med et minut til uhyggelige Lionel Sanders ved 70.3 mesterskabet i Wiesbaden, og alene i denne sæson har den brølstærke tysker vist at han er i fremragende form.

Han kommer således til Helsingør med en andenplads i IRONMAN 70.3 Mallorca og en fjerdeplads i IRONMAN 70.3 Oceanside frisk i erindring. Han måtte dog udgå fra ETU-mesterskabet i Herning for en uge siden på grund af smerter i nakken, men med en formkurve der tyder på at være stærkt opadgående, bliver det spændende at se om han kan forsvare sin titel på søndag.

Patrik Nilsson

En fornuftig outsider til sejren i Helsingør, må absolut findes i den svenske komet Patrik Nilsson. Patrik har kun haft én start i denne sæson, da han for en lille måneds tid siden var til start i IRONMAN 70.3 Barcelona med en ottendeplads til følge i et superstærkt felt.

Hvad der gør Patrik interessant i Helsingør, er at han til dagligt bor og træner ikke langt fra mesterskabsruten. Og så er der også lige det med at han med kun få ugers mellemrum sidste år, vandt to IRONMAN konkurrencer på den fulde distance – vel og mærke begge under ottetimersmærket. Det gjorde han først i IRONMAN Copenhagen og derefter i IRONMAN Barcelona.

Patrik selv melder om storform, og kan han finde farten frem fra da han sidste år vandt IRONMAN 70.3 Barcelona, så er han – om ikke andet – end oplagt kandidat til herrernes podie i Helsingør.

Michael Raelert

Han har været en del af den professionelle triathlon verden i efterhånden mange år, og det er efterhånden ved at være længe siden vi har set noget seriøst til ham. Nu tyder alt dog på at tyske Michael Raelert er ved at være tilbage i topform, hvor han så sent som i Samorin for en uge siden, tog tredjepladsen efter Lionel Sanders og Sebastian Kienle og før blandt andre den forsvarende 70.3 europamester Andreas Dreitz.

Før det – hvis vi snakker kun i år – fik Raelert vist sig ganske fornuftigt frem i IRONMAN 70.3 Subic Bay på Filippinerne, hvor han blev nummer fire, og så sejrede han også i Bangsaen Triathlon i Bangkok i februar efter at have taget en overbevisende sejr i Laguna Phuket Triathlon tilbage i november sidste år.

Ruedi Wild

En mand der absolut må regnes som outsider til EM-titlen på søndag, er schweiziske Ruedi Wild. Han er en mand der i år har haft tre starter i IRONMAN 70.3-konkurrencer, hvor alle tre er endt med podiepladser – sågar to af dem som sejre.

Wild startede sin 2017-sæson ud med at blive nummer tre i IRONMAN 70.3 Dubai i januar, hvorefter turen gik til først Filippinerne og derefter til Taiwan i marts. Og det var altså i de to asiatiske konkurrencer det gik allerbedst for Ruedi, hvor han først vandt IRONMAN 70.3 Subic Bay foran blandt andre Michael Raelert og ugen efter vandt IRONMAN 70.3 Taiwan foran en erfaren herre som Tim O’Donnell.

Andi Boecherer

Et frækt kort til 70.3 titlen og bestemt en favorit til en podieplads, er tyske Andi Boecherer der har fået sig en sen start på 2017-sæsonen. Formen skulle dog eftersigende være på plads, for det er ikke mere end et par uger siden Boecherer kørte sig på podiet i et stærkt besat IRONMAN 70.3 St. Pölten med en andenplads.

Racet i St. Pölten er Boecherers eneste start i denne sæson indtil videre, så han kommer til Helsingør med helt friske ben og en tilsyneladende prangende form.

Kigger vi tilbage på sidste år, så var Boecherer den eneste der gav Sebastian Kienle seriøs konkurrence i IRONMAN European Championship i Frankfurt – Kienle vandt, men Boecherer blev nummer to, kun ét minut fra sejren og mere end et kvarter hurtigere end Eneko Llanos på tredjepladsen. Og så vandt han både IRONMAN 70.3 St. Pölten og Challenge Fuerteventura.

Rammer Andi Boecherer dagen, er det absolut værd at holde godt øje med ham.

Rodolphe Von Berg

Tilbage i marts indledte amerikanske Rodolphe Von Berg sin 2017-sæson med en andenplads i IRONMAN 70.3 Buenos Aires, og tre uger senere krydrede han det med en tredjeplads i IRONMAN 70.3 Texas.

Siden da har han holdt sig fra mellemdistancen og i stedet fået masser af fart i benene på de kortere distancer i mixed relay-formatet i Major League Triathlon-serien. Vi snakker altså om konkurrencer på supersprint distancen, så kan Rudolphe Von Berg holde farten fra de to Major League-konkurrencer, så bliver han en giftig mand at have som konkurrent i Helsingør.

Med sjettepladsen i Wiesbaden sidste år, har han i hvert fald bevist at han er værd at holde øje med igen i år.

Nils Frommhold

Én start. Én sejr. Det er hvad det er blevet til for tyske Niels Frommhold i denne sæson. Til gengæld beviser det at han er i fremragende form forud for 70.3 europamesterskabet, for sejren kom nemlig i IRONMAN 70.3 St. Pölten for kun et par uger siden.

For at vinde i St. Pölten måtte Frommhold slå den daværende forsvarende St. Pölten-mester Ruedi Wild, der ellers viste sig at være i absolut topform. Lagt sammen med sidste års sejr i IRONMAN 70.3 Rapperswil-Jona og andenpladsen i IRONMAN 70.3 Haugesund, er Nils Frommhold ikke en helt uinteressant herre at holde øje med.

Buddet er som det mindste en top-fem placering. Og hvis alt flasker sig, så kan han nemt køre på podiet.

Pieter Heemeryck

Belgiske Pieter Heemeryck er ikke én af de allermest kendte herrer på den internationale triathlon scene, men derfor behøver det ikke betyde, at han ikke er værd at holde øje med.

Bag sig har Heemeryck nemlig adskillige topresultater, hvor det seneste kom i Challenge Gran Canaria tilbage i april. Her blev han nemlig nummer to, kun overgået af superstjernen Alistair Brownlee – og med sejre i blandt andet IRONMAN 70.3 Lanzarote og Challenge Mallorca sidste år, krydret med en tredjeplads i IRONMAN 70.3 Kraichgau utroligt tæt på Sebastian Kienle, så har han bevist at han er værd at holde i det mindste et halvt øje med.

Hold også øje med…

Esben Hovgaard fordi han kører på hjemmebane og virker til at være i fremragende form for tiden. Han har tidligere erklæret at have en Kona-kvalifikation som mål i denne sæson, og nogle point i Helsingør vil hjælpe ham i den rigtige retning.

Ivan Kalashnikov fordi han i denne sæson virker til at være i rigtigt god form, hvor han i IRONMAN 70.3 Vietnam i år tog sig en tur på podiet med andenplads.

Martin Olsson fordi han er tæt på sin svenske hjemmebane og i sin tid som age grouper har kørt flere fornemme resultater hjem i hurtige tider. Denne sæson er dog Olssons første sæson som pro.

Andreas Borch fordi han er på hjemmebane og derfor stensikkert er sulten efter at vise sig flot frem. Han har efterhånden mange års erfaring med triathlon, hvor han har været aktiv siden 1996.

Sylvain Sudrie fordi han tidligere har levet flere store resultater, med en sejr i IRONMAN 70.3 Barcelona i 2014 og en sølvmedalje ved ETU europamesterskabet på mellemdistance i 2012 som de største bedrifter.

Pro kvinder

Emma Pallant

En anden kvinde der tilsyneladende er i storform, er britiske Emma Pallant. Hun har i denne sæson allerede haft fire starter, og er ikke ikke mindre end tre af dem sluttet på podiet – faktisk med de to af dem som sejre.

Det er ikke mere end få uger siden hun vandt IRONMAN 70.3 Barcelona, og kun en uge forinden stod hun på det næstøverste podietrin i IRONMAN 70.3 Mallorca. I april vandt hun Challenge Gran Canaria foran blandt andre Lucy Charles og den dobbelte IRONMAN verdensmester Daniella Ryf, og så startede hun sæsonen ud med en fjerdeplads i IRONMAN 70.3 Dubai i januar.

Emma Pallant har gennem flere måneder haft IRONMAN 70.3 European Championship i Helsingør som et absolut A-race, og med den form hun ser ud til at være i, så er det et must at holde øjnene åben for den hurtige brite på raceday.

Annabel Luxford

Da Lucy Charles vandt i Samorin, var det tæt på at det var en helt anden der skulle krydse målstregen som første kvinde. Australske Annabel Luxford lå nemlig en ganske favorabel position indtil én kilometer fra målstregen hvor Charles passerede hende og løb alene i mål.

Annabel Luxford blev nummer to, og med kun to uger imellem de to konkurrencer, vidner det om en australier i absolut topform. Og med blandt andet sejren i IRONMAN 70.3 Geelong tilbage i februar og Challenge Melbourne i april, er det ganske sikkert at Luxford har hvad der skal til for mindst at køre på podiet.

Helle Frederiksen

Det er ikke meget vi har set til hende i år endnu, men danske Helle Frederiksen plejer at være garant for en topplacering uanset hvilken konkurrence hun stiller op i. Det beviste hun så sent som i IRONMAN 70.3 Puerto Rico i marts i år, hvor hun blev nummer tre i 2017-sæsonens hidtil eneste race.

Det er ikke længe siden Frederiksen meldte afbud til Challenge The Championship for at fokusere udelukkende på IRONMAN 70.3 europamesterskabet i Helsingør, og de seneste meldinger lyder at hun skulle være mere end klar til kamp.

Kan Helle Frederiksen holde niveauet fra sine i alt syv 70.3-sejre gennem karrieren, så er hun en oplagt kandidat til en dansk medalje. Måske endda en guldmedalje.

Anja Beranek

En kvinde der absolut også er værd at holde øje med, er tyske Anja Beranek der indtil videre i denne sæson kun har kørt ét race. Til gengæld var det også med det bedst mulige resultat, da hun sejrede i det kuperede Challenge Rimini for kun få uger siden.

Kigger vi tilbage på Beraneks konkurrencer fra sidste år, så er det heller ikke nogle helt uefne resultater hun har opnået. En sejr i IRONMAN 70.3 Kraichgau, en sejr i Challenge Furteventura og en tredjeplads i IRONMAN 70.3 St. Pölten var hvad hun opnåede i sin 2016-sæson, og i tidligere år har hun også leveret ganske solide podiepladser i store internationale konkurrencer.

Med sejren i Rimini i frisk erindring, må vi derfor gå ud fra at Anja Beranek stiller til start i Helsingør med selvtilliden på plads.

Camilla Pedersen

Et solidt kort til en hjemmebanemedalje, findes i den efterhånden meget rutinerede Camilla Pedersen. Sidst hun var at finde på startstregen var i ETU European Middle Distance Championship for mindre end en uge siden hvor det blev til en ganske solid sejr.

Når Camilla stiller til start i Helsingør på søndag, er det dog også langtfra første gang hun skal konkurrere om 70.3 europamesterskabet. En enkelt gang er det lykkedes hende at stryge helt til tops, da hun vandt i Wiesbaden for kun to år siden – og med blandt andet et ITU verdensmesterskab og adskillige sejre i diverse IRONMAN og IRONMAN 70.3 konkurrencer gennem årene i bagagen – og naturligvis også med sin nylige ETU guldmedalje – så er hun endnu et godt bud på en dansk medalje.

Amelia Watkinson

Endnu en ikke-europæer der er værd at holde et vågent øje med på søndag, er new zealandske Amelia Watkinson. I sidste sæson var hun på podiet hele 18 gange i både store og små konkurrencer, hvor de 15 af dem var på det allerøverste podietrin.

Også i denne sæson har Watkinson fået kørt adskillige stævner, hvor det indtil nu er blevet til to sejre, én andenplads, én femteplads og én niendeplads. Den ene af sejrene var i det new zealandske mesterskab på 70.3 distancen – og med en lang træningslejr på BMC-Etixx Pro Teamet i den senere tid, ventes der en Amelia Watkinson i absolut topform når det går løs på søndag.

Maja Stage Nielsen

En absolut fornuftig outsider til sejren i Helsingør, skal vi finde i danske Maja Stage Nielsen. Maja har igennem de sidste par år kørt adskillige konkurrencer på 70.3 distancen og har blandt andet så sent som for en uge siden opnået ETU-sølv på distancen.

Som afslutning på 2016-sæsonen kørte Maja sin første IRONMAN i IRONMAN Mallorca, hvor hun krydsede stregen som nummer to – og succesen fortsatte i løbet af dette forår, hvor hun først blev nummer fem i et uhyggeligt stærkt felt i IRONMAN 70.3 Texas og få uger senere blev nummer tre i IRONMAN Texas.

Sæsonens helt store mål for Maja var at indløse en billet til IRONMAN World Championship på Hawaii til oktober, og med billetten sikkert i hus, har hun nu mere ro på i forhold til sine konkurrencer henover sommeren. Og det kan absolut vise sig at være en fordel for den danske up-and-coming stjerne.

Hold også øje med…

Kaisa Sali fordi hun tidligere har leveret topresultater med blandt andet et ETU europamesterskab i 2015 og en sejr i IRONMAN 70.3 Zell am See-Kaprun sidste år.

Natalie Seymour fordi hun sidste år, i sin allerførste sæson som pro, leverede ganske imponerende resultater med en andenplads i IRONMAN 70.3 Dublin som den stærkeste præstation.

Alice Hector fordi hun siden 2014 har leveret solide præstationer i diverse IRONMAN 70.3-konkurrencer på tværs af hele jordkloden, hvor sejren i IRONMAN 70.3 Ruegen sidste år må regnes som hendes stærkeste internationale resultat.

Astrid Stienen fordi hun ofte flyver under radaren i optakterne, men alligevel formår at blande sig i toppen i de fleste af hendes konkurrencer. En andenplads i IRONMAN 70.3 South Africa i 2016 må regnes som hendes største resultat.

Diana Riesler fordi hun plejer at være garant for en topplacering i de konkurrencer hun stiller til start i. Blandt de største resultater er sejren i IRONMAN Lanzarote i 2015, sejren i IRONMAN Malaysia i 2014 og 2015, sejren i 70.3 Gdnynia i 2015 og ETU europamesterskabet på langdistance i 2013.

Pro startliste IRONMAN 70.3 European Championship 2017

HERRE PRO

BIB
EFTERNAVN
FORNAVN
LAND
1 Dreitz Andreas DEU (GERMANY)
2 Wild Ruedi CHE (SWITZERLAND)
3 Von Berg Rodolphe USA (UNITED STATES)
4 Raelert Michael DEU (GERMANY)
5 Boecherer Andi DEU (GERMANY)
6 Frommhold Nils DEU (GERMANY)
7 Nilsson Patrik SWE (SWEDEN)
8 Tutukin Ivan RUS (RUSSIAN FEDERATION)
9 Augustyniak Krzysztof POL (POLAND)
10 Borch Andreas DNK (DENMARK)
11 Chikin Alexander RUS (RUSSIAN FEDERATION)
12 Deckard Robbie USA (UNITED STATES)
13 Delsaut Trevor FRA (FRANCE)
14 Diemunsch Etienne FRA (FRANCE)
15 Dirksmeier Patrick DEU (GERMANY)
16 Duelsen Marc DEU (GERMANY)
17 Giglmayr Andreas AUT (AUSTRIA)
18 Goetstouwers Stenn BEL (BELGIUM)
19 Heemeryck Pieter BEL (BELGIUM)
20 Hovgaard Esben DNK (DENMARK)
21 Insalata Michele ITA (ITALY)
22 Jouffret Sébastien FRA (FRANCE)
23 Kalashnikov Ivan RUS (RUSSIAN FEDERATION)
24 Laitinen Juha FIN (FINLAND)
25 Luft Mikolaj POL (POLAND)
26 Najmowicz Pawel POL (POLAND)
27 Olsson Martin SWE (SWEDEN)
28 Sudrie Sylvain FRA (FRANCE)
29 Vitolin Anton UKR (UKRAINE)
30 Westover Richard GBR (UNITED KINGDOM)

 

KVINDE PRO

BIB
EFTERNAVN
FORNAVN
LAND
35 Beranek Anja DEU (GERMANY)
36 Sali Kaisa FIN (FINLAND)
37 Pedersen Camilla DNK (DENMARK)
38 Frederiksen Helle DNK (DENMARK)
39 Luxford Annabel AUS (AUSTRALIA)
41 Pallant Emma GBR (UNITED KINGDOM)
42 Seymour Natalie GBR (UNITED KINGDOM)
43 Czesnik Maria POL (POLAND)
44 Hector Alice GBR (UNITED KINGDOM)
45 Jerzyk Agnieszka POL (POLAND)
46 Ahlund Jessica SWE (SWEDEN)
47 Watkinson Amelia NZL (NEW ZEALAND)
48 Stienen Astrid DEU (GERMANY)
49 Lewis Sarah GBR (UNITED KINGDOM)
50 Stage Nielsen Maja DNK (DENMARK)
51 Thams Line DNK (DENMARK)
52 Wendorff Amanda USA (UNITED STATES)
53 Wiese Anna POL (POLAND)
54 Riesler Diana DEU (GERMANY)
55 Naeth Angela CAN (CANADA)

 

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply